Egypte staat bekend om de gigantisch luxe all inclusive resorts, maar is Egypte écht wel zo luxe als men zegt? En is er meer dan alleen zon, zee en strand? 12 Reisadviseurs gingen op onderzoek uit tijdens een 5-daagse rondreis. Hun beste Egypte-tips lees je uiteraard bij VakantieXperts!

Ontdek meer Egypte

Op vakantie naar Egypte? Ga naar Port Ghalib!

Op een steenworp afstand van de populaire badplaats Marsa Alam ligt sinds kort één van de meest luxueuze vakantiebestemmingen van Egypte: Port Ghalib. Dit kleine havenstadje is veranderd in een waar paradijs. Strand, palmbomen, botanische tuinen en exclusieve resorts grenzen aan de op één na grootste zoutwaterlagune van de wereld. In de smalle straatjes zijn winkeltjes en aan de haven kun je heerlijk slenteren en een drankje drinken bij één van de vele barretjes of restaurants.

Kleuren bar Egypte

Port Ghalib heeft twee stranden, elk met zijn eigen unieke karakter. Zo is het zuidelijke strand perfect voor de ultieme stranddag: zonnen en zwemmen. Ga je naar het oostelijke strand? Vergeet dan je snorkel niet, want hier vind je eindeloos veel kleurrijke koraalriffen. Onze Reisadviseurs hebben gezwommen tussen reuzenschildpadden en prachtig gekleurde regenboogvissen.

Port Ghalib stranden onderwater

Winkelen in Hurghada!

Aan de oostkust van Egypte vind je Hurghada. Deze moderne en populaire vakantiebestemming is ideaal voor de winkelliefhebbers. Sheraton Road is dé winkelstraat van Hurghada; hier zijn grote winkelcentra, luxe hotels en uitgaansgelegenheden. Even bijkomen van het geslenter? Geniet in één van de vele visrestaurants bij de Marina Haven in het oude centrum.

Haven Marina Hurghada

Egypte-tips: excursies die je niet mag missen

Ga voor een gave woestijnsafari! Vanuit Port Ghalib word je naar de thuisbasis van The Camel Yard gebracht, waar je een avontuurlijke quadtour van een half uur kunt maken. Na een oefenrondje begint het echte werk en maak je een fantastische tour langs het strand en door de woestijn.

Quadrijden woestijn The Camel Yard

Na de quadtour is je excursie nog niet voorbij. Op volle snelheid trek je in jeeps de woestijn weer in. Als het tijdens prachtige rit donker begint te worden, ben je getuige van een adembenemend uitzicht; de zonsondergang op een heuvel in de verlaten woestijn!

Woestijn jeep Egypte Acacia boom

Een minder avontuurlijke, maar erg grappige excursie om te doen tijdens je vakantie Egypte is kameelrijden! Het is even klimmen, maar wanneer je op dit prachtige dier zit, begint het spannendste moment: het enorme dier komt omhoog … een kwestie van goed vasthouden. Een schommelig, maar unieke ervaring gegarandeerd!

Lokale gerechten die je moet proeven

  • Een heerlijke, Egyptische dorstlesser is Hibiscus Iced tea. Een zoete, rode ice tea die je smaakpapillen laat exploderen. Let op: door de vele scheppen suiker is het drankje mierzoet!
  • Zin in een lekker voorgerecht? Kies voor de platte broden met humus en baba ghannug, een puree van aubergine.
  • En een visje als hoofdgerecht is zeker een goed idee! Fesikh is een typisch nationaal gerecht: gepekelde, rauwe vis.
  • Heb je nog trek én ben jij een echte zoetekauw? Probeer dan zeker de baklava: een zoet nagerecht van deeg en honing. Yum!
Lokale gerechten Egypte

Egypte-tips: de beste hotels

Onze Reisadviseurs hebben diverse hotels bezocht. Soms een rondleiding met diner, soms een overnachting. Hun beste Egypte-tips hebben we hieronder voor jou samengevat. Mocht je meer hotels willen bekijken, kijk dan op de website van VakantieXperts!

Port Ghalib

  • 5-sterrenhotel Red Sea The Palace: via een lange steiger aan je privéstrand spring je zo de zee in. Door de Egyptische bouwstijl en de mooie inrichting voel je je meteen thuis.
  • 5-sterrenhotel Red Sea Siva Port Ghalib: heeft een mooi en megalang lagunezwembad dat door de drie naastgelegen Red Sea hotels loopt. En door de centrale ligging ben je zo in Port Ghalib.
  • 5-sterrenhotel Sunrise Marina Resort: door de Arabische uitstraling krijg je meteen het gevoel alsof je in een paleis rondloopt. En dan die faciliteiten: aquapark, 5 à-la-carterestaurants, een prachtig koraalrif bij het strand waar je kunt duiken en een uitgebreid wellnesscenter!
Port Ghalib Egypte beste hotels

Hurghada

Hurghada Egypte beste hotels

Wordt Egypte jouw volgende vakantiebestemming?

De 12 Reisadviseurs hebben de waarheid ontdekt: Egypte is inderdaad zeer luxe … én veelzijdig. Ben je enthousiast geworden van hun Egypte-tips en wil jij ook in zo’n luxe hotel verblijven en de zee vol schatten induiken? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Egypte op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is samengesteld aan de hand van de ervaringen van 12 Persoonlijke Reisadviseurs naar aanleiding van hun rondreis in Egypte.