Deze reis is inclusief:

 • Autohuur
 • Overnachtingen
 • Excursies
 • Maaltijden volgens beschrijving
 • Informatiemap met kaarten

Highlights van deze reis:

 • Wereldstad Toronto en Sault Ste. Marie
 • Algonquin Provincial Park
 • Manitoulin Island
 • Killarney Provincial Park
 • Niagara Falls

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Toronto
Op dag 1 land je in Canada’s grootste stad en haal je je auto op.
Op dag 2 heb je alle gelegenheid om kennis te maken met Toronto. Beklim de CN-Tower voor een werelduitzicht over Toronto en Lake Ontario. Je ticket geeft je ook toegang tot het naastgelegen Ripley’s Aquarium. Andere aanraders zijn de wijken Chinatown en Little Italy en de Toronto Islands in Lake Ontario.
Dag 3: Toronto › Huntsville (220 km)
Noordwaarts rijdend door het betoverende landschap van de Muskoka-regio passeer je charmante dorpjes. Huntsville is de uitvalsbasis voor een bezoek aan het Algonquin Provincial Park, dat bekend staat om de vele waterwegen en wandelroutes.
Dag 4: Huntsville › Killarney (345 km)
Vanmorgen laat je de wildernis van het Algonquin Provincial Park achter je en rijd je noordwaarts langs dorpjes, ontstaan door de hout- en mijnindustrie. Je passeert ontelbare meren, granietrotsen, baaien met zandstranden en bossen. De route is schitterend en brengt je in het Killarney Provincial Park, dat grotendeels op een schiereiland ligt. Je verblijft twee nachten in de Killarney Mountain Lodge.
Dag 5: Killarney
Geniet van één van de mooiste parken van Canada, het Killarney Provincial Park. Het park ligt aan de Georgian Bay en wordt gekarakteriseerd door rood graniet. Deze wildernisbestemming is een artistieke inspiratiebron geweest voor de ‘Groep van Zeven’ kunstenaars en een juweeltje onder de parken.
Dag 6: Killarney › Timmins (415 km)
Via de Sudbury-regio, een gebied dat rijk is aan meren, rivieren en mineralen, bereik je Timmins, gelegen in een gebied waar de mijnbouw een hoofdrol speelt.
Dag 7: Timmins
Ontdek vandaag de ‘City with a Heart of Gold’ en daal af in één van de mijnen op het terrein van Hollinger Goldmine, vroeger een van de meest winstgevende goudmijnen ter wereld.
Dag 8: Timmins › Wawa (330 km)
Dramatische kliffen, dichte bossen afgewisseld door meren vormen het uitzicht tot je bij Wawa Lake aankomt. Ontspan in het park aan de waterkant van Wawa Lake of leer meer over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners bij het Sandy Beach Interpretive Park.
Dag 9: Wawa › Sault Ste. Marie (235 km)
Via de Trans Canada Highway, langs de rotsachtige kust van Lake Superior, bereik je Sault Ste. Marie, de oudste stad van Ontario.
Dag 10: Sault Ste. Marie
De omgeving van Sault Ste. Marie staat bekend om haar eco-toerisme en het is uitstekend gelegen ten opzichte van het Pancake Bay Provincial Park, Batchawana Bay Provincial Park en het Lake Superior Provincial Park.
Dag 11: Sault Ste. Marie › Manitoulin Island (360 km)
Ook vandaag kun je nog van het natuurschoon genieten. Langs het puntje van Lake Huron rijd je over een historische touwbrug, gebouwd in 1913, naar Manitoulin Island. Op ’s werelds grootste zoetwatereiland leven nog veel oorspronkelijke bewoners van Canada, de indianen.
Dag 12: Manitoulin Island
Manitoulin Island heeft meer dan 100 meren, waaronder Lake Manitou. Door de vele meren, verspreid over het eiland, is dit een waar vis-, vaar- en duikparadijs.
Dag 13: Manitoulin Island › Tobermory (25 km)
In het zuiden van het eiland stap je aan boord van de Chi-Cheemaun-ferry die je in twee uur naar Tobermory brengt. Geniet tijdens de overtocht van een mooi uitzicht op de kust en de eilandjes met hier en daar een vuurtoren. In het Bruce Peninsula National Park zijn vele wandelroutes langs de schitterende rotskust met uitzicht op het azuurblauwe water.
Dag 14: Tobermory › Niagara Falls (380 km)
Via een prachtige route kom je bij de wereldberoemde watervallen Niagara Falls. Stap aan boord van de Hornblower Niagara  Cruises om dit natuurgeweld van héél dichtbij mee te maken!
Dag 15: Niagara Falls › Toronto (125 km)
Je rijdt naar de luchthaven van Toronto, waar je de huurauto inlevert en de reis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs