De Azoren zijn net kleine paradijsjes. Elk eiland heeft zijn eigen karakter. De eilanden bieden schitterende natuur, indrukwekkende kratermeren, uitgebreide wandelmogelijkheden én cultureel erfgoed. Sao Miguel is het grootste en groenste eiland en het zuidelijk Santa Maria het warmste. Welk van de negen eilandjes doe jij aan tijdens je rondreis?

Negen eilanden met eigen karakter

De Azoren bestaan uit negen eilanden met elk hun eigen karakter. Ze behoren tot Portugal en hebben het hele jaar door een heerlijk klimaat. De eilanden bieden de mooiste natuur, groene spiegelmeren, geweldige wandelpaden en indrukwekkende oude kerken!

Cultuur snuiven

Naast de waanzinnige natuur, bieden de eilanden ook een stuk cultureel erfgoed. Uit de tijd van de eerste bewoners zijn nog een aantal kerken bewaard gebleven. Bijzonder om deze eens van dichtbij te bekijken! De zestiende en zeventiende eeuw waren belangrijkere eeuwen voor deze eilandengroep. Deze perioden hebben dan ook interessante voorbeelden van militaire – en religieuze kunst en volkskunst achtergelaten.

Walvissen en dolfijnen spotten

De Azoren zijn niet ver van huis, maar je kunt er toch maar mooi met dolfijnen zwemmen of walvissen spotten! Dit komt door de gunstige ligging in de Atlantische Oceaan. Het hele jaar door zijn deze dieren hier te zien. Grote kans dat jij ze ook tegenkomt tijdens je rondreis. Mocht het toch voorkomen dat je geen walvissen ziet? Dan komt het meestal door het weer. Probeer het dan een dag later nog eens. De kans dat je ze twee dagen achter elkaar niet ziet, is echt bijzonder klein!

Rondreis Azoren: eilandhoppen

De Azoren zijn net kleine paradijsjes. Eén voor één de moeite waard om te bezoeken. Dat kan als je gaat eilandhoppen. De vulkanische eilanden zijn een walhalla voor dieren- en natuurliefhebbers. Maak een rondreis naar meerdere eilanden om de waanzinnige natuur te ontdekken! De Azoren trekken verschillende vogelsoorten aan en in de oceaan zwemmen dolfijnen en walvissen. Het landschap varieert van kraters, vulkanen, kratermeren, geisers, wijngaarden en inheemse bloemen. Er is geen massatoerisme, waardoor je ongestoord van je rondreis kunt genieten!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren