Wat is er lekkerder dan de zon op je toet als je die al de hele winter niet meer gevoeld hebt? Inderdaad: gewoon gaan dus. Het voordeel van Malaga is dat het prima bereikbaar is; zoveel vluchten naar de Costa del Sol van mensen die de stad letterlijk links laten liggen. Zonde, want het is écht een sfeervolle en relaxte stad!

Ontdek meer Spanje

Hotel Petit Palace Plaza

Bij aankomst op de luchthaven nemen we een trein naar het centrum van de stad. Voor €1,80 per persoon sta je vanaf de luchthaven in een klein kwartiertje op station Alameda Principal. Vanaf daar vinden we met Google Maps hotel Petit Palace Plaza Malaga.

Hotel Petit Palace Plaza

Tips voor leuke restaurantjes

Het is inmiddels al avond en we lopen naar het havengedeelte Muello Uno om buiten wat te eten in één van de vele restaurantjes die op de kade staan. Als toetje een ijsje bij Conico: wat een smaken. Het Bailey’s ijsje smaakt prima!

Restaurants Muello Uno

Hotel Petit Palace Plaza Malaga heeft een paar fietsen die je gratis kunt lenen en dus fietsen we in oostelijke richting door de stad. We maken tussenstops op terrasjes in Pedregalejo en bij het eindpunt in La Cala del Moral.

Terrasje Pedregalejo

Dan is het alweer tijd voor de lunch en we ploffen neer in de wijk El Palo waar ze aan het strand restaurants hebben met een terras. Op het strand heeft ieder restaurant zijn eigen bootje met een houtskoolvuurtje om je gerecht klaar te maken.

Strand El Palo

Highlights Malaga

De volgende dag starten we een wandeling op de Calle Marqués de Larios; de bekende (autovrije) winkelstraat van Malaga. Even naar de Mercado de Atarazanas. Drie hallen met verse eetwaren; het ziet er prachtig uit! Het Carmen Thyssen museum slaan we over. Malaga heeft 360 dagen zon per jaar, maar wij in Nederland niet! Hoe verleidelijk de Hammam Al Andalus er ook uitziet, wij blijven buiten. Midden in de stad staat de grote opvallende kathedraal die in de volksmond ‘La Manquita’ (de eenarmige) wordt genoemd vanwege de asymmetrische vorm.

Het Moorse fort Alcazaba is het volgende punt op de wandeling; erg sfeervol met zijn vele torens, tuinen en binnenplaatsen. Vanaf het Romeins theater dat vóór het Alcazaba ligt, kun je het terras van Bodega El Pimpi al zien liggen, dus een wijntje proeven ligt voor de hand!

Wijn stad ‘El Pimpi’

Op de laatste dag lopen we langs Alcazaba omhoog naar het kasteel Gibralfaro. Het kasteel ligt rustig en is omgeven door dennen en eucalyptusbomen. Naast het kasteel staat 4-sterrenhotel Parador de Malaga, waar een oase van rust heerst. Vanaf hier heb je een ver uitzicht over de stad. Nog even wegdromen vanaf deze hoogte voordat we weer naar huis reizen. We hebben niet alles kunnen zien, maar ik wil graag nog een keer terug naar Malaga om wat zon te vangen in de winter, voor- of najaar!

Meer weten over Malaga?

Malaga heeft 360 dagen per jaar zon! Bekijk ook deze cruisereis die langs Malaga en andere bestemmingen in Spanje vaart. wil je meer weten over het zonnige Malaga? Laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Malaga op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Laura Kloprogge naar aanleiding van haar reis naar Malaga.