Een stedentrip Marrakech is zoveel meer dan alleen de stad en een stedentrip. Ook buiten de stad is het prachtig: het Atlasgebergte en Agafay woestijn zijn echt adembenemend, zóveel contrasten! Wat nog meer? Dat lees je in mijn verslag!

Ontdek meer Marokko

Het ultieme 1001-nacht gevoel

Ik overnacht in hotel La Sultana, pure verwennerij in hartje Marrakech. In dit hotel waan je je echt in een 1001-nacht: Marokkaanse lantaarns, een replica van een dorpsstraatje en de heerlijke geur van de hamam. Vanuit ons hotel zijn we binnen no-time bij alle highlights. Let’s go!

Je ogen uitkijken op Djemaa el Fna

Djemaa el Fna plein Marrakech

Onze verkenningstocht door het centrum begint. Een bezoek aan het bekendste plein van Marrakech ‘Djemaa el Fna plein’ mag echt niet ontbreken! ‘s Avonds staat het plein vol met mensen, kraampjes en artiesten. Je kijkt werkelijk waar je ogen uit. Er lopen mannen met aapjes, slangenbezweerders en verhalenvertellers.

Straatjes Marrakech

Achter het plein liggen de souks: dé perfecte plek om souvenirs te scoren. Behalve souvenirs kun je er ook héél veel andere producten kopen zoals kippen en producten van houtbewerking, leerlooierijen en aardewerk. Een hele beleving om doorheen te wandelen.

Combineer het waanzinnige Atlasgebergte met jouw stedentrip Marrakech

Atlasgebergte Ezel

Bij een stedentrip Marrakech hoort ook zeker een dagtrip naar het Atlasgebergte, de natuur is erg verrassend! Met 1 à 2 nachten heb je genoeg tijd om de omgeving te verkennen. Wij verblijven in hotel Kasbah Toubkal, een ecolodge midden in het Atlasgebergte en met een onvergetelijk uitzicht. Je moet wel goed ter been zijn, want je dient eerst zelf de berg op te lopen om er te komen. Je koffer wordt wel per ezel naar boven gebracht. Tip: ga ‘s nachts even buiten zitten en bewonder de schitterende sterrenhemel!

Het Atlasgebergte heeft groene bergen met witte bergtoppen. Door het zout in de bergen zijn ze roodgekleurd wat een prachtig schouwspel geeft. Ook een rit naar de Agafay woestijn via het Kik Plateau is adembenemend, dit ligt op zo’n 30 minuten rijden van Marrakech. Het grappige is dat dit wél als woestijn wordt gezien, maar er eigenlijk helemaal geen zand is! Mijn allermooiste moment was wakker worden op 1800 meter hoogte in het Atlasgebergte. Het enige dat je hoort is de rivier die door de bergen stroomt. De zon schijnt op de eeuwige sneeuw die op de toppen van de bergen ligt … wauw!

Om je vingers bij op te eten!

Kruiden Marokko

De Marokkaanse keuken is erg divers waarbij de gerechten bereid worden in de Tajine (een Marokkaanse stoofpot van aardewerk). En of het nu een Tajine is met lamsvlees, kip, vis of alles door elkaar, het eten blijft ontzettend smaakvol. De groenten worden bereid met de lekkerste kruiden en specerijen die Marokko je te bieden heeft.

Wil je een avond eten en genieten tussen de jetset van Marrakech? Breng dan zeker een bezoek aan restaurant Jad Mahal. Naast het heerlijke eten geniet je daar ook van show en entertainment aan tafel. Van vuurdansers tot buikdanseressen: je bent voor 1 avond in een totaal andere wereld. Tip: reserveer wel van tevoren. Dit maakt jouw stedentrip Marrakech helemaal compleet!

 

Zelf zin in een trip naar Marrakech gekregen?

Ontdek de hoogtepunten van Marrakech! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Kroatië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit reisverslag bevat de hoogtepunten van de studiereis die Persoonlijke Reisadviseur Rienke Openneer heeft gemaakt..