Tenerife. Wat kun je bij dit eiland verwachten? Ik ben Marieke, wereldreizigster, die van cultuur en natuur houdt en het liefst zo ver mogelijk vliegt naar verre bestemmingen. Een dagje strand kan ik nog net aan, maar dan word ik weer onrustig. Kortom dit eiland associeerde ik met strand en deze trip had ik zelf vooraf niet gekozen, maar wat heb ik mij vergist. Wat een prachtig eiland! Veel te zien en te doen, naast de prachtige stranden. De excursies zijn stuk voor stuk top: ontdek de onbekende Tenerife bezienswaardigheden. Vernieuwend én uniek!

Ontdek meer Tenerife

Beklim de hoogste berg van Spanje

Waar kan je de hoogste berg van Spanje zien en beklimmen? Jawel op Tenerife! Het prachtige nationaal park del Teide liegt er niet om. Het schreeuwt om ontdekt te worden. De dorre vlaktes en kleinere vulkanen. Overal zijn de uitzichten magnifiek! De zonsondergang bekeek ik vanaf de Teide zelfs op ca 3500 meter hoogte. Wow, wat een uitzicht, dit was een once-in-a-lifetime ervaring!

De avond hebben we besteed aan sterren kijken. Ik ben een dummie als het gaat om sterren. Maar ik moet toegeven, ik heb echt nog nooit zo’n mooie sterrenhemel gezien. Ik kon zelfs met het blote oog de Melkweg zien!

berg del Teide Spanje

Spot het hele jaar dolfijnen en walvissen

Waar kun je walvissen en dolfijnen spotten? Jawel op Tenerife! Met een boot de zee op en na 5 minuten zagen wij de eerste dolfijnen al. Ze zwommen vrolijk mee met onze boot. Na 10 minuten zagen we spuitend water, dus jawel walvissen. Ik had het ultieme geluk om een groepje van 4 te zien, waaronder een moeder met haar kalf. Net voordat ze onder onze boot doken, kwamen ze boven om nog eens flink in te ademen en dat moment – dat ik ze recht in de ogen aankeek – is met geen pen te beschrijven! Je moet dit gewoon doen. En met een beetje geluk spot jij ook bultruggen en orka’s. Kortom een must-do!

Dolfijnen walvissen Tenerife

Steile kliffen en snorkelen!

Steile kliffen á la Noorwegen? Jawel, op Tenerife heb je ze. In de volksmond worden ze de reuzen genoemd: Los Gigantes. Honderden steile meters rotswand torenen hoog uit boven de zee. Wij besloten om er met een kajak langs te varen. Daarnaast kun je er ook mooi snorkelen. Voor de actieveling zeker de moeite waard!

Los Gigantes kliffen

Cultuur, strand én culinair op Tenerife. Bezienswaardigheden genoeg!

Cultuur? Jawel ook op Tenerife! Het ‘Machu Picchu van Tenerife’ ligt prachtig op een bergtop en verscholen in de Teno mountains. Mazca is geweldig mooi gelegen en op de weg naar het noordwesten van het eiland bezochten we ook nog het artistieke Garachico. Een prachtig wit Spaans dorpje, met kloosters en een gezellig oud centrum. Langs de kust vind je er natuurlijke zwembaden, waar het heerlijk snorkelen is en waar je soms zelfs gratis een Dr. Fish behandeling krijgt.

Garachico Mazca

UNESCO Werelderfgoed? Je raadt het al: ook dát vind je op Tenerife! Bezienswaardigheden die zeker een bezoek waard zijn. Zoals het oude La Laguna. Het staat niet voor niets op de lijst van UNESCO Werelderfgoed en met de fiets is alles prima te bezoeken. Kloosters, oude gekleurde huisjes, kerkjes en pleintjes wisselen elkaar af. Het is bovendien een echte studentenstad, wat zorgt voor een gezellige, Spaanse sfeer.

La Laguna Tenerife

Stranden? Tuurlijk op Tenerife. Bruingeel en zwart. In het zuiden zijn ze bruingeel, mooi, maar nog mooier vond ik de zwarte stranden in het noorden en noordwesten. Die vind je bijna nergens anders ter wereld!

Culinaire hoogtepunten? Jawel, ook op Tenerife. Van vis tot vlees, bananenplantages en prachtige wijnboerderijen. Het is allemaal te proeven op Tenerife. We hebben zelfs nog onze eigen sauzen mogen maken (maar wel met een heerlijk wijntje in ons hand) op de wijnboerderij Bodegas Monje.

Restaurant Meson del Norte Tenerife

Tenerife, het eiland van de lente. Het eiland waar het gemiddeld zo’n 22 á 23 graden is. Waar nog zoveel te ontdekken is, als je de drukke stranden in het zuiden achter je laat. Ik geef het toe, ik had me vergist. En niet zo een beetje ook. Ik heb de vlinders in mijn buik! Ga erheen, ontdek het en geniet van de magische Tenerife bezienswaardigheden. Het zal je zeker niet teleurstellen!

Zelf zin in een trip naar Tenerife gekregen?

Ontdek zelf de prachtige highlights in Tenerife! Of laat een ReisXpert een onvergetelijke reis naar Tenerife op maat samenstellen. Kom langs of maak een afspraak!

Maak een afspraak!

 
Dit blog is geschreven door Persoonlijke Reisadviseur Marieke Fens uit naar aanleiding van haar reis naar Tenerife.