Het groene hart van Italië vind je in de prachtige streek Umbrië. Deze streek is minder bekend dan grote broer Toscane en daardoor juist extra leuk als vakantiebestemming. Ans vertelt je 5 hotspots én geeft goede lunch- en hoteltips!

Ontdek meer Italië

1. Dom van Orvieto

Umbrië is erg cultureel, echt een openluchtmuseum met de vele musea en kerken. Zo ook in Orvieto, waar eeuwenlang vele monumentale gebouwen zijn gebouwd waarvan de Duomo di Orvieto absoluut het meest indrukwekkend is. Vanaf de in Romaanse stijl gebouwde kathedraal is het uitzicht over de omgeving van de stad echt geweldig!.

Dom Duomo di Orvieto

2. Het Lago Trasimeno

Vanuit de toren van Castiglione del Lago heb je het allermooiste uitzicht over het meer van Trasimeno, het groene dal en de bergen. En als je even lekker wilt afkoelen kun je ook héérlijk zwemmen in dit kilometerslange meer!

Lago Trasimeno meer

3. Panicale

Niet ver van het meer van Trasimeno vind je boven op een heuvel Panicale. In dit pittoreske plaatje is de kerk van San Sebastiano een – niet te missen – culturele stop! Hier vind je de bekende fresco van schilder II Perugino genaamd ‘De Marteling van de Heilige Sebastiaan’. Dit schilderij wordt beschouwd als één van de meesterwerken van de Renaissance.

Panicale

4. Cascata delle Marmore

De watervallen van Marmore zijn kunstmatig aangelegd maar daardoor zeker niet minder mooi! Via paadjes en bruggetjes kun je naar het hoogste punt klimmen op 165 meter hoogte! Vanuit hier dendert één van de hoogste watervallen in Europa naar beneden en het uitzicht is onbeschrijflijk. Hoogtevrees? Kies dan voor één van de uitzichtpunten op een lager niveau.

watervallen Cascata delle Marmore

5. Basilica di Santa Maria degli Angeli

We eindigen de Top 5 hotspots met de Basilica di Santa Maria degli Angeli met de Portiuncula. De Portiuncula is de naam van de kapel waar de heilige Franciscus vaak verbleef en op 3 oktober 1226 stierf hij op deze plek. De boodschap van Franciscus was liefde: liefde voor de Schepper, voor de mens, voor dieren en planten. Jaarlijks wordt de sterfdag van Sint Franciscus nog gevierd in Umbrië!

Basilica di Santa Maria degli Angeli

Lunchtips!

Het is lastig kiezen met zóveel gezellige restaurantjes in Umbrië. Ans deelt haar favoriete plekken voor een lunch!

  • Restaurant La Cantina vind je in het oude stadscentrum van Castiglione del Lago en vanaf het terras is het uitzicht over het terras prachtig. Er worden hier typische Umbrische en Toscaanse gerechten geserveerd en extra speciaal is de heerlijke vis uit het meer!
  • Restaurant La Rosetta is centraal gelegen in Perugia. Dit gerenommeerde restaurant is erg populair bij de lokale bevolking en bij vele buitenlandse gasten. Veel keuze, vriendelijk personeel en een geweldige sfeer!

  • Restaurant Tempio del Gusto ligt in Spoleto. Dit kleinschalige restaurantje met smaakvolle inrichting is echt fantastisch. De gerechten zijn ontzettend lekker en de prijzen meer dan betaalbaar!

Zin in een lokaal product waar je je vingers bij wilt aflikken? Dan moét je de truffels uit Umbrië proberen. En als je van een wijntje houdt dan mag je een echte Umbrische rode of witte wijn niet overslaan!

Terras Umbrië

Top 3 hotels

Op zoek naar een leuk hotel in Italië? Deze 3 hotels hebben allemaal een eigen karakter, een zeer uitgebreid ontbijt, goede keuken, vriendelijk personeel en zijn voorzien van een zwembad en wellness!

  • 4-sterrenhotel Borgo San Faustino ligt in het rustige en landelijke gelegen Orvieto! De kamers zijn ondergebracht in diverse kleine gebouwen en het hotel heeft een indrukwekkende wijnkelder in de grot waar ook wijnproeverijen worden gehouden!
  • 4-sterrenhotel Relais dell’Olmo ligt in Perugia. Dit hotel is een goede uitvalsbasis om naast hoofdstad Perugia ook de omliggende steden en dorpen te bezoeken.
  • 4-sterrenhotel Bramante ligt in Todi. Het is een oud klooster, kleinschalig, heeft een authentiek karakter en een geweldig uitzicht over de groene omgeving. Tip: je kunt veel leuke excursies vanuit het hotel boeken naar o.a. Assisi, Perugia,Todi en Orvieto. Daarnaast worden er ook wandel- en fietstochten georganiseerd en een leuke ‘Wine & Dine tour’.

Meer weten over Umbrië?

Maak kennis met deze fantastische bestemming en bewonder de highlights zelf! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Umbrië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit reisverslag bevat de hoogtepunten van de studiereis die Persoonlijke Reisadviseurs Ans Peeten heeft gemaakt.