Altijd al op een unieke manier naar Noorwegen gewild? Vaar dan met de De Hurtigruten mee naar het uiterste noorden van Noorwegen en beleef een onvergetelijk avontuur!

Ontdek meer Noorwegen

De Hurtigruten? Wat is dat?

De Hurtigruten, dat letterlijk ‘snelle route’ betekent, is een Noorse veerdienst die al sinds 1893 bestaat. Deze veerdienst vaart 365 dagen per jaar van Bergen in het zuiden van Noorwegen naar Kirkenes in het uiterste noorden. De reis duurt 12 dagen en je stopt in 34 havens.

Hurtigruten

De Hurtigruten is een combinatie tussen een passagiers-, vracht- en postvervoerschip. Niet te vergelijken met een ‘gewoon’ cruiseschip en daarom een unieke ervaring. Aan boord heb je vanuit de lounges en het restaurant een geweldig uitzicht op bergtoppen met eeuwige sneeuw, diepblauwe fjorden, watervallen en eindeloze bossen. Naast de geweldige natuur bezorgen de excursies, sfeer en medereizigers uit alle windstreken je een belevenis die jij nog lang zult navertellen.

Vertrek vanaf Bergen naar …

Je reis met de Hurtigruten start vanuit Bergen. Je kunt zelf kiezen of je meegaat tot Trondheim of dat je de volledige 12-daagse rondreis maakt vanuit Bergen naar Kirkenes en dan weer terug naar Bergen. Als je de 12-daagse rondreis maakt, zie je natuurlijk veel meer van Noorwegen. Zo zie je bijna de gehele fjordenkust voor je voorbij trekken. Als je geluk hebt, zie je het noorderlicht vanaf het schip: een unieke belevenis. Of je nou de kortere versie doet van de reis of de lange, je beleeft sowieso de mooiste zeereis ter wereld.

Tip: Vergeet niet je warme kleding mee te nemen, maar ook T-shirtjes kunnen van pas komen als het heerlijke Noorse zonnetje om de hoek komt kijken.

De kleinere rondreis van Oslo naar Trondheim

Deze prachtige reis is een combinatie van de trein en de Hurtigruten. Tijdens deze reis kom je in steden als Oslo, Bergen, Ålesund, Trondheim en in het mijnstadje Røros.
Je verblijft tijdens deze rondreis 5 nachten in goede middenklassehotels in het centrum van de genoemde plaatsen. Daarnaast ga je 2 nachten aan boord van De Hurtigruten vanaf Bergen naar Ålesund en het eindpunt Trondheim.

Røros

Ålesund is een stad die gebouwd is op drie eilanden: Hessa, Aspøy en Nørvøy. Een van de vele bezienswaardigheden in Ålesund is de berg Aksla. Vanuit het uitzichtpunt Fjellstua heb je een uniek uitzicht over de eilanden die om Ålesund liggen. Daarnaast kun je ook de prachtige Sunnmøre Alpen zien. Het uitkijkpunt kun je bereiken via een lokale trein. Echte bikkels kunnen ook naar boven via de 418 (!) treden tellende trap vanaf het stadspark.
Tip: Wil je ‘s avonds nog wat gaan doen? Dan kun je bij Keiser’n Pub een echt Noorse borrel Aquavit nemen. En als je zin hebt kun je na deze sterke borrel jezelf uitleven op de dansvloer.

Ålesund

12-daagse reis van Bergen naar Kirkenes

Deze klassieke rondreis vertrekt 365 dagen per jaar vanuit Bergen naar het meest noordelijke puntje van Noorwegen, Kirkenes en vaart daarna weer terug naar Bergen. Je ziet veel van het mooie Noorse kustlandschap; in het zuiden de prachtige fjorden en meer noordwaarts verschillende eilandengroepen, zoals de Lofoten en Vesterålen. In de meeste havenplaatsjes kun je van boord, soms voor langere tijd en soms maar voor een kwartier. En natuurlijk kun je deelnemen aan excursies om nog meer van de omgeving te zien.

Tip: Neem vooral een verrekijker, videocamera of fototoestel mee om het prachtige Noorse kustlandschap beter te bekijken. Let op! Neem een geheugenkaartje of fotorolletje mee, want die zijn in Noorwegen veel duurder dan hier in Nederland!

fjorden Noorse kustlandschap

‘Kirkenes: enkele minuten verwijderd van Rusland’

Welkom in Kirkenes! Dit is de laatste plek van je 12-daagse reis. Je bevindt je op dezelfde lengtegraad als St. Petersburg, Cairo en Istanbul en je bent enkele autominuten van de Russische grens. Hier kun je onder andere een supersnelle safari per sneeuwscooter maken (alleen in de winter) of een excursie naar de Noors/Russische grens ondernemen. Daarnaast kun je een riviertocht maken met bezoek aan een Samenhut. De Samen is een nomadisch volk dat van oorsprong in het Noord-Europese Lapland woont. Erg bijzonder om te bezoeken!

Tip: Als je de grens over wilt om even in Rusland te bezoeken moet je beschikken over een visum, dus die niet vergeten!

Kirkenes

Zelf zin in een Noorwegen cruise gekregen?

Ontdek het prachtige Noorwegen zelf met een unieke cruise. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke cruisereis door Noorwegen op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!