Bali is paradijselijk in ieder opzicht. Van hagelwitte stranden en mystieke tempels tot adembenemende vulkanen en rijstvelden zover het oog reikt. ReisXpert Willeke geeft de je de allerleukste Bali tips!

Ontdek meer Bali

1. Bali by bike

Je kunt op Bali bijna overal fietstours doen. Je fietst dwars door de rijstvelden en langs de mooiste tempels. Kies je voor een tour met een gids, dan weet je zeker dat je niets mist! Maar je kunt ook zelf een route uitstippelen. De meeste tours zijn goed vol te houden, ook voor minder fanatieke fietsers.

Bali fietseiland

2. Verser dan vers

Zin in een visje? Dan kun je het beste naar het zuidelijke Jimbaran gaan. Langs het strand bevinden zich de leukste tentjes, die de vis levend aanbieden. Je krijgt de vis dus vrijwel direct uit zee op je bord. Terwijl je je gerecht oppeuzelt, kun je bovendien genieten van een adembenemende zonsondergang.

Zuidelijke Jimbaran strand vis

3. Puik peddelen

Voor de sportieve waterrat is Bali een waar paradijs, want je kunt er duiken, snorkelen, surfen én raften. In het binnenland zijn er verschillende wilde rivieren waar het puik peddelen is. Je vaart tussen de tientallen meters hoge kliffen, dwars door het regenwoud met z’n ongerepte natuur. Ondertussen passeer je de ene na de andere adembenemende waterval.

Onderwaterwereld van Bali

4. Amen

De plek die je ab-so-luut niet mag overslaan, is Tanah Lot aan de westkust van Bali. Hier bevinden zich enkele prachtige tempels. Zo ligt de Uluwatu boven op een klif in zee en bevindt de Ulun Danu-tempel zich middenin een meer. Vraag ter plekke of je een lokale ceremonie kunt bijwonen, dan zie je hoe de plaatselijke bevolking, gehuld in traditionele kledij, offers brengen om de goden te eren.

Ulun Danu-tempel

5. Verliefd op Ubud

Een vakantie op Bali is niet compleet zonder een bezoek aan Ubud. Het plaatsje is het culturele hart van het eiland; tal van kunstenaars hebben hun waren uitgestald in de vele winkeltjes die Ubud rijk is. Dit is de plek waar Liz Gilbert (Julia Roberts) de liefde van haar leven ontmoette in Eat Pray Love. Ga ook nog even langs bij de zeshonderd makaken in het Monky Forest, maar let goed op je spullen: de apen zijn ware kleptomanen.

Monkey Forest Bali

Bali tips van Willeke Driessen – ReisXpert Indonesië

  • Dagtrip Nusa Lembongan; proef het Bali van 20 jaar geleden.
  • Trip naar Menjangan Island vanuit Pemuteran: ontdek mooie natuur en de prachtigste plekken om te snorkelen en duiken.
  • Restaurant Three Monkeys in Ubud: kies voor een diner met uitzicht op de rijstvelden.
ReisXpert Indonesië Willeke

Benieuwd geworden naar Bali?

Ben jij betoverd door Bali en wil je meer weten? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Bali op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!