Deze reis is inclusief:

 • vluchten
 • verblijf
 • excursies

Highlights van deze reis:

 • Toronto
 • Ottowa
 • Quebec
 • Montreal incl stadstour
 • Niagara Falls

Bekijk hier de Reisdetails

Deze rondreis laat je kennismaken met Engels- en Franstalig Canada. Je bezoekt prachtige steden met ieder een eigen karakter en daartussen een zeer afwissellende natuur met als hoogtepunt de Niagara Falls.

Dag 1: Amsterdam – Toronto
Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar jouw hotel in het centrum, waar je kennismaakt met de reisleiding. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Je verblijft 2 nachten in Toronto.

Dag 2: Toronto – Niagara Falls – Toronto (ca. 320 km)
Vanmorgen maak je eerst kennis met jouw medereisgenoten. De tour begint met een stadstocht door Toronto om je een duidelijk beeld te geven van deze kosmopolitische stad. De vele historische gebouwen, het waterfront, de imposante CN Tower en Chinatown ontbreken niet. De rest van de dag ga je genieten van een fantastisch natuurschouwspel, de Niagara watervallen. Na deze enerverende excursie keer je terug naar Toronto.

Dag 3: Toronto – Ottawa (ca. 400 km)
We laten de skyline van Toronto achter ons en rijden naar Rockport, waar je ter plaatse een lunchcruise tussen de prachtige Admirality-eilandengroep kunt reserveren. Na de lunch rijd je door naar Ottawa, waar je na aankomst de hoogtepunten van de nationale hoofdstad zult bezoeken, zoals de Parlementsgebouwen, de ByWard market en de City Hall. Overnachting in Ottawa.

Dag 4: Ottawa – Quebec City (ca. 460 km)
Vanmorgen rijd je langs de rivier de Ottawa naar Quebec City en arriveer je in het Franstalige deel van Canada. De bus rijdt om de imposante bergen van de Laurentians heen en passeert de rustieke Quebecois-dorpen en historische heiligdommen. Na aankomst in Quebec City maak je een stadstour binnen de muren van de oude stad en je bekijkt de stadspoorten, Lower Town, de Citadel en Battlefields Park. Je hebt twee overnachtingen in Quebec City.

Dag 5: Quebec City
Je hebt de hele dag om op eigen gelegenheid deze prachtige stad te verkennen. Je kunt echter ook optioneel een excursie maken naar Tadoussac, waarbij 3 uur wordt uitgetrokken om walvissen te gaan kijken op de St. Lawrence River aan de monding van de rivier de Saquenay. Op de terugweg bezoek je ook nog de Montmorency-watervallen, die nog 30 meter hoger zijn dan de Niagara Falls.

Dag 6: Quebec City – Montreal (ca. 255 km)
Je volgt vandaag de voetsporen van de eerste kolonisten. Na aankomst in Montreal maak je een stadsrondrit door de tweede Franstalige stad van Canada. Een mengeling van historie en modern en een heel dynamische stad. Je bezoekt het charmante Old Montreal, de McGill Universiteit, het Olympisch Complex en de drukke winkelstraten. Overnachting in Montreal.

Dag 7: Montreal – Toronto (ca. 550 km)
Een vrij lange rit, maar je bent op tijd terug in Toronto, waar je nog de gelegenheid heeft om de stad verder te verkennen. Vanavond kun je dineren in één van de vele internationale restaurantjes en uitgaan in de diverse clubs. Overnachting in Toronto.

Dag 8: Toronto – Amsterdam
Einde van een korte, maar zeer interessante reis. In de loop van de middag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor jouw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs