Thailand is een paradijs voor eilandhoppers. De ene dag rol je je handdoekje uit op het strand van je dromen voor een dagje ongegeneerd niksen, de volgende dag sta je in de jungle, oog in oog met een makaak of een krokodil. Klinkt goed, toch? Ik vertel je graag meer over 5 onbekende paradijsjes. Ga eilandhoppen in Thailand en geniet!

Ontdek meer Thailand

Eiland 1: Koh Tarutao

Het kleine eiland Koh Tarutao is een bountyreclame die tot leven komt. De witte stranden grenzen aan een prachtige jungle met ongekend veel watervallen.

De inwoners van Koh Tarutao – letterlijk ‘oud primitief’ – houden het eiland bewust primitief. Hierdoor blijft de natuur ongerept en zijn er adembenemende wandelmogelijkheden. Tijdens een jungletocht kun je makaken, krokodillen en hagedissen spotten. Ook gaaf: met een bootje de zee op en dolfijnen spotten!

Bountystrand Kok Kai Koh Tarutao

Eilanden 2: de Surin Eilanden

Vanaf Khuraburi pak je de speedboot naar de Surin Eilanden, een archipel in de Andamanse Zee. Op de stranden van Ao Mai Ngam of Ao Chong Khat staat je een bijzondere kampeervakantie te wachten. Vanuit je tentje aan de rand van een groen beboste jungle, kun je, als je goed luistert, zeldzame wilde dieren horen. Als je je hoofd omdraait, heb je een geweldig uitzicht op een helderblauwe zee. Een duik tussen de felgekleurde vissen en de kleine haaien zul je niet gauw vergeten …

de Surin Eilanden

Eiland 3: Koh Phayam

Op het kleine (5 bij 10 kilometer) eiland Koh Phayam, vlak bij de grens met Myanmar, kun je ‘glamperen’ in een bamboehut.. De stranden zijn hier minder wit en de zee is minder helder dan op de overige eilanden, maar de jungle en rotspartijen zijn ongeëvenaard.
Tijdens een wandeling kan je zeldzame vogels en apen te spotten. Dit maakt dit eiland de perfecte bestemming voor backpackers en avontuurlijke gezinnen. Elektriciteit en WiFi werken meestal niet, dus je hebt alle tijd om back to nature te gaan.

Overigens kun je op Koh Phayam ook erg fijn relaxen. Op de rustige goudkleurige stranden Ao Kwang Peeb (Monkey Beach) of Ao Hin Cow bijvoorbeeld. In de gezellige reggaebarretjes hangt een chille vibe.

Koh Phayam glamperen

Eiland 4: Koh Yao Yai

Verscholen tussen het populaire eiland Phuket en de provincie Krabi tref je Koh Yao Yai met zijn prachtige Thaise huisjes op palen. Voor visliefhebbers is dit een must: het eiland staat bijna geheel in het teken van de visserij. Overdag zie je de vrouwen visjes drogen op gespannen doeken. In de avond smul je van de lekkerste lokale gerechten met vis die de locals eerder die dag gevangen hebben.

Koh Yao Yai visserij

Eiland 5: Koh Yao Noi

Het kleinschalige islamitische eiland Koh Yao Noi ligt net als zijn buurman Koh Yao Yai vlak bij enkele drukke gebieden. Heel bijzonder dus dat dit luxe eiland nog niet door veel toeristen is ontdekt!

In tegenstelling tot veel andere kleine eilanden, waar vooral gekampeerd wordt, staat Koh Yao Noi in het teken van luxe resorts en fine dining. De prijzen in de restaurants liggen hoger dan elders, maar dan heb je ook wat! Wat dacht je van krokodillensteak met een prachtig uitzicht op de rijstvelden?
Andere aanraders zijn de vele rijstplantages en het tropische Phang Nga Bay National Park.

Rijstvelden Koh Yao Noi

Goed om te weten als je wilt eilandhoppen in Thailand …

  • De beste reisperiode om te eilandhoppen in Thailand is de winter, globaal tussen november en maart / april.
  • Veel eilanden zijn een deel van het jaar niet toegankelijk, zodat de natuur zich kan herstellen.
  • Deze kleine eilanden zijn alleen bereikbaar per boot vanaf de grotere eilanden. Soms moet je onderweg nog een overstap maken.
  • In de meeste gevallen moet je een klein bedrag betalen om in een nationaal natuurgebied te mogen verblijven.

Zelf zin in een trip naar Thailand gekregen?

Nieuwsgierig geworden naar deze ultieme Thailand tips? Of wil je eilandenhoppen in Thailand? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Thailand op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!