Op zoek naar prachtige stranden en waanzinnige watervallen? Kroatië it is! Culturele steden? Check. Liever shoppen of stappen? Ja ook dat kan in dit fijne vakantieland. Maar wat zijn nou de állermooiste plekjes? Wij vertellen het je in deze Top 10 mooiste plekken in Kroatië!

Ontdek meer Kroatië

1. Zlatni Rat

De puntvorm van Zlatni rat (Gouden Hoorn) maakt dit prachtige stukje strand zeer speciaal. Men noemt Zlatni Rat zelfs het mooiste strand van Kroatië! Tip: het strand is een kiezelstrand, vergeet vooral niet je slippers of zwemschoenen mee te nemen.

Zlatni Rat

2. Plitvice meren

Wanneer je in Kroatië bent mag een bezoek aan National Park Plitvice meren niet ontbreken. Het hele jaar door is het hier prachtig en loop je tussen de groene bossen, blauwe rivieren en adembenemende watervallen. Ook al ben je geen natuurliefhebber, Plitvice meren is té mooi om over te slaan!

Plitvice meren

3. Amfitheater

Het Romeins amfitheater is een historisch hoogtepunt van de stad Pula. Vroeger streden hier gladiatoren, tegenwoordig wordt de arena gebruikt voor verschillende zomerfestivals waaronder het Pula Filmfestival: één van de populairste openluchtfilmfestivals ter wereld. De fijne sfeer tijdens de georganiseerde festivals is in groot contrast met de bloederige gevechten van vroeger

Amfitheater

4. Stiniva strand

Dit prachtige stukje strand ligt in een verborgen baai op het eiland Vis. Veel minder toeristisch en daardoor een magisch plekje verscholen tussen de rotsen. Dit strand is het beste te bereiken per boot. Andere optie: ga te voet door de prachtige natuur!

Stiniva strand

5. Dubrovnik

Ook wel de ‘Parel van de Adriatische Zee’ genoemd! Het contrast tussen de rijke geschiedenis aan de kristalheldere zee is geweldig. Tussen de smalle straatjes, prachtige kerken en alom aanwezige stadsmuur waan je je voor even terug in de tijd. De oude stad is één van de best bewaarde ommuurde steden van Europa.

Dubrovnik

6. Dalmatië

Dalmatië kent ook een vruchtbare oase vol wijngaarden. Op de helling rond Primosten werken de lokale boeren met absolute precisie aan de lekkerste wijnen. De rode Babic-wijn wordt hier geproduceerd en is zeker het proberen waard!

Dalmatië

7. Varazdin

Eén van de mooiste barokke steden in Kroatië met pastelkleurige huizen. Naast de sfeervolle straatjes heeft deze stad ook nog veel architecturale rijkdom, zoals het door de Zrinskis gebouwde kasteel. En wat dacht je van het oudste gebouw van de stad: het stadshuis uit 1525?

Varazdin

8. Pag

Pag is anders en daarom juist prachtig. Hier zul je weinig begroeiing tegenkomen en dát maakt dit eiland zo uniek. Een ongekend maanlandschap met witte rotsen, stranden en schapen. De kaas is ontzettend smaakvol en moet je proeven als je hier bent!

Pag

9. Split

Is shoppen een vast onderdeel van jouw vakantie? Ga naar Split! Hier vind je veel leuke marktjes en grote winkelcentrums. In 2016 is het nieuwste winkelcentrum geopend: de Mall of Split. Hier vind je o.a. ruim 200 winkels, verschillende restaurants en een bioscoop.

Split

10. Hvar

Na een heerlijke dag op het strand zin in gezelligheid? Ga dan naar party-eiland Hvar. Met een bruisend nachtleven is dit dé uitgaansplek met geweldige feesten op de boulevard. Ook Club Carpe Diem aan de haven is een echte aanrader!

Hvar

Zelf zin in een trip naar Kroatië gekregen?

Op slechts 2,5 uur vliegen van Amsterdam is deze bestemming al te vinden. Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Kroatië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!