Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – San Francisco en Seattle – Amsterdam
 • busrondreis volgens programma op basis van logies
 • verblijf in middenklasse hotels
 • Nederlands- en Engelssprekende reisbegeleiding
 • Entreegelden voor alle genoemde nationale parken
 • stadstour Sacramento
 • stadtour San Francisco
 • stadstour Seattle
 • stadstour Vancouver
 • bezoek aan Banff National Park
 • Craters of the moon National Monument. Glacier National Park Grand Teton National Park
 • Jasper National Park
 • Lake Louise
 • Mt. Raineer National Park
 • Redwood National Park
 • Yellowstone National Park
 • wijproverij in Sonoma Wine Country

Highlights van deze reis:

 • 7 Nationale parken
 • San Francisco
 • Vancouver
 • Seattle
 • Portland
 • Busrondreis met Nederlandssprekende reisleiding indien er meer dan 15 Nederlandssprekende passagiers geboekt staan.

Bekijk hier de Reisdetails

De mooiste nationale parken van de USA en Canada in één reis! Zeer afwisselend programma, waarbij ook San Francisco en Vancouver worden bezocht.

Dag 1: Amsterdam – San Francisco
Je vliegt naar San Francisco en gaat op eigen gelegenheid naar je hotel. Je reisbegeleider heet je van harte welkom in de USA!

Dag 2: San Francisco
San Francisco is een van de populairste toeristische steden ter wereld. In de ochtend maak je een stadstour langs onder andere Chinatown, Civic Center en Fisherman’s Wharf. Je hebt een vrije middag om te genieten van deze stad met haar ongedwongen sfeer. Maak een ritje per Cable Car, bezoek de beruchte gevangenis Alcatraz of neem een drankje op een van de gezellige terrasjes van Pier 39.

Dag 3: San Francisco – Lake Tahoe – Reno
Je verlaat San Francisco, ‘The City by the Bay’ en gaat vandaag richting Sacramento, die deel uitmaakt van een oude inheemse handels- en reisroute en later door de goudzoekers werd gebruikt. Sacramento is de hoofdstad van de staat California en je brengt een bezoek aan het oude stadscentrum, waar de tijd lijkt te zijn stilgestaan. Je rijdt verder richting Lake Tahoe, omringd wordt door het Sierra Nevada gebergte. Je verlaat California en overnacht in Reno, net binnen de staatsgrens van Nevada.

Dag 4: Reno – Twin Falls
De route van vandaag breng je via Black Rock Desert en de oude goudzoekersroute, naar Twin Falls, gelegen aan de rand van de Snake River Canyon.

Dag 5: Twin Falls – Jackson
Je brengt een bezoek aan de indrukwekkende Shoshones watervallen, die hoger zijn dan de Niagara watervallen. Je rijdt vervolgens richting Craters of the Moon National Monument met haar unieke panorama van gestold lava en rotsformaties. Je reist richting de Rocky Mountains en overnacht in Jackson.

Dag 6: Jackson – Yellowstone
Vandaag staat er weer een bijzondere dag op het programma. Je reist de volle lengte van Grand Teton National Park op weg naar Yellowstone National Park, Amerika’s eerste nationale park. Je maakt een tour in het park en ziet Old Faithful, de meest bekende geyser van Yellowstone. Wie graag dieren in het wild ziet, zal in Yellowstone zeker aan zijn trekken komen. Als er een verkeersopstopping is, komt dat waarschijnlijk omdat een kudde bizons of andere dieren vlak bij de weg vertoeft. Yellowstone is één van de mooiste parken van de Verenigde Staten. Je verblijft er een nacht.

Dag 7: Yellowstone – Kalispell
De bus brengt je via the Continental Divide naar Flathead Lake en uiteindelijk je overnachtingsplaats, Kalispell.

Dag 8: Kalispell – Calgary
Vlak voordat je bij de grens tussen de USA en Canada aankomt bezoek je Glacier National Park. Dit ongerepte natuurgebied heeft vele gletsjers, grillige rotsformaties, bergen, meren, watervallen, dichte bossen en prachtige bloemen. Ook wilde dieren als bevers, otters, elanden en niet te vergeten de enorme Grizzly beer tref je hier aan. Het Glacier National Park ligt in het noordwesten van de staat Montana en grenst aan het Canadese Waterton Lakes National Park. De Going-to-the-Sun Road brengt je naar de hart van dit park. Langs deze 50 mijl lange route vind je vele bezienswaardigheden. Overnachting in Calgary.

Dag 9: Calgary – Banff/Canmore
Vandaag bezoek je Banff National Park dat zich typeert door de grote verscheidenheid van natuurschoon dat er te bewonderen is. Zo vind je er prachtige smaragdgroene meren, warmwaterbronnen, maar ook hoge bergpieken en bossen. De dag eindigt nabij Banff in Canmore.

Dag 10: Banff/Canmore – Jasper
’s Ochtends kun je het prachtige turquoise gekleurde water van Lake Louise bewonderen. Verscheidene gletsjers monden uit in dit schitterende meer, daar heeft het de unieke kleur aan te danken. Vanwege de kleur en de prachtige natuurlijke omgeving is Lake Louise een van de meest gefotografeerde bergmeren van Canada. De rit die je vandaag gaat maken, zal nog lang in je geheugen blijven. Aan weerszijden van de Icefields Parkway zie je met sneeuw bedekte bergtoppen, vele beboste valleien en gletsjers. Aan het einde van de middag kom je aan in Jasper.

Dag 11: Jasper – Sun Peaks
Via Jasper National Park en het indrukwekkende Mount Robson Provincial Park reis je verder door de Thompson vallei en via de Yellowhead Highway naar Sun Peaks.

Dag 12: Sun Peaks – Vancouver
Geniet van de diverse nederzettingen daterend uit de tijd van de Gold Rush als je wordt gereden door de machtige Fraser River Canyon. Je verlaat de Canadian Cascade Mountains en volgt de route van de ‘Overlanders’, Canada’s pioniers richting wereldstad Vancouver. Bij aankomst maak je een stadstour en ziet Gastown, Chinatown, Robson Street, English Bay, Stanley Park en meer. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 13: Vancouver
De dag in Vancouver is ter vrije besteding. Optioneel kun je de ferry nemen naar Victoria, gelegen op Vancouver Island. De terugreis naar Vancouver kun je op spectaculaire manier maken per watervliegtuig. Uiteraard kun je ook de dag doorbrengen in Vancouver en de natuurlijke aantrekkingskracht van de stad ontdekken, bijvoorbeeld in Stanley Park, Grouse Mountain of de Capilano Suspension Bridge.

Dag 14: Vancouver – Seattle
Je maakt je terugkeer in de USA en gaat richting Seattle, met de beroemde Pike Place Market en de ‘Space Needle’. Je vernacht in Seattle.

Dag 15: Seattle – Portland
Vandaag reis je richting Mount Raineer National Park in Washington State. Het park wordt gedomineerd door oerbossen, watervallen, subalpiene bloemenweiden en zesentwintig gletsjers. In het park komen ongeveer vijftig verschillende soorten inheemse zoogdieren voor. Vervolgens reis je langs Mount St.Helens naar de Columbia River. De Columbia River wordt overgestoken en al snel zie je Portland, ’the City of Roses’, waar je overnacht.

Dag 16: Portland – Coos Bay
Laat je vandaag verrassen door de plotselinge verandering van de omgeving, van een rotsachtige kustlijn, naar gigantische zandduinen. Je overnachting vindt plaats in Coos Bay aan de ongerepte kust van Oregon.

Dag 17: Coos Bay – Redwood National Park – Eureka
De reis gaat verder in zuidelijke richting langs de fraaie kustlijn om vervolgens aan te komen in Redwood National Park. Het park staat bekend om zijn sequoia’s, die ook in het Kings Canyon/Sequoia National Park voorkomen. Het park is in 1968 opgericht en ligt aan de noordwestkust van Californië. Eureka is het eindpunt van deze dag.

Dag 18: Eureka – Sonoma
Vandaag geniet je van een rit door California’s Wine Country, waar je overnacht. Geniet van de geuren en kleuren van deze bekende wijnregio, en hef het glas op een geslaagde, verrijkende vakantie en de vele indrukken die je hebt opgedaan.

Dag 19: Sonoma – San Francisco
Op gepaste wijze, over het icoon de Golden Gate Bridge, rijd je ’the City by the Bay’ binnen! Proef weer de sfeer van deze multiculturele metropool: een mooie afsluiting van je USA en Canada reis (of misschien verleng je je verblijf op bijvoorbeeld het prachtige Hawaii?).

Dag 20: San Francisco – Amsterdam
Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag 21: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs