We hadden onze reis via Alltours geboekt en hebben bewust gekozen voor een tussenlanding op München om kosten te besparen. Dit scheelde ons al snel € 150,- p.p. en dat hadden we er graag voor over. Vanaf de luchthaven is het nog circa 30 minuten met de transferbus naar ons hotel in Cabarete. Een aantal jaar geleden verbleven wij in Hotel Tropical Casa Laguna en Beach. Het hotel is helaas niet meer geopend, maar een goed alternatief is het hotel Viva Wyndham Tangerine te Cabarete.

Ontdek meer Dominicaanse Republiek

Smaakvol Cabarete

Cabarete is één van de weinige plaatsen in de Dominicaanse Republiek waar je ‘s avonds met een gerust hart van je resort af kunt. Het is een klein dorpje met één winkelstraat met diverse bars, restaurants en winkels. Zo hebben wij verschillende keren heerlijk gegeten bij de ‘Heksenkessel’ waar je met een beperkt budget goed kunt eten. Een ander leuk restaurant is Ho-la-la. Dit restaurant wordt door een Fransman en Argentijn beheerd en beschikt ook over een pizzeria. In het stijlvolle restaurant hangt een ongedwongen sfeer.

Een waar surfersparadijs

Daarnaast kunnen wind- en kitesurfers hier hun hart ophalen. Er staat namelijk altijd wind in Cabarete! En dat heb ik gemerkt … ik waaide nog net niet mijn ‘jasje’ uit. Ieder jaar is er in juni de Cabarate Race Week een internationale windsurfwedstrijd. Als je van een beetje adrenaline houdt, dan is dit zeker iets voor jou!

Cabarete surfen Dominicaanse Republiek

Excursies

Excursies kun je het beste via je reisorganisatie boeken zodat je verzekerd bent van je excursie en je ergens op terug kunt vallen wanneer deze niet door mocht gaan. Wij hebben namelijk van een aantal gasten in het hotel begrepen dat zij een excursie hadden geboekt, maar dat er niemand op kwam dagen en ze het geld kwijt waren. Handig om hier dus rekening mee te houden!

Excursietip 1: Outbacksafari

Zelf hebben wij de outbacksafari gedaan. Wat een geweldige ervaring! Je gaat met een enorme truck door grote (modder)plassen. Hoe harder er gegild werd, hoe mooier de chauffeur het vond. Je kunt dus wel nagaan dat we veel offroad hebben gereden. Schone kleding had ik dus niet meer op het einde!

Outbacksafari Dominicaanse Republiek

We zijn langs dorpjes gereden en hebben een bezoekje gebracht aan een school waar op dat moment ook echt les gegeven werd. Ik vond het erg bijzonder om te zien met hoe weinig materialen ze lesgeven en hoe primitief en goed dit nog gaat! Ik waande me in een totaal andere wereld. Hierna reden we door een prachtige natuur naar een sigarenfabriek en een plantage. Niet bepaald een saaie rit: ik hoorde exotische vogels, zag zó veel groen en moest ondertussen oppassen dat ik niet uit de truck viel. De kosten van deze excursie bedragen circa €71,00 per persoon voor een hele dag inclusief lunch.

School Dominicaanse Republiek

Excursietip 2: voor echte waaghalzen

Mocht je nóg meer adrenaline willen, dan is het ook mogelijk om de outbacksafari-excursie te combineren met paardrijden en zip-lining. Deze excursie kost circa € 107,00 per persoon en is niet geschikt voor zwangeren, mensen met rugklachten of die slecht ter been zijn.

Paardrijden Dominicaanse Republiek

Excursietip 3: Quadsafari

Mijn vriend houdt van wat actievere excursies waardoor we ook een halve dag met quads zijn gaan rijden. Dit was een mooie maar ook spannende rit. Af en toe zat m’n hart in m’n keel. Van een aantal quads werkten de remmen niet optimaal. Gevolg: regelmatig wat botsingen wat natuurlijk zorgde voor oponthoud onderweg. Op de ‘Dominicaanse manier’ werden de quads ter plekke hersteld, hier moesten we natuurlijk om lachen. Wanneer er een onderdeel niet aanwezig is moeten ze creatief zijn en worden er broekriemen en dergelijke gebruikt om het toch allemaal maar bij elkaar te houden. Zo konden we met een ‘gerust hart’ verder op pad, haha. Kon het niet ter plekke opgelost worden, dan werd de quad achtergelaten en kon je bij de begeleiders van deze tour achterop de quad.

Met de quads reden we dwars door de straten van Rio San Juan, door diverse plantages en naar een prachtig strand. Hier had ik gelukkig eventjes de gelegenheid om al het stof dat ik onderweg had opgevangen, van me af te spoelen. Maar dit was van korte duur: de rest van de reis was het weer heerlijk stof/zandhappen. Ik vond het geweldig! Ook voor deze excursie geldt dat deze niet geschikt is voor zwangeren of mensen met rugklachten. De kosten van deze excursie bedragen €58,00 per persoon voor 2 personen op een quad. Ben je niet bang om vies te worden en houd je van een beetje avontuur gecombineerd met prachtige natuur en stranden? Dan is deze excursie zeker een aanrader!

Handige tip!

Op het strand proberen vele verkopers hun houten beeldjes, massages en excursies aan je te slijten. Wanneer je de eerste dag meteen met ze in zee gaat, kom je er de rest van de week niet meer van af. Mijn advies is dan ook om de eerste dag overal nee tegen te zeggen, ze vertellen het elkaar dan al snel door. Hierdoor weten zij dat er bij jou niets te verdienen valt en zo kun je zonder continu aangesproken te worden rustig van de droomstranden genieten.

Voor wie is de Dominicaanse Republiek geschikt?

De Dominicaanse Republiek is zeer geschikt voor mensen die voor het eerst buiten Europa reizen, daarnaast kun je er ook voor een mooie prijs naartoe. Wanneer je strand wil combineren met excursies adviseer ik je naar de omgeving van Puerto Plata te reizen. In Sosua en Cabarete kun je ook rustig van je resort af. Ga je echt voor de ‘bountystranden’ en een verblijf op je resort, dan is de omgeving van Punta Cana zeer geschikt.

Bountystrand Punta Cana Dominicaanse Republiek

Benieuwd geworden naar de Dominicaanse Republiek?

Ben je geïnspireerd geraakt door het reisverslag van ons Persoonlijk Reisadviseur Alieke? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar de Dominicaanse Republiek op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Alieke Brouwer-Kamp naar aanleiding van haar reis naar de Dominicaanse Republiek.