Baltische Staten

Een reis naar de Baltische Staten betekent genieten van een ongekende rijkdom aan geschiedenis, ongerepte natuur en middeleeuwse dorpjes. Estland, Letland en Litouwen vormen samen de Baltische Staten en hebben ieder een eigen karakter … Hoe ziet jouw ideale vakantie naar de Baltische Staten eruit?

Andere aanraders: combineer de Baltische Staten en Polen. Of ontdek de mogelijkheden van een reis naar de Baltische Staten en Rusland.

Neem contact met ons op!

Historische vakantie in Estland

Het noordelijkste en kleinste land van de Baltische Staten. Estland staat bekend om de vele natuurreservaten, het reusachtige Peipusmeer en de pittoreske dorpjes in middeleeuwse stijl. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Estland heeft namelijk ruim 60 natuurreservaten! Zo heb je het Lahemma-park; het oudste en grootste nationale park in Estland. Maar ook de hoofdstad Talinn is een bezoekje waard tijdens je vakantie in Estland. Met de kleurrijke huizen, mooi versierde gevels, kerken, smalle straatjes en middeleeuwse stadsmuur is Tallinn één van de best bewaarde middeleeuwse steden van Noord-Europa.

Must-see in Letland: Riga!

Bezoek je Letland? Ga dan vooral naar de hoofdstad Riga! De hoofdstad kent zo’n 1 miljoen inwoners en is de grootste stad van de Baltische Staten. Als je rondloopt, zie je een merkwaardige mix van sombere Sovjetgebouwen en middeleeuwse gebouwen. Dit contrast zie je vooral sterk terug in het oude stadscentrum. Het is daarom niet voor niets dat dit deel beschermd wordt als werelderfgoed. 

Vakantie Litouwen: je gaat terug in de tijd

Eén van de bekendste bezienswaardigheden van Litouwen is de ‘Heuvel der Kruisen’, een (inter)nationaal bedevaartsoord dat symbool staat voor de hoop en verzet van het verleden. Hoeveel kruisen er precies op de heuvel staan is niet bekend, maar het wordt geschat op meer 50.000! Meer een natuurliefhebber? Bezoek dan vooral nationale park Trakai met het middeleeuwse kasteel Trakai. Via 2 houten bruggen loop je het kasteel binnen en krijg je echt het gevoel alsof je in de middeleeuwen bent beland!

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar de Baltische Staten?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.