Een reis naar Bali betekent een reis vol ontdekkingen en ervaringen: prachtige natuur, hagelwitte stranden en de vriendelijke bevolking. Bij deze beleving hoort natuurlijk lekker eten van Balinese bodem. Bekijk snel deze Top 10 Bali tips met onze favoriete foodspots!

Ontdek meer Bali

1. The Legian Bali

Hotel The Legian Bali heeft een schitterend restaurant waar je luxe én uitgebreid kunt dineren. Je hebt hier uitzicht op zee terwijl je geniet van de smakelijkste gerechten. De gerechten zijn altijd bijzonder artistiek opgemaakt!

Hotel The Legian Bali gebakken keizersvis

2. Bumbu Bali

Wil je op de échte Balinese manier eten? Ga dan naar restaurant Bumbu Bali waar een huiselijke, relaxte sfeer hangt. Hier worden de gerechten op traditionele wijze klaargemaakt én alle ingrediënten komen dagelijks vers van de markt.
Tip: de ayam goreng is een aanrader!

Restaurant Bumbu Bali Ayam goreng

3. Seniman Coffee Studio

De lekkerste koffie kun je krijgen bij Seniman Coffee Studio. Hun koffie wordt gemaakt van versgemalen koffiebonen afkomstig uit Amerika en Afrika. Uiteraard kun je ook een Indonesisch kopje krijgen: kopie loewak, de duurste koffiesoort ter wereld.

Vooral de reden wáárom deze koffie zo duur is bijzonder! Civetkatten eten de koffiebessen op, en het uitwerpsel – de overgebleven pit – wordt vervolgens gewassen, geroosterd en gemalen. Het proces om met een civetkat koffie te maken is dus vrij intensief, vandaar de hoge prijs. Per pond betaal je al snel 160 dollar!

Seniman Coffee Studio kopie loewak

4. Merah Putih

Bij Merah Putih kun je eten zoals de Balinezen dat doen. De gerechten worden midden op de tafel geserveerd, zodat iedereen aan tafel kan pakken wat hij of zij wilt. Kies je voor een klassiek gerecht of ga je voor iets nieuws?

Restaurant Merah Putih dineren

5. Mamasan

Wanneer je restaurant Mamasan binnenloopt, zie je een combinatie van Engeland en Shanghai: gemarmerde tafels met grote, leren meubels. Het is een gezellig en knus restaurant aan een druk kruispunt in het zuiden van het eiland.

Bestel hier het Vietnamese gegrilde varkensbuik gewikkeld in betelbladeren. Samen met de dipsaus nouc cham is dit verrassend lekker!

Restaurant Mamasan kipsaté met pindasaus

6. Teatro

Met 7 verschillende menukaarten is de keuze bij restaurant Teatro enorm! De gerechten komen uit onder andere Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Italië.

Liever lokale gerechten? Geen probleem, de traditionele Balinese gerechten staan óók op de menukaart!

Restaurant Teatro nasi campur

7. Sarong Bali

Geniet bij Sarong Bali van de uitgebreide Zuidoost-Aziatische keuken! Hier serveren ze authentieke gerechten afkomstig uit de gehele regio en dineer je in een elegante, comfortabele setting.

Leuk weetje: dit restaurant werkt samen met eco-vriendelijke boeren!

Traditionele markten vers eten

8. Caramel Ubud

Sla je slag als zoetekauw op Bali en ga naar Caramel Ubud. De patisserie maakt onvoorstelbaar mooie taarten en de lekkerste macarons. Geniet onder het genot van een kopje koffie van jouw zoete hapje!

Patisserie Caramel Ubud pandan chiffon cake

9. The Kayon Resort Restaurant

The Kayon Resort Ubud is gevestigd in een resort mét een geweldig uitzicht over het prachtige junglelandschap. Iedere week houdt het restaurant een cultureel diner met diverse traditionele en authentieke gerechten!

The Kayon Resort Restaurant ayam betutu

10. La Plancha

Voor een relaxte sfeer aan het strand ga je naar La Plancha in Seminyak. Plof neer op een zitzak onder de gekleurde parasols. Een bord vol lekkere tapas, een drankje en een geweldige zonsondergang. Beter kán niet!

Strandtent La Plancha

Zelf zin in een trip naar Bali gekregen?

Laat je verrassen door de restaurants op het fantastische Bali! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Bali op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 

Commentaar is niet beschikbaar