Canada


Onze reistip voor je vakantie Canada:
Een prachtige 15-daagse camperreis boek je al vanaf €1219 p.p.


Canada, het land van oneindige natuurprachten en ultieme vrijheidsgevoelens. Laat je verrassen door de ‘Canadese Rockies’ in West-Canada, vergaap je aan de in nevel gehulde Niagara Falls of waan je op Franse bodem in het karakteristieke Québec in Oost-Canada. In Canada tref je alle ingrediënten voor een onvergetelijke vakantie. Wij kunnen elke Canada-reis voor je samenstellen.

Vraag reisadvies op maat aan!


Bekijk meer reizen naar Canada

  

Vakantie Canada

Een rondreis door Canada staat altijd in het teken van schitterende natuur en een rijk dierenleven. Er is een grote verscheidenheid aan landschappen en je zult verstelt staan van de schoonheid ervan. Of je nu voor een autorondreis Canada, camperrondreis Canada of groepsreis Canada kiest!

Canada telt ongeveer 30.000.000 inwoners. Voor dit grote land, het op twee na grootste land ter wereld, is dat niet zoveel. Je vindt er dan ook nog veel plekken waar je uren niemand tegen kan komen. Heerlijk rustig. Canada heeft hele gezellige steden, een magnifieke natuur en daarom alle ingrediënten om je reizen Canada tot een succes te maken. Lees ook eens het reisverslag van onze ReisXpert: From the east to the west, Canada! Of ontdek onze blog over het Veelzijdige Oost-Canada, en laat je inspireren.

British Columbia & Alberta

Waarschijnlijk is dit bij veel reizigers het bekendste en meest gewilde gebied van Canada. De bekendste parken zijn hier te vinden. Het oudste park van Canada, het Banff National Park, is zeker de moeite waard! Daarnaast staat deze regio bekend om de Glaciers Highway en de Columbian Icefields. De mensen hier zijn erg vriendelijke en je voelt je al snel thuis westernachtige Alberta!

Atlantic Canada

Het zachtglooiende landschap staat in schril contrast met dat van British Columbia en Alberta. De kusten in deze streek zijn erg ruig en ook in dit deel van Canada vind je prachtige nationale parken en pittoreske vissersplaatsen. De landschappen zijn nog onbedorven en je vakantie wordt ook nog eens heel speciaal door de grootmoederstijdsfeer die in deze regio hangt….

Ontaria & Quebec

Het gebied met de grootste levendige steden en waanzinnige natuur is het gebied rond Ontario en Quebec. De combinatie van het natuurgebied Algonquin, de Laurentian Mountains en wereldsteden Toronto, Ottawa en Montreal zorgt voor een unieke combinatie. Je kunt je rust combineren met geweldige sportieve activiteiten als, mountainbiken, golven, tennissen, roeien, paardrijden en surfen. In de gezellige avonduren kun je heerlijk eten in één van de vele restaurants die deze steden rijk is.

Northwest Territories

Dit gebied wordt niet door heel veel toeristen bezocht. Het is helaas nog weinig bekend en ook de redelijk hoge prijzen schrikken soms af. Toch kent dit gebied óók zijn schoonheid! Hoge bergen, glooiende toendra’s , uitgestrekte meren en dichtbeboste gebieden zijn kenmerkend voor dit gebied. Je kunt hier nog echt tussen de oorspronkelijke bewoners leven die gewend zijn aan rust en veel vrijheid. De plaatsen in deze regio liggen letterlijk mijlen ver uit elkaar en de mensen zijn hier heel erg op zichzelf aangewezen.

Alaska & Yukon

Het Amerikaanse Alaska en het Canadese Yukon zijn bijna aparte landen. Ze onderscheiden zich met name van de andere gebieden door de totale andere natuur die er heerst. De natuur is totaal ongerept, het is prachtige, je begeeft je echt in eindeloos lange gebieden, zo uitgestrekt dat je er met je menselijke verstand bijna niet bij kan. Het gebied is zo groot dat er niemand is die het wel eens helemaal heeft gezien. De hoogtepunten van deze streek zijn de nationale parken Denali en Kluane. Daarnaast heb je nog de Kenai Fjords en het Prince William sound.

Tip: Ben jij benieuwd welke Nationale Parken Canada nog meer heeft? In dit blog ontdek je de 5 mooiste Nationale Parken in Canada!

Op zoek naar een onvergetelijke reis naar Canada?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Meer over Canada

Praktische informatie, tips en handige selecties met de mooiste reizen.