Word verrast door het mooie schiereiland Chalkidiki. Van historische plaatsen, authentieke vissersdorpen tot unieke natuurgebieden en pittoreske dorpjes. Met nog weinig massatoerisme is Chalkidiki één van mooiste en meest veelzijdige streken van Griekenland!

Ontdek meer Griekenland

De veelzijdige ‘vingers’ van Chalkidiki

Vanaf bovenaf lijkt de vakantiebestemming Chalkidiki op een hand met drie ‘vingers’.
Deze vingers bestaan uit de drie schiereilanden: Kassandra, Sithonia en Athos.

Elke ‘vinger’ heeft zijn eigen karakter en dit maakt een bezoek aan de verschillende eilandjes extra leuk. Ontdek het bruisende Kassandra, het rustige Sithonia met schitterende stranden en het mysterieuze Athos met de heilige berg. Zowel Kassandra als Sithonia zijn prima te bereiken per auto. Schiereiland Athos is alleen vanuit een boot te bezichtigen.

Osiou Gregoriou klooster

De pittoreske dorpjes

Er zijn geweldige dorpjes te vinden op Chalkidiki, waaronder Athytos, Panthenonas en Arnea. Rij met de auto door het achterland en scheur langs de kust van de schiereilandjes.

Stop zeker boven bij het pittoreske dorp Athytos. Je staat midden op een steile rots (van 75 meter hoog!) en kijkt aan beide kanten uit over een ongerepte baai met parelwitte zandstranden. Tegen de hellingen van berg Dragoudelis ligt het mooie bergdorpje Panthenonas. Geniet van een heerlijke lunch of diner met lokale ingrediënten in een traditionele restaurant.

En als laatste het Griekse bergdorpje: Arnea. De groene omgeving, typische kleurrijke huizen en kerken van ruim 100 jaar oud maken dit dorpje zeker een bezoekje waard!

Athytos Aristoteles - Beach Kassandra Beach

Ontdek de mooiste hotels

Er zijn tal van mooie hotels op Chalkidiki. Wil je niks te kort komen? Dan is 5*-hotel Anthemus Sea en Spa een aanrader!
Rustig zittend aan het strand of op het terras geniet je van het weer én de contrasten.

De kristalheldere blauwe zee, schitterende stranden en groene palmbomen zorgen voor een geweldig stukje Griekenland. En wanneer de zon ondergaat is het vakantiegevoel écht compleet!

Hotel Anthemus Sea en Spa

Moerassig Sani Wetlands

Kassandra staat vooral bekend om de bruisende badplaatsen. Maar ook vind je hier het mooie Sani Wetlands. Samen met een lokale gids loop je door een moerassig gebied en binnen de kortste keren kom je een roze golf flamingo’s tegen.

Of spot één van de andere 200 beschermde vogels, zoals de zwarte ooievaar en de bastaardarend. Het is een stukje Griekenland dat je niet snel zult verwachten.

Sani Wetlands

Na Chalkidiki nog meer Griekse Eilanden ontdekken?

Ontdek de magische Griekse Eilanden zelf! Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar de Griekse Eilanden op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 

Commentaar is niet beschikbaar