Deze reis is inclusief:

  • 12 overnachtingen icl. ontbijt
  • transfers
  • bootovertochten
  • binnenlandse vluchten
  • vliegreis Amsterdam-Azoren v.v. niet inbegrepen

Highlights van deze reis:

  • Vulkanen en Fajas
  • natuur

Bekijk hier de Reisdetails

São Jorge is nog steeds het eiland met de mooiste en best onderhouden wandelpaden van de Azoren. Samen met de wandelingen op het eiland São Miguel biedt dit programma je de mogelijkheid om de twee eilanden te ervaren. De moeilijkheidsgraad van de wandelingen zijn van makkelijk tot gemiddeld met een tijdsduur tussen de 3 en 5 uur. De genoemde ‘’Fajãs’’ op het eiland São Jorge zijn platte, laaggelegen gebieden die leiden tot aan zee. Deze paden zijn gevormd door verzakking van de kliffen.
Dag 1 : transfer
Transfer naar het hotel in de vallei van Furnas.

Dag 2: Furnas
De route begint in Ribeira Funda, gaat langs het strand van Praia da Viola en eindigt in Maia. Met deze wandeling kunt je genieten van verschillende uitzichten van Maia. Deze wandelroute leid je langs oude watermolens, omringd door taro en prachtige watervallen. 
Dag 3: Furnas
De wandeling begint bij Lomba do Cavaleiro en eindigt in Ribeira Quente. In Ribeira Quente kun je naar het strand, eten in een lokaal restaurant of een bezoek brengen aan de vissershaven. Hierna ga je met een transfer terug naar het hotel.
Dag 4: Furnas 
Op deze dag ga je naar Faial da Terra voor de wandeling Salto do Prego. Deze wandeling gaat langs een pad door een oud dorp naar een prachtige waterval (2,3 km). Het eindigt in Faial da Terra. Hierna ga je met een transfer terug naar het hotel.
Dag 5: Furnas / Ponta Delgada
Deze dag heeft geen transfer naar het meer van Furnas. Het begint en eindigt in het hotel in Furnas. Tijdens deze wandeling breng je een bezoek aan het milieutechnische centrum van Furnas Lake. In de middag: transfer per taxi naar het hotel in Ponta Delgada. Tijdens de reis bezoek je de mooiste uitzichtpunten van de noordkust en een theeplantage (uniek in Europa). 

Dag 6: Ponta Delgada
Wandeling naar Lagoa do Fogo, het meest woeste meer van de Azoren waar je alleen kunt wandelen. Je loopt langs een ‘’levada’’ door de bergen en valleien met een prachtig uitzicht. De wandeling eindigt op het strand waar je een duik kunt nemen.
Dag 7: Ponta Delgada 
Wandeling Sete Cidades: bezoek de grote krater van Sete Cidades met zijn blauwgroene meer die je een prachtig uitzicht biedt tijdens de gehele wandeling: Prachtig uitzicht over de meren en over de grote blauwe zee. Je zult afdalen naar de vallei en het dorpje Sete Cidades waar je ook langs de meren kunt wandelen. Namiddag: transfer naar het hotel.

Dag 8: vlucht naar het eiland São Jorge
Sao Miguel / Sao Jorge –  Transfer naar de luchthaven. Vlucht naar het eiland São Jorge. Transfer naar het hotel in Velas.
Dag 9: wandeling
Transfer naar het begin van de wandeling. Wandeling van Pico das Caldeirinhas naar Fajã do Ouvidor. Deze wandeling gaat langs het centrale deel van het eiland, die leidt tot de hoogste berg van São Jorge. Pico da Esperança, (1053 meter). Hierna word je per transfer teruggebracht naar het hotel.
Dag 10: wandeling 
Transfer naar het begin van de wandeling. Wandeling van Fajã dos Vimes naar Fajã de São João aan de zuidkust. Vanaf deze kant kun je het eiland Pico bekijken met zijn prachtige bergen. Hierna ga je terug met een transfer naar het hotel.
Dag 11: wandeling  
Transfer naar het begin van de wandeling. Wandeling van Serra do Topo naar Fajã dos Cubres aan de noordkust. Deze wandeling gaat door een schitterend parcours, af te dalen naar Fajã do Santo Cristo. Dit beschermde natuurgebied heeft een ondergrondse grot en een meer. Dit is de enigste plaats in de Azoren waar mosselen gevonden kunnen worden. Deze Fajã is een van de meest geïsoleerde plaatsen in de Azoren met enkele zomerhuisjes en slechts een paar families die het hele jaar door er wonen. Vanaf deze kant van het eiland kun je het eiland Graciosa bekijken. Aan het einde van de dag gaat je met een transfer naar de haven voor een boottocht naar het eiland Faial. Hierna ga je met een transfer naar het hotel in Faial.
Dag 12 : vrije dag
Vrije dag te besteden. Enkele tips:City tour Horta, een Jeep Tour of walvis spotten.
Dag 13: terug naar Nederland
Transfer van het hotel naar de luchthaven 

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs