Mijn rondreis door Florida eindigde in Miami South Beach. Na een bezoek aan de avontuurlijke maar vooral warme Everglades, is de verkoelende zeewind een hele opluchting.

Ontdek meer Amerika

Van Canada naar Miami langs de kust

De snelweg i95 loopt vanaf de grens met Canada langs de hele oostkust van de Verenigde Staten naar Miami. De weg loopt tot aan het centrum van de stad en ziet er niet bepaald uit zoals je je Miami van tevoren voorstelt. Hoge grijze gebouwen en de grillige sfeer doen je eerder denken aan een buitenwijk van New York maar als je de borden ‘Beach’ blijft volgen merk je dat de straten steeds breder worden en de gebouwen moderner. Vlak na de concerthal begint de weg richting Miami Beach.

Aan de rechterkant doemen enorme cruiseschepen op en aan de linkerkant vang je, tussen de torenhoge heggen door, af en toe een glimp op van huizen met hoge hekken en witte glimmende speedboten van Star Island. Will Smith, Julio Iglesias en basketballer Shaquille O’Neill zijn slechts een paar van de huizeneigenaren op dit eiland. De weg, met aan beide kanten water en in het midden hoge palmbomen, eindigt bij Miami South Beach; een schiereiland met een doorsnede van ongeveer 1,5 kilometer voor de kust van Miami.

South Miami

Relaxen op het strand en dansen tot de zon opkomt

Als je een rondreis door de Verenigde Staten maakt moet je rekening houden met lange afstanden en soms hele dagen in de auto. Het is daarom heerlijk bijkomen in Miami van alle nieuwe indrukken en het reizen. Omdat Miami aan de Atlantische Oceaan ligt is de zee altijd verkoelend, iets wat aan de andere kant van Florida wel eens anders kan zijn. Vooral heerlijk uitrusten en werken aan je kleurtje op het brede strand en ’s avonds kun je dansen tot de zon weer opkomt.

Ocean Drive: gezellige barretjes in Art Deco stijl

Alle gezellige barretjes zijn te vinden aan Ocean Drive, bekend van de neonverlichting en de gebouwen in Art Deco stijl. Het is zeker de moeite waard om na het diner over de boulevard te lopen of strijk neer op een terras met een enorme cocktail. Overal komt muziek uit de speakers en mensen lopen volledig opgedoft de straat op en neer. Gespierde mannen die totaal uit verhouding zijn, dragqueens, mannen met papegaaien op hun schouders, de mooiste auto’s, je kijkt echt je ogen uit hier!

Ocean Drive
 
Mangos Tropical Cafe is by far mijn favoriete tent om ’s avonds naar toe te gaan om te dansen. In deze Caribische bar serveren ze heerlijke cocktails en draaien veel verschillende muziek. Er is een gemixt publiek: van locals met diverse nationaliteiten tot toeristen van over de hele wereld. Vaak is er rond 12 uur ook een dansact met figuren in neonpakken en vuurwerk. Hier blijf je gegarandeerd lang hangen.

Wil je een avond echt helemaal los, ga dan naar Club LIV. Deze club vind je helemaal aan het einde (noordkant) van South Beach. Stel je even voor: lichtshows, glow in the dark, gekleurde stellages en versieringen, glazen trappen, VIP-tafels ten overvloede, overal flessen champagne, prachtige danseressen en iedereen ziet er uit als een celebrity! Trek je mooiste kleding uit de koffer en neem je portemonnee mee als je hier naar toe gaat …


Club Liv

Front Porch Café: een écht Amerikaans ontbijt

Naast het nachtleven waar Miami bekend om staat is er overdag natuurlijk ook voldoende te doen. Kies voor Front Porch Cafe als je zin hebt in een echt authentiek ontbijtje. Dit café vind je aan Ocean Drive en is iets duurder dan gemiddeld maar dan heb je wel een echt Amerikaans ontbijt. Probeer hier de pannenkoeken en de milkshakes! Ook de Green Flip Smoothie met spinazie, broccoli, banaan, aardbei en honing is de moeite waard. Klinkt misschien wat vreemd maar is echt lekker en heel goed tegen de kater.

Ga je liever voor gezond? Start dan je dag met een ontbijtje bij Under The Mango Tree. Na de enorme porties die je overal krijgt is het echt een opluchting om even hier een gezonde smoothie en granola te kunnen bestellen. De kaart is heel simpel en bestaat eigenlijk uit 2 onderdelen: smoothies en ‘bowls’. Deze kleurrijke bowls bestaan uit een mix van fruit en gezonde granen en bessen. Een perfecte start van de dag!

Ontdek Miami per fiets!

Een tip die voor heel veel steden geldt is: huur een fiets! Niet het eerste waar je aan denkt bij Miami maar je kan er heerlijk fietsen. Langs het strand loopt de Beach boardwalk, een breed wandel-/fietspad onder de palmbomen (ongeveer 2,5 kilometer lang). Het pad begint bij Indiana Beach Park in het noorden en loopt helemaal door naar het zuiden. Bij het laatste stuk zie je aan de ene kant het strand en aan de andere kant de clubs, dure auto’s en gezelligheid van Ocean Drive.

Beach boardwalk

11th Street Diner: Milkshakes & Pancakes!

Voor de lunch parkeer je je fiets op de hoek van Ocean Drive en 11th Street. Wanneer je vervolgens een klein stukje terugloopt de 11th Street in. Hier vind je mijn favoriete lunchspot, 11th Street Diner. Het is een typisch Amerikaans restaurant in een zilveren trailer met de lekkerste milkshakes. Ze hebben hele bijzondere smaken zoals Peanut Butter and Banana, Oreo, Apple Pie, Marshmallow en Coconut and Strawberry. Mijn favoriet is de Oreo.

Ze hebben ook een heerlijke ontbijt-/lunchkaart met allemaal verschillende soorten scrambled eggs, toast, omeletten, wafels maar ook salades met zalm, gepocheerd ei en hollandaisesaus. Kortom ideaal voor een brunch, maar eigenlijk kun je hier de hele dag terecht voor een heerlijke maaltijd!

11th Street

Shoppen en zonnen

Na de lunch rol je zo het strand op. Tussen de strandwachthuisjes die Miami Beach typeren vind je kleinere huisjes waar je een bedje kunt huren en een drankje kunt scoren. Het huren van een bedje is niet goedkoop en het zand is heel zacht dus met je handdoek in het zand gaan liggen is ook een prima optie. Vaak krijg je bij je hotel elke dag een schone strandhanddoek.

Blijf niet te lang op het strand liggen want de zon is heel sterk en er is nog veel meer te doen in Miami. In de avond, voor het eten, ging ik nog even shoppen. Aan Collins Av. vind je alle grote merken: van Victoria’s Secret tot Tommy Hilfiger en van MAC tot VANS.

Strandhuisjes Miami Beach

Kortom Miami is een heerlijke stad, er is altijd wat te beleven dus je zult je hier niet snel vervelen! Sluit je rondreis door Florida af in Miami en je weet zeker dat je relaxed naar huis gaat. Vind snel jouw vakantie naar Miami!

Zelf zin in een trip naar Miami gekregen?

Ontdek het fantastische Miami met eigen ogen of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Miami op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!