Een unieke mix van Europa, Afrika en de Caribbean, dat is Kaapverdië. Zoals de titel van dit blog al verklapt is de veelzijdigheid van deze eilandengroep groot. En dát maakt Kaapverdië zo speciaal. In één reis beleef je woeste natuur, kleurrijke dorpjes en natuurlijk zon, strand en zee. Benieuwd naar onze aanbevolen Kaapverdische reizen? Je checkt ze hier!

Ontdek meer Kaapverdië

Wandeleiland San Antao

Het eerste eiland, San Antao, staat bekend om zijn extreem mooie en ruige natuur. Het eiland heeft veel ravijnen, kliffen en hoogtecontrasten. Vanaf São Vicente kun je per veerboot naar San Antao gegaan. Op het eiland kun je voornamelijk veel wandelen (wat soms wel erg warm kan zijn!). Daarnaast vind je er veel kleine dorpjes met knusse pensions, wat zeker de moeite waard is om hier wat langer door te brengen!

Tip 1: Stippel je wandelroutes in de Vallei van Paúl van tevoren uit. Vanuit Ponto do Sol beginnen ook veel wandelroutes.

Tip 2: Ga naar Ribeira Grande, de hoofdstad van het eiland. Er is weinig toerisme, maar veel gezelligheid met een wirwar aan steegjes en gezellige restaurantjes, wat het stadje een eigen, unieke sfeer geeft.

San Antao

Vulkaaneiland Fogo

We hoppen snel verder naar het volgende eiland, Fogo. Het is mogelijk om hier een aantal dagen onderaan de krater van de Pico do Fogo (hoogste vulkaan van Kaapverdië, 2829 meter!) te verblijven, een hele belevenis. Om de grote Pico te beklimmen moet je wel gevorderd zijn, maar de kleine Pico is goed te doen en zeker de moeite waard om zijn vergezichten op het vulkaanlandschap.

Tip 1: Beklim de vulkaan niet zonder gids (de gids weet de route erg goed) en zorg dat je genoeg water bij je hebt.

Tip 2: Bezoek het stadje Cova Figuiera, dat gekenmerkt wordt door leuk gekleurde huisjes en een zwart lavastrand.

Vulkaan Fogo

Het zonovergoten Sal

Sal is meer toeristisch dan de andere eilanden. Je kunt hier heerlijk relaxen op de stranden of zwemmen tussen de kleurrijke vissen. Deze kun je natuurlijk ook ’s avonds van dichtbij bekijken, op je bord. Bovendien is dit eiland een paradijs voor kite- en windsurfers, omdat er altijd een windje aanwezig is. Je kunt hier optimaal ontspannen en genieten van de hagelwitte zandstranden. Houd je van luxe? dan zit je hier goed!

Tip 1: Bezoek de zoutmeren. Deze liggen in de buurt van Pedra Lume. Het zoutmeer heeft zoveel zout dat je er makkelijk in blijft drijven!

Tip 2: Een bootexcursie maken. Tijdens deze bootexcursie kun je zonnen op het dek, snorkelen of zelfs walvissen spotten! De reuzen van de zee zwemmen graag in de wateren rondom de Kaapverdische Eilanden, dus grote kans dat je er eentje ziet!

Sal

Zelf zin in een trip naar Kaapverdië gekregen?

Bewonder de veelzijdigheid van Kaapverdië met eigen ogen! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Kaapverdië op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!