Beste reistijd

Over het algemeen geldt dat onze zomerperiode de beste tijd is om Canada reizen te maken. De temperaturen liggen dan rond de twintig graden. Wilt u op wintersport? Dan moet u in de winter gaan. De Rocky Mountains zijn een paradijs voor wintersporters. De natuurliefhebbers gaan in het voor- en najaar, want dan staan grote delen van Canada in bloei.

Ligging

Canada ligt in het noorden van Amerika. Canada West grenst aan Alaska en in het zuiden grenst het land maar liefst aan twaalf staten van Amerika. Canada bestaat voor ongeveer de helft uit bos. Hierdoor is de natuur van Canada erg mooi. De kans is dan ook groot dat u bossen, beren, wolven, elanden en herten ziet.

Flora & fauna

Doordat Canada voor een groot deel bedekt is met bos, komen er veel verschillende dieren voor. Veel wilde dieren zoals de zwarte en de bruine beer, herten en wolven komen voor in Canada. Daarnaast staat het land ook bekend om de rijk gevulde rivieren en meren. Vooral zalm komt veel voor in Canada. Wanneer u de prachtige Canadese natuur wilt zien, gaat u naar één van de vele natuurparken. Hier ziet u hoge bergen, diepe dalen en grote gletsjer meren.

Geschiedenis

Canada kent een rijke historie. Hoewel de Indianen nauwelijks nog vindbaar zijn in Canada, zijn zij wel de vormers van het land. De naam Canada is afgeleidt uit de Indiaanse taal. Tegenwoordig is het een smeltkroes van diverse culturen en heerst er een multiculturele samenleving.

Godsdienst

Canada is een mengelmoes van verschillende geloven. Dit komt vooral door de vele immigranten die elk hun eigen geloof mee brachten. De meeste Canadezen zijn protestants of katholiek. Het geloof speelt geen grote rol in Canada.

Eten & drinken

In de keuken van Canada komen veel verschillende nationaliteiten naar voren. Tijdens uw vakantie in Canada moet u beslist een keer echte wilde zalm eten. Dit is delicatesse nummer één in Canada. In het zuiden van Canada kunt u terrecht als visliefhebbers. Hier staan veel zeedieren als kreeft, mosselen en oesters op het menu. Verder kunt u ook een heerlijke steak eten mmet gepofte aardappels en een maiskolf.

Geldzaken

In Canada wordt er betaald met de Canadese dollar. Deze is ongeveer even veel waard als de Amerikaanse dollar. Met uw pinpas kunt u bij de meeste geldautomaten in het land geld opnemen. Ook betalen met de creditcard kan bijna overal.

Grensdocumenten

Wanneer u naar Canada vertrekt, heeft u geen visum nodig. Wel moet uw paspoort gedurende uw reis geldig zijn. Houd er daarnaast rekening mee dat uw kinderen vanaf 26 juni een eigen paspoort dienen te hebben.

Advies voor vertrek

Voordat u naar Canada afreist, is het aan te raden om rekening te houden met enkele zaken

Kleding: Canada kent flinke klimaatverschillen tussen de verschillende gebieden. Houd hier rekening mee in uw kledingkeuze. De gemiddelde Canadees kleedt zich over het algemeen vrij casual. Kiest u voor een actieve vakantie in de Canadese buitenlucht, dan is het aan te raden om warme en waterafstotende kleding mee te nemen.

Elektriciteit: In Canada hanteert men een voltage van 110 Volt. Voor het gebruik van elektrische apparaten heeft u daarom een verloopstekker nodig en een adapter van 220 Volt naar 110 Volt.

Tijdsverschil: Canada is één van ’s werelds grootste landen en kent zes verschillende tijdzones. Het tijdsverschil met Nederland varieert van 4,5 uur vroeger tot 9 uur vroeger.

Pinnen: Let op: in verband met de veiligheid staat uw bankpas waarschijnlijk standaard ‘uit’ voor pinnen buiten Europa. U moet uw bankpas dus zelf even ‘aan’ zetten. Neem hiervoor contact op met uw bank.

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Canada?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar Canada