Bonaire


Onze reistip:
Een 14-daagse cruise naar Aruba, Bonaire & Curaçao boek je al vanaf €2287 p.p.

‘Divers Paradise’, niet voor niets de bijnaam van Bonaire. Met het meest kleurrijke koraal en de meest exotische vissen, mag dit eiland zich tot één van de mooiste duikspots van de wereld rekenen!

Vraag reisadvies op maat aan!

Ga lekker winkelen in de hoofdstad Kralendijk, pak er een terrasje of blijf een dagje relaxen in je resort… naar Bonaire reizen moet op je lijstje!

Boek online een strandvakantie


Bekijk meer reizen naar de Caribbean

Vakantie Bonaire

Het is een van de rustigste ABC-eilanden, waardoor een vakantie naar Bonaire toch nét weer even anders is. Naast dat je er prachtig kunt duiken, is er op het droge ook genoeg te beleven! Wandel door de gemoedelijke hoofdstad Kralendijk, maak kennis met tropische vogels in het Washington Slagbaai National Park of ga op zoek naar het nationale symbool van het eiland: de flamingo. Meer zien? Combineer je vakantie dan met de andere ABC-eilanden Aruba of Curaçao. Of maak de oversteek naar Amerika of Cuba!

Eén van de mooiste duikspots ter wereld

Bonaire heeft niet voor niets de bijnaam ‘Divers Paradise’: het eiland staat in de top drie van populairste duikspots van de wereld! Rondom Bonaire ligt zo’n 300 kilometer aan het meest kleurrijke koraalrif. Waar ook nog eens de meest exotische vissen zwemmen. Voor je het weet sta je oog in oog met een zeepaardje, papegaaivis of schildpad. Nieuwsgierig naar meer over een vakantie naar Bonaire? In onze praktische informatie Caribbean vind je onder andere de beste reistijd en advies voor vertrek.

Een bijzondere duikspot? Dat is het onbewoonbare koraaleiland Klein Bonaire. Maar ook het Bonaire National Marine Park biedt eindeloze duikmogelijkheden. Mocht duiken toch niets voor jou zijn, met een snorkelexcursie kun je al veel van de onderwaterwereld ontdekken! 

Van flamingo’s tot uitgestrekte zoutpannen

De populairste hotspot van Bonaire? Dat is misschien wel het Washington Slagbaai National Park, met een enorme variatie aan tropische vogels: van de kolibrie en papegaai tot de bijna uitgestorven geelvleugelpapegaai. Wil je toch liever het nationale symbool van het eiland bewonderen? In het Gotomeer, in het noordwesten van het eiland, leeft een enorme flamingopopulatie die hier komt broeden en eten. Vanuit de observatieplekken kun je ze extra goed zien. Soms kleurt het meer helemaal roze!

Andere dieren die je tegen kunt komen tijdens je vakantie op Bonaire zijn geiten, hagedissen, zilverslangen en leguanen. O ja, en vergeet de uitgestrekte zoutpannen in het zuiden niet… Bij onze tips Caribbean vind je trouwens nog meer om te doen op Bonaire!

Gemoedelijke hoofdstad Kralendijk

Kralendijk mag dan wel de hoofdstad van Bonaire zijn, maar verwacht hier vooral geen drukte. In deze gemoedelijke stad kun je heerlijk winkelen, eindeloos op het terras zitten of lokale visgerechten proeven in restaurantjes. De kleinschalige stad straalt echt rust uit met de pastelkleurige, oud-Hollandse gebouwen. Het nachtleven is niet erg uitgebreid, maar wel heel sfeervol. In de avond krijgt de stad hierdoor dan ook een meer levendig karakter.

Activiteiten voor een vakantie Bonaire 

Als je naar Bonaire komt, dan zul je ongetwijfeld een heerlijke strandvakantie tegemoet gaan. Maar er is meer te doen op dit eiland van de Caribbean!

  • Als je sportief bezig wilt zijn kun je surfen, waterskieen, paardrijden, vissen, kajakken en mountainbiken
  • Cultuurliefhebbers bezoeken de vele zoutbergen, slavenhuisjes aan het Pekelmeer of de koloniale gebouwen in de hoofdstad Kralendijk
  • En vergeet niet om vanuit de stad een excursie naar het onbewoonde eilandje Klein Bonaire te maken…

Na een vakantie op dit sfeervolle eiland in de Caribbean voel je je herboren!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Bonaire?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.