New York is een echte wereldstad en staat op bijna ieders bucketlist. De bekende plekken zoals het Central Park, het Vrijheidsbeeld en de Empire State Building zijn natuurlijk een must als je naar New York gaat. Maar wil je meer bijzondere bezienswaardigheden in New York zien? In dit blog onthullen wij 4 onontdekte plekjes in de big apple!

Ontdek meer New York

Wist je dat in New York …

  • een oude treinrails staat die omgetoverd is tot een park genaamd the High Line?
  • kunt kajakken op de Hudson rivier?
  • binnen kunt kijken in échte New Yorkse huizen tijdens het Open House Weekend in oktober?
  • het museum Cloisters meer dan 5.000 Europese kunstwerken bevat?
  • de oudste pizzeria Lombardi’s heet?
  • Alidoro de lékkerste, Italiaanse en rijkgevulde broodjes maakt en een heel schattig lunchplekje is?
The High Line

1. The High Line: een oude treinrails

The High Line is een oude treinrails die al sinds 1980 niet meer gebuikt wordt. Het spoor ligt bovengronds, is 1,6 kilometer lang en is rondom bedekt met prachtige planten, struiken en bloemen. Deze hooggelegen groenstrook is ontworpen door de Nederlandse designer Piet Oudolf en vormt een origineel alternatief voor Central Park.

The High Line

2. Open House Weekend: ontdek hoe de locals wonen

Een ander onbekend fenomeen in New York is het Open House Weekend, jaarlijks in oktober. De deuren die jij meestal dicht ziet, gaan nu gratis voor jou open. Eindelijk zie je hoe de huizen van New York er van binnen uitzien. Denk bijvoorbeeld aan een Penthouse in Manhattan of de bovenste kamer van een gigantische wolkenkrabber.

Open House Weekend

3. Kajakken in New York

Een ander geheim van New York is dat je kunt kajakken op de Hudson rivier. Vanaf het water heb je een uniek uitzicht op de skyline van Manhattan. Deze activiteit is wel voor de sportievelingen, want je moet aardig wat peddelen op de Hudson river. Maar het is de moeite meer dan waard! Tip: van mei tot oktober kun je op zaterdag en zondag gratis een kajak huren bij Pier 26.

Kajakken in New York

4. Museum Cloisters: terug in de tijd

Middeleeuwse cultuur in New York? Ga dan naar het prachtige museum Cloisters. Dit museum ligt op een heuvel in de noordelijke buurt Washington Heights. Het museum bevat ongeveer 5.000 Europese kunstwerken uit de middeleeuwen. Bovendien heeft het museum een park én een prachtig uitzicht op de Hudson rivier.

Museum Cloisters

Zelf zin in een trip naar New York gekregen?

Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis op maat samenstellen vol met bekende highlights én geheime plekjes zoals in dit blog! Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!