Dolfijn- en walvisexcursie

“Zie hoe een vin met grote snelheid het wateroppervlak doorklieft, waarna de dolfijn een duizelingwekkende sprong in de lucht maakt…”

Walvissen en dolfijnen zijn dol op het warme water rond de Azoren. Niet vreemd dus, dat de wateren rondom deze eilandjes vol zitten met deze zeedieren. Ben je al onder de indruk als je vanuit de kust een jolige dolfijn boven het water uit te zien springen? Nog veel indrukwekkender is het om met deze goedgemutste dieren de zee in te duiken en je te laten meenemen in hun wereld onder de waterspiegel… Ben je meer onder de indruk van de imposante walvis? Ga dan op het eilandje Pico mee op walvisexcursie en schrik niet als plotseling, vlak bij de boot, een immense staartvin boven het wateroppervlak uitrijst!

Wijn proeven

“Neem een nip van de zoete wijn en laat je ogen over het rek met wijnflessen glijden. Je wilt ze eigenlijk allemaal nog wel proeven…”

De grond van de Azoren is dankzij de vulkanische oorsprong erg vruchtbaar. Ideale omstandigheden voor wijngaarden, waarvan de meeste op het eiland Terceira te vinden zijn. In de stad Biscoitos vind je een gratis wijnmuseum in een voormalige wijnboerderij. Als bezoeker eindigt je tour in de wijnkelder, waar je van verschillende wijnen kunt proeven. Laat je smaakpapillen in extase brengen door de smaken van ananas en andere zoete vruchten die men hier verbouwt… Hier proef je létterlijk van de Azoren!

Warmwaterbronnen

“Voel de warmte van het hete, borrelende water je gezicht omvouwen…”

Wandel door een landschap van stomende geisers en borrelende warmwaterbronnen in het plaatsje Furnas, op het grootste eiland eiland Sao Miguel. De witte waas van stoom, die uit het hete water komt rijzen, zorgt voor een idyllische en magische sfeer… En de bronnen zijn niet alleen voor de toeristen interessant. Volgens de eilandbewoners heeft het water een geneeskrachtige werking. Het wordt dan ook veelvuldig gebruikt om depressies tegen te gaan en om reuma en aandoeningen aan de luchtwegen te behandelen.

Wandelen in een lavatunnel

“Laat je hand over het harde gesteente glijden. Ongelofelijk dat dit ooit loeiheet lava is geweest…”

Laat je fascineren door een hele andere wereld onder grond! Het eilandje Pico is in het bezit van de grootste lavatunnel van de Azoren. De ‘Gruta das Torres’ biedt je een uniek kijkje in een mysterieuze, meer dan vijf kilometer lange, ondergrondse gang. De wanden zijn bedekt met stalactieten en stalagmieten, ooit ontstaan uit lava. Hoewel de hoofdtunnel wel vijftien meter hoog kan zijn, moet je soms op je knieën om door de kleine zijarmen te kruipen… Wees niet bang om te verdwalen, een gids leidt je de weg!

Zeilersgraffiti Faial

“Laat je ogen over de kleurrijke schilderingen glijden en vraag je vraagt jezelf af wie ze gemaakt zou hebben…”

De haven Horta op Faial is één groot openluchtmuseum. Zeezeilers maakten hier vroeger wandschilderingen op de kade om de zeegoden om een voorspoedige vaart te vragen. Deze wandschilderingen zijn nog altijd te zien. De kleurrijke muur is een opvallende verschijning in de met vrolijke jachten gevulde haven.

Combinatiereis Azoren en Lissabon

“Combineer het beste van twee topbestemmingen en maak dit een reis om nooit meer te vergeten…”

Pasteis de nata eten, lekker luieren op het strand of slenteren door de stad. Combineer deze goede eigenschappen van Lissabon met de uitgestrekte natuur van de Azoren en je hebt een onvergetelijke reis te pakken!

Nog steeds niet overtuigd om een reis naar de Azoren te boeken?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar de Azoren