Bulgarije

Ontspan aan de kilometerslange stranden en tuur naar het helderblauwe zeewater. Proef plaatselijke wijnen in Pomorie en ga voor geweldige natuur met gletsjermeren, watervallen en enorme berggebieden naar de verschillende nationale parken!

Boek een vakantie naar Bulgarije

Bulgarije’s Hoofdstad Sofia is een even verrassende als goede keuze voor een stedentrip. Met drie verschillende, moderne shoppingcenters doet deze stad niet onder voor andere Europese shopsteden. De keuze is financieel ook interessant, het is één van de goedkoopste hoofdsteden van Europa.

Stranden

Bulgarije grenst aan de Zwarte Zee. De kustlijn is bijna 380 kilometer lang en bestaat uit fijn korrelzand. Er zijn een paar populaire stranden die veel bezocht worden tijdens een zonvakantie Bulgarije. Dat zijn Sunny Beach, een acht kilometer lang zandstrand, Duni, met een leuke haven en hoge duinen en Nieuw Nessebar wat een rustig strand is met veel kleine baaien. Bij vloed kunnen er hoge golven zijn en bij eb kan het water zo ver terugtrekken dat de zee één groot bassin lijkt. Er zijn kleurenvlaggen die aangeven of zwemmen veilig is.

Natuur

Er zijn 11 nationale parken te bezoeken tijdens een zonvakantie Bulgarije. Ze zijn allemaal erg verschillend. Er zijn berggebieden, wouden en 500 thermale bronnen met maximale temperaturen van ruim 100 graden Celsius. In de buurt van Sliven is het berggebied ’de Blauwe rotsen’. Hier zijn bergen van duizend meter hoog te vinden die met een stoeltjeslift bekeken kunnen worden. De Balkan snijdt het land doormidden van west naar oost en ten noorden van dit gebied ligt het heuvellandschap van de Donau. Zuidelijk loopt het berggebied over in de Thracische laagvlakte. Bulgarije heeft honderden rivieren, waarvan de Donau de belangrijkste is.

Cultuur van Bulgarije

Bulgarije heeft veel monumenten, musea en oude kloosters te bezoeken tijdens een zonvakantie Bulgarije. Eén zo’n klooster is het rotsenklooster van Aladja, wat in het bosgebied van Golden Sands ligt. De Bulgaarse cultuur is doordrenkt met folklore: Traditionele dans, volksliederen en de Bulgaarse kledendracht kenmerken het land. De keuken bestaat voornamelijk uit vlees en groentegerechten, maar heeft ook verschillende Turkse invloeden. Zo eten de Bulgaren veelal mierzoete nagerechten.

Bezienswaardigheden van Bulgarije

Het oude dorpje Bozhentsi is een waar openluchtmuseum. De honderd huizen vallen onder Monumentenzorg en aan de waterput en wijnlokaal is 150 jaar lang niks aan veranderd. Ook de vele kloostercomplexen zijn oud, één van de oudste is het Rozen-klooster. Dit klooster ligt in woeste rotsformaties. Een andere populaire bezienswaardigheid tijdens de zonvakantie Bulgarije is de Witte stad aan de Zwarte Zee. De kalksteenrotsen hebben het stadje Balcik wit gekleurd. Ook het stadje Nessabar is bijzonder met zijn kronkelige straatjes, kleine haven en gezellige terrassen. Het ommuurde stadje is dan ook op de UNESCO werelderfgoedlijst gezet.

Excursiemogelijkheden zonvakantie Bulgarije

  • Relaxen in de spa; de talloze mineraalbronnen waren bij de Romeinen al geliefd
  • Plaatselijke wijnen proeven van wijnstad Pomorie
  • Een woudfeest meemaken; een avond vol folklore en dans met barbecue
  • Jeepsafari door het binnenland