Yes, daar is ‘ie dan, het vervolg van mijn Aussie-avontuur! Ben je er klaar voor? In mijn eerste blog vertelde ik over Sydney, Australia Day én dacht in aan Skydiven. Hoewel Skydiven mij echt geweldig lijkt, heb ik na een nachtje slapen besloten om deze ultieme adrenalinekick te bewaren voor later! In dit blog vertel ik je alles over mijn trip naar het wereldberoemde Great Barrier Reef en Daintree Rainforest.

Ontdek meer Australië

Great Barrier Reef

Met een klein groepje en de fijne crew varen we naar het koraal waar iedereen het altijd over heeft. Tijd om te snorkelen! Ik spot de ene kleurrijke vis na de ander, maar ook zie ik dat het koraal op veel plekken lang niet meer zo kleurrijk is als op de plaatjes van internet. De opwarming van de aarde zorgt voor hogere temperaturen van het zeewater. Daar is het koraal van het Great Barrier Reef slecht tegen bestand. Zonde!

Snorkelen Great Barrier Reef

Koraal Great Barrier Reef

Bij de tweede stop staat mijn duik op de planning. De laatste keer dat ik heb gedoken is 4 jaar geleden dus ik moet weer even wennen. Maar ik ben meteen weer enthousiast! En wanneer de schipper mij na deze duik ook nog meeneemt voor een persoonlijke snorkeltour is de dag helemaal compleet!

Great Barrier Reef uitzicht eilandjes

Duiken Great Barrier Reef

Regen? Roadtrippen!

Van het ultieme vakantiegevoel in Cairns is nog weinig over wanneer het een paar dagen lang met bakken uit de lucht valt. Maar dat is te verwachten tijdens het regenseizoen. Het perfecte moment voor Netflix en spelletjes, heel veel spelletjes!

Cairns spelletjes

Het regent nog steeds pijpenstelen maar we laten onze plannen niet in het water vallen. We huren een auto voor 3 dagen en vertrekken naar onze eerste stop: Daintree Rainforest. De plek doet zijn naam eer aan want ja, je raadt het al… nog steeds regen. Regenjas aan en gaan! Het eindresultaat? Een mooie foto van drie verzopen katjes bij het punt waar het regenwoud en het strand samenkomen: Cape Tribulation.

Cape Tribulation strand en regenwoud

Daintree Cape Tribulation

Auto roadtrip Australië

Rise and shine!

De volgende dag is het weer een heel stuk opgeklaard! Na nog wat mooie stops in Daintree rijden we door naar Port Douglas. Naast de uitzichtpunten waar je kunt stoppen is ook het rijden door dit landschap een feestje: het ene mooie uitzicht, na het andere. En zo groen!

Het beste van onze mini-roadtrip hebben we voor het laatst bewaard: een dag vol mooie watervallen. Van de indrukwekkende Barron Falls tot een verfrissende duik bij de Millaa Millaa Falls. Maar we zagen meer! Na een korte stop om te tanken vertelde een local over Lake Eacham. Een geweldige plek waar je heerlijk kunt zwemmen, relaxen en schildpadden spotten. Helaas hadden wij niet zoveel tijd maar als je ooit in de buurt bent, stop hier dan zeker voor een paar uurtjes (of hele dag!).

Lake Eacham Barron Falls Australië

Het wordt al later dus snel de auto weer in voor onze laatste waterval, de Josephine Falls. Het water buldert naar beneden, wat een verschil met de Millaa Millaa Falls! Met een glimlach zit ik terug in de auto richting Cairns: de vrijheid die je hebt met een eigen autootje is erg fijn en smaakt naar meer.

Langs de Oostkust met Loka

Ondanks dat de vrijheid van een eigen auto heerlijk is, start ik mijn reis langs de Oostkust met Loka! Dit is een deels georganiseerde reis waar je vaak met een groep bent, inclusief gids die je meeneemt voor een aantal extra stops / tours. Je reist per trein of bus en kunt overal in- en uitstappen. Ideaal, want zo kun je zelf beslissen hoe lang je ergens blijft! Whitsundays, Fraser Island en voor het eerst surfen. Deze ultieme highlights staan vast voor de komende weken. En de planning voor de rest? Nog geen idee… maar met zoveel mooie plekjes in het vooruitzicht zal een nieuwe update niet lang op zich laten wachten!

Zelf zin in een trip naar Australië gekregen?

Wil je net als Inge ook een rondreis door Australië maken? Bekijk dan de fabelachtige reizen Veelzijdige Zuidkust en Highlights of the East. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Inge Bakker naar aanleiding van haar reis naar Australië.