IJsland … een land vol verrassingen die je niet zou verwachten. Lees hieronder de meest bijzondere tips voor jou vakantie naar IJsland!

Ontdek meer IJsland

Onverwacht mooi … en warm!

Gaaf is om een auto te huren en vanaf Keflavik tegen de klok in langs de kust naar Akureyri te rijden. Onderweg kom je namelijk een werkelijk buitenaards mooie natuur tegen. Ruig, woest en onverbiddelijk op de ene plek, om vervolgens elders door een pittoresk en zacht ogend moslandschap te rijden. Werkelijk iedere centimeter is het waard om te ontdekken.

Ijsland natuur kraters

Whale watching in Husavik

Dit zal een absoluut hoogtepunt zijn van je reis! Een boottocht van +/- 3 uur, op zoek naar walvissen. Wat kun je zoal verwachten? Grote scholen makreel, bruinvissen, dolfijnen voor de boeg en uiteindelijk een 17 m lange bultrugwalvis die, met een beetje geluk, ruim een uur lang iedere keer naar boven komt om een show weg te geven. In 1 woord: magnifiek!

Walvis Ijsland

Een kleine autootje inruilen voor iets ruigers …

Voor de ruige binnenlanden heb je iets groters nodig dan een simpele huurauto. Voor de Kjolur-route, die je dwars door de binnenlanden naar het zuiden brengt, heb je zeker wel een 4×4 auto nodig. Een spannende tocht over bergwegen die nauwelijks begaanbaar zijn, dwars door de desolate hooglanden. Zie jij jezelf al rondscheuren in die 4×4?

De Golden Circle in Ijsland mag je zeker niet overslaan tijdens deze route. Onderweg kom je ogen tekort. Het landschap wordt gekenmerkt door imposante watervallen, werkende geisers en stinkende zwavelbronnen. Het een nog mooier dan het ander.

Golden Circle Ijsland

Heden en verleden in Reykjavik

In de hoofdstad Reykjavik vind je de IJslandse mentaliteit terug. Doordat er praktisch geen hoogbouw is en alles in en om het centrum aan te lopen is, voelt het bijna aan als een uit de kluiten gewassen dorp. Het voelt als een prettige, onthaastte stad. Het IJslands museum of History moet je ook zeker bezoeken wanneer je in de hoofdstad bent. Hier ga je op een leuke, interactieve chronologische tocht door het verleden en heden. Een hele leuke afwisseling met al dat natuurschoon.

Reykjavik

Ijsland natuur

Zelf zin in een trip naar Ijsland gekregen?

Ga met de auto of per boot op verkenning en ontdek de prachtige gebieden in Ijsland. Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Ijsland op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!