Je hoeft geen ervaren duiker te zijn om volop te kunnen genieten van de onderwaterwereld. Snorkelen is makkelijk, avontuurlijk én je kunt het urenlang volhouden. Zwem met ons mee en ontdek de Top 10 mooiste snorkelplekken ter wereld!

1. Snorkelen in het Great Barrier Reef – Australië

Het allergrootste en mooiste koraalrif ter wereld én een plek die je zeker niet mag overslaan als snorkelliefhebber. Zeeslangen, zeeschildpadden, zeesterren en de bekende Nemo-visjes zijn slechts enkele bewoners van het Great Barrier Reef. En wist je dat het gebied meer dan 2.900 verschillende soorten koraal heeft?! Zeker de moeite waard om zelf eens op ontdekking te gaan tijdens jouw vakantie in Australië.

Ontdek meer over Australië

Great Barrier Reef

2. Snorkelen op Koh Tao – Thailand

Azuurblauw zeewater en prachtige koraalriffen: Koh Tao is een geweldige bestemming om te snorkelen. Altijd al eens met een 12 meter lange walvishaai willen zwemmen? Dan is Shark Bay dé plek voor jou. Gelukkig zijn deze reuzen absoluut geen mensetende monsters, dus je kunt er met een gerust hart gaan snorkelen!

Koh Tao

3. De Perhentian Eilanden – Maleisië

Gelegen aan de oostkust van Maleisië vind je de Perhentian Eilanden. Ga naar dit paradijsje en snorkel met schildpadden, kleurrijke vissen en kleine haaien! Je kijkt je ogen uit tussen de mooie koraalriffen. En tussen het snorkelen door is er genoeg tijd voor een zonnige break op het parelwitte strand!

Perhentian Eilanden

4. Snorkelen in Sharm el Sheikh – Egypte

Egypte behoort tot de mooiste snorkel- en duiklanden van de wereld. De onderwaterwereld is zó divers … je komt ogen tekort! In de Rode zee spot je álle hoofdrolspelers uit de film ‘Finding Nemo’. Haaien, dolfijnen, roggen en nog véél meer. Sla een snorkelsessie dus echt niet over tijdens jouw vakantie naar Egypte!

Sharm el Sheikh

5. Snorkelen bij Silver Banks – Dominicaanse Republiek

Altijd al walvissen willen spotten? Het strand bij Silver Banks is één van de weinige plekken ter wereld waar je ze kunt spotten én er zelfs mee kunt snorkelen. De Silver Bank ligt beschermd van de open zee, waardoor bultruggen hier ieder jaar naartoe komen om te paren. De kalfjes groeien daar op tot ze groot en sterk genoeg zijn om de open zee op te gaan. Een onvergetelijke ervaring!

Silver Banks

6. Snorkelen op Tenerife – Spanje

Het water rondom het grootste eiland van de Canarische Eilanden is kraakhelder. Tijdens het snorkelen sta je versteld van de overvloed aan zeedieren. Wat dacht je van zeeslakken, octopussen en pijlstaartroggen? Ook zullen de scheepswrakken, mysterieuze onderwatergrotten en vulkanische rotsformaties op je netvlies gegrift staan!

Tenerife

7. Snorkelen op de Malediven

De Malediven bestaan uit meer dan 1000 (!) koraaleilanden en door de azuurblauwe zee is het één van de beste snorkellocaties ter wereld. Opvallende rifbewoners die je kunt tegenkomen zijn papegaaivissen, egel- en kogelvissen en barracuda’s. En misschien kom je zelfs wel een dolfijn of hamerhaai tegen. Maar wees gerust … je kunt hier veilig ronddobberen!

Malediven

8. Snorkelen op Klein Bonaire

Naast het wereldberoemde Klein Curaçao is Klein Bonaire perfect voor snorkelliefhebbers. Het is een belangrijke nestplaats voor verschillende soorten zeeschildpadden, die je dus ongetwijfeld tegen zult komen tijdens jouw snorkeltrip! En wist je dat het eiland bekend staat om de grote hoeveelheid zeepaardjes?

Bonaire

9. Snorkelen in The Blue Hole – Belize

Over de hele wereld komen duik- en snorkelliefhebbers naar het bijzondere natuurfenomeen ‘The Blue Hole’ in Belize. In deze 130 meter diepe onderwatergrot, midden in de zee, kun je een duik nemen tussen de druipsteenpegels waar duizenden kleurrijke vissen te zien zijn!

Belize

10. Palau – Oceanië

Deze unieke snorkellocatie verdient zeker een plekje in deze Top 10 mooiste snorkelplekken ter wereld. Je kunt hier namelijk zonder problemen snorkelen tussen miljoenen kwallen. Zonder problemen inderdaad, want ze hebben geen natuurlijke vijanden en zijn hierdoor in de loop der tijd hun gevaarlijke tentakels kwijtgeraakt. Dit moet je meemaken!

Oceanië

Benieuwd naar meer snorkeltrips?

Ben jij enthousiast geworden en ben jij benieuwd naar nog meer snorkeltrips? Zwem dan met ons mee en laat een ReisXpert een onvergetelijke reis voor jou op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!