In één oogopslag een geweldig panorama van de mooiste landschappen zien? Groene bergen, kliffen en uitgesneden rotswanden bewonderen vanaf de azuurblauwe zee? De meest uiteenlopende gebieden ontdekken? Dan hebben wij maar één advies: ga met een luxe cruiseschip naar Hawaii! Een oceaancruise brengt je naar plekken waar je altijd al van gedroomd hebt Het is een volledige vakantie, al varend over de zee! Dat is natuurlijk al een ervaring op zich, maar wat als je ook nog eens het paradijs van de Grote Oceaan kunt ontdekken? All aboard, de cruise naar Hawaii gaat vertrekken!

Ontdek meer cruises

MS Westerdam: alles wat je hartje begeert

Geniet van een culinair diner in de luxe Pinnacle Grill, ga indoor fietsen in de fitnessruimte of pak een lesje yoga mee om te ontspannen. Het luxe cruiseschip MS Westerdam heeft de meest uiteenlopende faciliteiten. Laat je in de watten leggen in de spa en geniet van een heerlijke massage of ontspan in het thermaalbad. En vergeet het entertainment niet! Ga voor leuke livemuziek en vele shows naar de Main Stage Show Lounge. Maar een avondje gezelligheid in één van de vele bars kan natuurlijk ook!

MS Westerdam Hawaii

En dat was nog niet alles: eind april 2017 ondergaat de MS Westerdam een flinke metamorfose! Zo worden er onder andere twee nieuwe podia toegevoegd, waaronder Billboard Onboard met alle toppers uit de hitlijst van de afgelopen 50 jaar. Ook komt er een bar bij: de Gallery Bar, waar je de beste cocktails kunt drinken midden in een galerij van prachtige kunstwerken.

Je droomreis begint

Nadat je geland bent in Vancouver en een lekker nachtje hebt geslapen in een hotel, is het de hoogste tijd om aan boord te gaan van de MS Westerdam. De oversteek van de Grote Oceaan naar Hawaii duurt ongeveer 6 dagen, dus tijd zat om te genieten van alle faciliteiten op het cruiseschip. Op dag 8 is er land in zicht: Aloha Hawaii, here we come!

Ervaar de hotspots van paradijselijk Hawaii

De Amerikaanse staat Hawaii bestaat uit meerdere eilanden midden in de Grote Oceaan. Tijdens deze cruise ontdek je de mooiste plekjes. van natuur tot stad en van toeristisch tot onontdekt: elk eiland en elke plek heeft zijn eigen unieke karakter en dus ook beleving. Je doet zoveel indrukken op; het is een ervaring die je niet snel zult vergeten! Hieronder vind je de mooiste plekken van Hawaii die jij tijdens deze cruise gaat bezoeken!

Honolulu (Oahu)

Als eerste kom je aan op het eiland Oahu, waar de hoofdstad Honolulu ligt. Deze stad bruist van de energie; je vindt er veel winkels, bars, restaurants en ook het nachtleven is helemaal hot. Het beroemde Waikiki beach met uitzicht op de Diamond Head mag je niet missen als je hier bent. Maak een uitstapje naar het Waikiki Aquarium, waar je de meest merkwaardige en tropische vissoorten vindt. En voor de echte shoppers onder ons is winkelcentrum Ala Moana een walhalla, dit is namelijk het grootste openluchtwinkelcentrum ter wereld!

Oahu Honolulu Diamond Head

Een bezoek aan Pearl Harbor mag trouwens ook niet ontbreken. Kom meer te weten over de geschiedenis van deze Amerikaanse marinebasis, die tijdens de Tweede Wereldoorlog aangevallen is door Japan. Je kunt hier het slagschip ‘de USS Missouri’ bekijken of een bezoek brengen aan de USS Arizona Memorial en het Pacific Aviation Museum. En als je het leuk vindt; in Honolulu worden tours aangeboden die je naar Pearl Harbor brengen. Zo kun je de marinebasis zelf ontdekken!

Hilo (Hawaii)

De tweede plaats die je bezoekt is Hilo. Deze bevindt zich op het grootste eiland van de staat Hawaii, dat toevallig ook Hawaii heet. Eén van de hoogtepunten hier is Hawaii Volcanoes National Park met één van de actiefste vulkanen ter wereld: de 1247 meter hoge Kilauea. In dit nationale park kom je woestijngebieden, maar ook groene regenwouden tegen. Op sommige plekken zorgen de lavastromen ervoor dat het landschap continu verandert. Heel bijzonder om te zien!

Bij Rainbow Falls in het Wailuku River State Park moet je echt even een kijkje nemen. De naam zegt het al: ‘s ochtends vroeg kun je hier een regenboog spotten. Maar met of zonder regenboog, het is hoe dan ook een prachtig plaatje!

Rainbow Falls Hilo Wailuku River State Park

Lahaina (Maui)

De volgende stop is het eiland Maui waar weer veel moois te vinden is. Zo moet je echt naar Haleakala National Park, waar je een buitengewoon landschap vindt. Het lijkt bijna een totaal andere planeet! En als je écht iets unieks wilt beleven, dan is een helikoptertour over dit gebied natuurlijk helemaal het einde.

Haleakala krater Maui

Niet alleen aan land en vanuit de lucht is Maui een topbestemming, ook onder water kijk je je ogen uit. Je kunt er heel goed snorkelen, bijvoorbeeld in Ka’anapali bij Black Rock of bij Maluaka Beach in Turtle Town. Zoals de naam al zegt; hier zwemmen veel groene zeeschildpadden. Omdat de vulkaan Haleakala de wind tegenhoudt, is de zee hier erg rustig. Ka’anapali Beach is een paradijs om te snorkelen én te zonnen. Dit strand is zelfs benoemd tot mooiste strand ter wereld, vanwege het poederige, parelwitte zand waar maar geen einde aan lijkt te komen!

Nawiliwili (Kauai)

Het laatste eiland dat je bezoekt tijdens deze cruise is Kauai, ook wel Garden Island genoemd. Door het klimaat en de vulkanische ondergrond doet Kuai zijn bijnaam eer aan: van de meest kleurrijke inheemse bloemen, tot héél veel groen overal waar je kijkt. Op dit eiland vind je pareltjes die in je geheugen gegrift blijven staan. Zo wordt de omgeving van Waimea ook wel de Grand Canyon van Hawaii genoemd. Klim naar een hoog punt en je hebt een adembenemend uitzicht over de enorme rotspartijen.

Liever iets minder actief? Dan is een helikoptervlucht ook hier weer een aanrader, met o.a. uitzicht over de vele watervallen. En dan is er nog het indrukwekkende Na Pali Coast; de foto heeft eigenlijk geen omschrijving nodig!

Na Pali Coast

Naast het bewonderen van de natuur kun je op dit eiland ook prima een stranddagje inplannen, bijvoorbeeld op Po’ipu en Brennecke’s Beach. Deze stranden liggen aan de zuidkust, waar je naast relaxen op het strand heel goed kunt surfen, bodyboarden of snorkelen. Koop iets leuks in de kleine winkels of smul van lokale specialiteiten in de vele restaurants. Dus of je nu op ontdekkingstocht wilt gaan of liever als een zeester op het strand ligt: op Kauai kan het!

En we gaan nog niet naar huis!

Met de mooiste plekjes van Hawaii in je achterhoofd (en opgeslagen op je fotocamera), is het weer tijd om terug te varen. Dan kun je nog even nagenieten van al die nieuwe indrukken die je hebt opgedaan. Want je vakantie is nog niet ten einde, integendeel, we gaan nog bijna een week lang cruisen! Voor de ontscheping in Vancouver is er nog één tussenstop: Victoria in Canada. Hier kun je de geschiedenis van mensen en natuur ontdekken in het Royal British Colombia Museum of rondlopen door de sprookjesachtige Butchart Gardens. De volgende dag kom je varend aan in Vancouver. Wat een onvergetelijke reis was dit!

Butchart Gardens

Zelf zin in een cruisevakantie naar Hawaii gekregen?

Laat een ReisXpert een spectaculaire cruisevakantie naar Hawaii op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!