Deze reis is inclusief:

 • 4WD-huurauto
 • Overnachtingen
 • Ferryovertocht
 • Informatiemap met routebeschrijving en kaarten

Highlights van deze reis:

 • Goudzoekersstadje Dawon City
 • Dempster Highway
 • Top of the World Highway
 • Kluane National Park
 • Noorderlicht (september tot april)
 • Kajakken op het Chillout-meer

Bekijk hier de Reisdetails

Een verblijf in Yukon is ‘anders’. Natuurschoon, hoge bergen, gletsjers, dichte bossen, uitgestrekte meren, rivieren en oude goudzoekerstadjes zijn de highlights van deze avontuurlijke reis. Ook staan de Klondike Highway, Alaska Highway, Dempster Highway en de Top of the World Highway op het programma. Een reis door het wilde hart van Canada is een zeldzaam avontuur!

Dag 1: Whitehorse
Na aankomst in Whitehorse haal je de auto op en ga je op eigen gelegenheid naar je hotel.
Dag 2: Whitehorse › Keno City (410 km)
Via de Klondike Higway verlaat je Whitehorse en rijd je richting het oude mijnstadje Keno City. Zodra je Whitehorse verlaat ervaar je direct de weidsheid die Yukon te bieden heeft. Onderweg kom je langs de five finger rapids: gaaf om hier een wandeling te maken!
Na deze korte stop vervolg je de route door de bergen, langs rivieren en door de bossen. Het laatste gedeelte van de rit naar Keno City rijd je over de historische Silver Trail. Aangekomen in Keno City kun je een bezoek brengen aan het Mining Museum, Keno Hill Signpost, de oude Silver Mining Claims of maak een wandeling in de schitterende omgeving.
Dag 3: Keno City › Dawson City (235 km)
Je vervolgt de Klondike Highway richting het historische goudzoekersstadje Dawson City. Tijdens de hoogtijdagen van de Klondike Goldrush, rond 1900, telde de stad wel 40.000 inwoners. Ondanks dat het aantal inwoners is teruggelopen, vind je de sporen van de Goldrush zeker nog terug in dit leuke stadje. De avonden in Dawson City kun je vullen met een bezoek aan de iconische ‘Diamond Tooth Gerties’ in het oudste casino van Yukon. Durf je het aan om de ‘sourtoe cocktail’ te drinken?  
Dag 4: Dawson City › Eagle Plains (410 km)
Vandaag staat de fenomenale Dempster Highway op je te wachten. Bezoek voor vertrek het Visitor Centre zodat je ‘The Dempster Highway Travelogue’ kunt ophalen, de gids voor de reis over de Dempster Highway. Neem de tijd voor deze spectaculaire rit dwars door Tombstone National Park. Over een onverharde weg rijd je langs Two Moose Lake, door de bergen en door een subarctisch wonderland van besneeuwde bergtoppen en langs kristalheldere meren om uiteindelijk Eagle Plains te bereiken.
Dag 5: Eagle Plains › Inuvik (365 km)
Je vervolgt de Dempster Highway naar het hoge noorden, het gebied boven de poolcirkel. Na een dag rijden door de ruige natuur met prachtige vergezichten verblijf je twee nachten in Inuvik.
Dag 6: Inuvik
Je hebt vandaag de tijd om Inuvik en haar omgeving te gaan ontdekken. De stad, die meer voelt als een dorp, wordt gekenmerkt door de bovengrondse buizen voor de riolering en watertoevoer, waardoor er vele tunneltjes en bruggetjes zijn. In de omgeving is er ook veel te doen; maak een wandeling langs het nabij gelegen Boot Lake of maak een boottocht vanuit Inuvik over de Mckenzie River.
Dag 7: Inuvik › Eagle Plains (365 km)
De Dempster Highway is de enige route die de Northern Terrotories verbindt met het zuiden. Je rijdt dus dezelfde weg terug. Het zal wederom spectaculair zijn en je zult nieuwe vergezichten hebben. Houd je ogen open voor wildlife! 
Dag 8: Eagle Plains › Dawson City (410 km)
De laatste rit over de Dempster Highway, een onvergetelijke ervaring, naar het ‘Gold Rush’ stadje Dawson City voor een verblijf van twee nachten. 
Dag 9: Dawson City
Je hebt de tijd om deze gezellige stad verder te ontdekken. Bezoek het gezellige, compacte centrum vol kleurrijke huizen: het lijkt wel een decor van een western-film! Krijg een echte ‘Goldrush’ door een bezoek te brengen aan Claim 33, waar je zelf op zoek kunt gaan naar goud. Of bezoek Dredge number 4, de grootste goudmijnmachine van Yukon, die vast is komen te zitten net buiten Dawson City. Wil je een prachtig uitzicht over de stad en haar omgeving, rijd dan naar de ‘Midnight Dome’: een geweldige locatie voor de zonsondergang, maar ook een populaire bestemming om het noorderlicht te bekijken (september tot april).
Dag 10: Dawson City › Beaver Creek (495 km)
Vandaag vertrek je via de prachtige Top of the World Highway naar Beaver Creek. Wederom een onverharde weg die prachtige vergezichten biedt door een schitterend landschap. In tegenstelling tot vele snelwegen gaat deze snelweg letterlijk over de top van de bergketens waardoor je soms letterlijk met je hoofd in de wolken zit. 
Je gaat vandaag voor korte tijd de grens over naar Alaska: vlak voor de grens kunt je met beide benen in twee verschillende landen staan! Aan het einde van de rit naar Beaver Creek steek je de grens weer over naar het Canadese Yukon.
Dag 11: Beaver Creek › Haines Junction (295 km)
Via de Alaska Highway rijd je naar Haines Junction, de uitvalsbasis voor het Kluane N.P. Maak onder begeleiding van een gids een wandeling door dit ongerepte gebied. Kluane National Park wordt gedomineerd door hoge besneeuwde bergen, grote meren, gletsjers en ijsvelden. De beste manier om het immense Kluane N.P. te aanschouwen is met een excursie per vliegtuigje (optioneel) en geniet van de adembenemende uitzichten vanuit de lucht. Grote kans dat je beren, berggeiten of elanden spot!
Dag 12: Haines Junction › Haines (235 km)
Je rijdt over de Haines Highway, door Kluane National Park naar Haines. Deze route staat bekend om het schitterende landschap met bergpieken en gletsjers. Je steekt wederom de grens over naar Alaska. Ga kajakken op het Chillout meer, maak een wandeling met een gids of vang je eigen Alaska Pacific zalm tijdens een visexcursie.
Dag 13: Haines › Skagway (10 km)
Vandaag reis je met de ferry naar het goudzoekersstadje Skagway. Koop je souvenirs op de gezellige Broadway Street of maak een wandeling naar Yakutania Point voor een fenomenaal uitzicht op het Lynn-kanaal en de Chilkat bergketen. Een andere populaire excursie is de trein van Skagway naar Carcross (Yukon) en terug. G
Dag 14: Skagway › Whitehorse (175 km)
Een mooie rit naar Whitehorse vandaag. Je passeert de Carcross Desert, een vreemde gewaarwording om tussen alle bergtoppen en toendralandschappen ineens een woestijngebied te vinden. Breng ook een bezoek aan Emerald Lake: de zon kleurt het meer smaragdgroen.
Dag 15: Whitehorse
Je levert de auto in op de luchthaven waarmee deze reis eindigt.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs