Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Vancouver v.v.
 • 19 Overnachtingen in toeristenklasse of middenklasse hotels
 • Op basis van logies
 • Cruise Inside Passage op dag 16
 • Ferry op dag 20
 • Uitgebreide informatiemap met Nederlandstalige routebeschrijving
 • Rand McNally Road Atlas

Highlights van deze reis:

 • Vancouver
 • Harrison Hot Springs
 • Banff National Park
 • Jasper National Park
 • Lake Louise
 • Columbia Icefield
 • Clearwater
 • 100 Mile House
 • Inside Passage Cruise
 • Victoria

Bekijk hier de Reisdetails

Een fantastische autorondreis en een ware klassieker! Je ziet de belangrijkste nationale parken van de westkust met bergen, meren, gletsjers, watervallen en misschien ook nog beren, elanden, adelaars en walvissen. Natuurlijk zie je de steden Vancouver en Victoria, maar daarnaast ook kleine plaatsjes met allemaal een heel eigen karakter. Ook een dagcruise door de Inside Passage ontbreekt niet op deze reis, absoluut een hoogtepunt. De afstanden per dag zijn niet te lang en dat maakt deze rondreis mede tot één van onze toppers!

Dag 1: Amsterdam – Vancouver
 Na aankomst op de luchthaven van Vancouver haal je je huurauto op en je rijdt daarna naar je hotel in het centrum. Bij de receptie vraag je naar je Canada Roadbook en ontvang je de sleutel van je kamer voor twee overnachtingen in Vancouver.

Dag 2: Vancouver
Je hebt een hele dag om deze fantastische stad te verkennen. Wat je in ieder geval moet gaan bekijken zijn: Stanley Park, met de beroemde totempalen, Gastown, Chinatown, Granville Island, Capilano Suspension Bridge, Grouse Mountain en de gezellige winkelstraten met terrasjes en restaurants.

Dag 3: Vancouver – Harrison Hot Springs (ca. 125 km)
Een korte rit, om even te wennen aan een nieuwe omgeving. Je gaat naar het bekende vakantieresort Harrison Hot Springs, mooi gelegen aan de rand van Harrison Lake en omgeven door bergen. Je kunt een wandeling maken langs het meer of de heetwaterbronnen bezoeken. Overnachting in het centrum van Harrison Hot Springs.

Dag 4: Harrison Hot Springs – Penticton (ca. 290 km)
Je maakt een mooie rit door Manning Provincial Park en nadert Penticton vanuit het zuiden. Neem de tijd om in het park een mooie en lekkere wandeling te maken. Penticton ligt in de Okanagan Valley met een droog en warm klimaat. Overnachting in Penticton.

Dag 5: Penticton – Revelstoke (ca. 260 km)
De ochtend kun je het lekker rustig aan doen en genieten van de omgeving. Daarna ga je op weg en rijd je langs klaterende watervallen, het eerste bergmassief en prachtige meren voordat je in de loop van de middag aankomt in Revelstoke voor de overnachting.

Dag 6: Revelstoke – Banff National Park (ca. 280 km)
Je ziet vandaag de eerste nationale parken! Glacier National Park, met de schitterende Rogers Pass, en Yoho National Park, met de Kicking Horse Pass, zijn de voorbodes van wat je verder nog kunt verwachten. Voordat je naar je hotel gaat is het absoluut de moeite waard om Lake Louise te bezoeken. Het meer met turkoois gekleurd water tegen een achtergrond van een machtig bergmassief, geeft een prachtig beeld. Je verblijft twee nachten in Banff National Park.

Dag 7: Banff National Park
De hele dag om Banff National Park op je gemak te bekijken. Het Banff Natural History Museum is een aanrader en verder kun je gewoon lekker genieten van de natuur, de frisse lucht inademen en een heerlijke wandeling maken. Ook kun je wat gaan drinken in het Banff Springs Hotel en genieten van het uitzicht vanaf het terras.

Dag 8: Banff National Park – Jasper National Park (ca. 285 km)
Je gaat vandaag over de bekende Icefields Parkway, één van de mooiste routes ter wereld met vele prachtige vergezichten. Je moet beslist een stop maken bij het Columbia Icefield, een gigantische en spectaculaire gletsjer waar je in een speciaal ontworpen Ice Explorer het ijs op kunt rijden om van heel dichtbij kennis te maken met dit natuurverschijnsel. Je verblijft twee nachten in Jasper National Park.

Dag 9: Jasper National Park
Ook vandaag heb je een volledige dag om dit prachtige park te verkennen. Wij raden je de volgende activiteiten aan: een relaxte cruise op Maligne Lake, een rit met de Jasper Tramway naar de top van een hoge berg of een bezoek aan de Miette Hot Springs.

Dag 10: Jasper National Park – Clearwater (ca. 345 km)
Je volgt vandaag de langgerekte Yellowhead Highway en je moet beslist een stop maken om te genieten van een prachtig uitzicht op Mount Robson, de hoogste berg van de Canadian Rockies. Aansluitend rijd je verder op naar het groene Wells Gray Park voor twee overnachtingen in Clearwater.

Dag 11: Clearwater/Wells Gray Provincial Park
Vandaag een dag om even lekker actief te zijn. Je kunt een bergwandeling maken, kanovaren, paardrijden of op een vlot de rivier af, met natuurlijk een paar stroomversnellingen voor de spanning. Overnachting in Clearwater.

Dag 12: Clearwater – 100 Mile House (ca. 150 km)
Vandaag leidt de weg je door het gebied van de grote ranches van de Cariboo regio. Het 100 Mile House is opgezet in de 19e eeuw, gedurende de dagen van de Cariboo Gold Rush, om de gouddelvers een plek te geven voor vertier en overnachting. Ook het stadje werd tot de 100 Mile House gedoopt. Overnachting in 100 Mile House.

Dag 13: 100 Mile House – Prince George (ca. 325 km)
Het is de moeite waard om onderweg Barkerville te bezoeken, een pioniersplaatsje uit de tijd van de gouddelvers. Overnachting in Prince George.

Dag 14: Prince George – Smithers (ca. 375 km)
De Yellowhead Highway voert je vandaag door één van de meest ruige en beboste gebieden van Canada. Aan het eind van de dag kom je aan in het kolonistenstadje Smithers voor de overnachting.

Dag 15: Smithers – Prince Rupert (ca. 350 km)
Je rijdt vandaag via de Skeena River Valley naar Prince Rupert aan de kust van de Stille Oceaan, een levendige havenstad. Wij raden je aan een stop te maken bij het stadje Hazelton, voor een bezoek aan Ksan Native Village, een oude indianennederzeting met vele oude totempalen. Overnachting in Prince Rupert.

Dag 16: Prince Rupert – cruise Inside Passage – Port Hardy
Je maakt vandaag een spectaculaire dagcruise richting het zuiden, langs de kust van British Columbia naar Vancouver Island. De beroemde Inside Passage is een waterweg die je een beeld geeft van de grilligheid en schoonheid van de Canadese kust. Overnachting in Port Hardy.

Dag 17: Port Hardy – Campbell River (ca. 265 km)
Je rijdt vandaag via de mooie oostkust van Vancouver Island naar Campbell River, de ‘zalmhoofdstad’ van de wereld, voor de overnachting aan de kust.

Dag 18: Campbell River – Victoria (ca. 265 km)
Je reist verder langs de kust door kleine vissersplaatsjes, zoals Courtenay en Qualicum Beach, voordat je in Victoria aankomt, de hoofdstad van British Columbia. Je verblijft twee nachten in Victoria.

Dag 19: Victoria
Je hebt de hele dag om Victoria uitvoerig te gaan bezichtigen. Beacon Hill Park en de Art Gallery of Greater Victoria zijn echte aanraders. Je moet ook nog wel de tijd nemen om Butchart Gardens te bezoeken, met een weelderige bloemenpracht.

Dag 20: Victoria – Vancouver – Amsterdam
Dit is alweer je laatste dag en je gaat aan boord van de ferry voor de overtocht naar Vancouver. Aansluitend lever je je huurauto in en is deze mooie reis ten einde.

Dag 21: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs