Terceira: een echt vulkaaneiland

Terceira is net zoals Pico en São Miguel een vulkaaneiland. Interessant zijn de grote lavagebieden Bagacina en Cabrito. Hier is de vulkanische achtergrond van het eiland goed zichtbaar. De hete bron ‘Caldeira de Guilherme Moniz’ is bijzonder. De bron heeft een doorsnee van vijftien kilometer en is daarmee de grootste van de Azoren!

Historie en cultuur

In Angro do Heriosmo kan de cultuurliefhebber zijn hart ophalen. In de historische havenstad zijn de sporen van het handelsverleden goed te zien. Een geschiedenis die in het teken staat van het komen en gaan van galjoenen vol Oosterse specerijen. Uitgekeken in Angro do Heroismo? Trek dan richting het historisch centrum van Praia da Vitória. De gotische kerk Sint Sebastiaan geeft je een kijkje in de geschiedenis. Hou je van pracht en praal? Breng dan een bezoekje aan de grote villa’s en kapellen in São Carlos en Fotinha en kijk je ogen uit!

Eten en feesten

Op Terceira wordt het rooms-katholieke erfgoed trouw in ere gehouden. Van mei tot september is het daarom doorlopend feest. De kans dat je tijdens je vakantie in één van deze feesten terechtkomt, is dan ook vrij groot. De maanden staan in het teken van ‘De Heilige Geest’. Tijdens dit festival wordt rijkelijk gegeten en gedronken, met lokale gerechten uit de traditionele keuken. Deze keuken staat bekend om haar bloedworst en inktvissenschotels. De inwoners van de Azoren staan daarnaast bekend om hun grote liefde voor zoet. Ze zijn echte zoetekauwen!

Via Lissabon…?

Terceira ligt op ongeveer vier uur vliegen van Nederland. Leuk: een stopover op Lissabon! De inspirerende stad leent zich uitstekend voor een citytrip. De nauwe straatjes, geelgeschilderde trams en lokale pasteitjes van Belém doen je in een mum van tijd helemaal thuis voelen. Vlieg je liever in één keer door? Ook een rechtstreekse vlucht is geen probleem. Eenmaal op het eiland aangekomen, kun je het beste een auto huren. Het wegennet is goed en zo kun je vrijwel elke uithoek bereiken. Je komt op plekken waar je anders niet zo snel zou komen!

De andere eilanden

Terceira ligt op slechts 160 kilometer van São Miguel. Dat maakt het makkelijk om meerdere eilanden met elkaar te combineren. Op de Azoren kun je dus onvervalst eilandhoppen! Bijvoorbeeld naar Pico, São Miguel of misschien wel Madeira. De eilanden hebben allemaal hun eigen karakter, waardoor je steeds weer nieuwe dingen ontdekt!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren