Na blog 1; Australian Kick-off in Sydney en blog 2; Roadtrip en het GBR, is het nu tijd voor blog 3! In ruim vier weken reis ik langs de Oostkust van Australië. De tijd vliegt voorbij en het is een aaneenschakeling van nieuwe bestemmingen, avonturen en verhalen. Ik vertel je in dit blog over de eerste vijf highlights van de Oostkust: plaatsen die je niet wilt missen, onvergetelijke excursies, een video van de whitsundays en nog zó veel meer! In mijn andere blog vertel ik nog meer over de Oostkust.

Ontdek meer Australië

1. Magnetic Island

Met een 4×4 over het eiland crossen, wallaby’s voeren, snorkelen, relaxen op de mooie stranden, een hele familie koala’s spotten en de dag afsluiten met een gezellige barbecue. De eerste stop is nu al geslaagd! Het eiland dankt zijn naam aan het veronderstelde magnetische effect dat het zou hebben op het kompas van kapitein Cook, tijdens zíjn reis langs de Oostkust in de 18e eeuw.

Wallaby Magnetic Island

De tour door Bungalow Bay Koala Village is een aanrader! De gids leert je op een leuke manier van alles over de dieren, je hebt hier dé kans op een koala-knuffel en een slangenselfie. Deze bestemming verdient zijn plek tussen de hoogtepunten van de Oostkust van Australië.

 Bungalow Bay Koala Village slangen

2. Airlie Beach

Dit is één van de plekken waar veel backpackers slechts één dag verblijven voordat ze op de boot stappen naar de Whitsundayeilanden. Maar met een fijne lagoon, veel leuke tentjes met livemuziek en diverse discotheken is één dag in mijn ogen eigenlijk te weinig!

Airlie Beach

3. Whitsundays

Waar denkt iemand aan bij Australië? De kans is groot dat de Whitsundayeilanden worden genoemd. Is deze eilandengroep echt zo mooi als op de plaatjes?! Het antwoord is ja! Je ziet helderblauw water en super wit zand..om bij weg te dromen!

Whitesundays

4. Great Keppel Island

Vanuit EMU Park kun je met de ferry in 20 minuutjes naar Great Keppel Island varen: het grootste eiland van de in totaal 18 Keppel-eilanden. Na een pittige klim (neem goede schoenen mee) ben je op Monkey Beach: een verlaten strandje dat we het grootste deel van de dag helemaal voor onszelf hebben. Met goed weer kun je hier geweldig snorkelen!

Monkey Beach Great Keppel Island

5. Fraser Island

3 dagen in een 4×4 over het grootste zandeiland ter wereld scheuren en stoppen langs het ene mooie plekje na het andere. Onze eerste stop is Lake McKenzie, een mooi meer met kraakhelder water en heel zacht zand. Zó zacht dat je er sieraden mee kunt polijsten!

Fraser Island zwemmen

De volgende dag starten we met een verfrissende duik in de Champagne Pools en stoppen we nog bij het Maheno Shipwreck, een schip dat hier is gestrand na een zware cycloon in 1935. We sluiten de dag relaxed af en gaan met een opblaasband van de lazy river: de Eli Creek. Wil je kleine zoetwaterschildpadden spotten? Ga dan naar Lake Allom!

Eli Creek

Kies voor een georganiseerde tour en jouw Fraser-avontuur is helemaal compleet! Samen koken, (drank)spelletjes in de avond, een kampvuur, beachparty en ja… ook slapen in een klein tentje hoort bij dit avontuur.

Kampvuur avond Fraser Island

Na Fraser Island staan er méér highlights van de Oostkust op de planning. Nieuwsgierig? Je leest het in mijn volgende blog. Houd onze socials, Facebook en Instagram, in de gaten!

Zelf zin in een trip naar Australië gekregen?

Laat je verrassen door de Oostkust van Australië! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Australië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Inge Bakker naar aanleiding van haar reis naar Australië.