Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • verblijf
 • omschreven excursies

Highlights van deze reis:

 • Calgary
 • Banff NP
 • Columbia Icefield
 • Yoho NP
 • Vancouver

Bekijk hier de Reisdetails

Een korte rondreis die je een indruk geeft van wat West-Canada allemaal te bieden heeft. Een prachtige natuur en sfeervolle steden zijn de belangrijkste elementen waarmee je kennismaakt. De Canadian Rockies, oeroude gletsjers, enorme bossen, diepe canyons, maar ook Calgary en Vancouver, 2 ware toppers onder de steden.

Dag 1: Amsterdam – Calgary
Na aankomst op de luchthaven ga je op eigen gelegenheid naar jouw hotel in het centrum, waar je aan het eind van de middag kennismaakt met de reisleiding. De rest van de dag kun je op eigen gelegenheid de stad verkennen. Overnachting in Calgary.

Dag 2: Calgary – Canmore/Banff National Park (ca. 260 km)
Vanmorgen maak je eerst kennis met jouw medereisgenoten. Aansluitend volgt een stadsrondrit door Calgary langs o.a. de Calgary Tower, het Business District, de wolkenkrabbers, maar ook langs Fort Calgary in het historische centrum. In Banff National Park zie je sprankelende gletsjers, de Bow-waterval, de Tunnel Mountain en het majestueuze Banff Springs Hotel. Je verblijft 2 nachten in Canmore, vlakbij Banff National Park.

Dag 3: Canmore/Banff National Park
De hele dag kun je op eigen gelegenheid Banff verkennen. De vele winkeltjes en specialiteitenzaken langs Banff Avenue zijn een lust voor het oog. Wij raden je aan om ter plaatse een dagtour over de overweldigende Icefield Parkway naar het Columbia Icefield te reserveren. Adembenemende uitzichten volgen elkaar in hoog tempo op.

Dag 4: Canmore – Kamloops (ca. 490 km)
Je rijdt vandaag over de bekende Trans-Canada Highway langs diverse Canadese parken en door de ruige Kicking Horse Pass naar het Yoho National Park in British Columbia. Je hebt fantastische panorama’s van uitgestrekte ijsvelden, diepe canyons, dichte wouden en gletsjerrivieren. Via Glacier National Park, met prachtig uitzicht op de Rogers Pass rijd je naar het stadje Kamloops voor de overnachting.

Dag 5: Kamloops – Whistler (ca. 475 km)
Een dag met vele landschapswijzigingen, rijdend door het boerenland in de richting van de bergen aan de kust. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt ter plaatse een excursie per watervliegtuigje over het Garibaldi Park reserveren. Overnachting in Whistler.

Dag 6: Whistler – Vancouver (ca. 125 km)
De reis gaat verder richting het zuiden over de Sea-to-Sky Highway. Op weg naar de kust verlaat je het berglandschap en kom je in de grote metropool aan de westkust: Vancouver. Je maakt hier een stadsrondrit langs o.a. Stanley Park, Prospect Point, English Bay, Chinatown en het historische Gastown. De komende 2 nachten verblijf je in Vancouver.

Dag 7: Vancouver
Je hebt de hele dag om de stad te verkennen en daar heb je zeker de volle dag voor nodig. Winkels, parken, musea, terrasjes en vele restaurantjes bezorgen je een heerlijke dag.

Dag 8: Vancouver – Amsterdam
Einde van een korte, maar zeer interessante reis en je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor jouw terugvlucht naar Amsterdam.

Dag 9: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs