Deze reis is inclusief:

 • Accommodatie volgens beschrijving
 • Voyage to the Falls
 • Een 15 minuten durende boottocht (dag 3)
 • 1½ uur durende bootexcursie (dag 15)
 • Informatiemap en kaarten met route indicatie

Highlights van deze reis:

 • Sfeervolle steden van het oosten
 • De grootse Niagara Falls
 • Walvissen bij Tadoussac
 • Verlaten Gaspé schiereiland
 • Frans-Canadese dorpen

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Toronto
Nadat je je huurauto in ontvangst heeft genomen, rijd je naar je hotel waar je de komende twee nachten verblijft.
Dag 2: Toronto
Een hele dag om de gezellige stad Toronto te ontdekken. Vanaf de CN-Tower kun je genieten van een prachtig uitzicht over Toronto en Lake Ontario. Bezoek ook de leuke wijken Chinatown en Little Italy en niet te vergeten de Toronto Islands in Lake Ontario.
Dag 3: Toronto › Niagara Falls (125 km)
Je rijdt zuidwaarts en komt aan in het pittoreske plaatsje Niagara-on-the-Lake, met mooie Victoriaanse huizen, winkeltjes en restaurantjes. Maak bij de Niagara Falls een onvergetelijke boottocht met Hornblower Niagara Cruises (optioneel).
Dag 4: Niagara Falls › Manitoulin Island (480 km)
Vertrek vroeg, want je hebt een lange reisdag voor de boeg. De route over kronkelige wegen en door kleine plaatsjes brengt je vandaag over het schiereiland Bruce naar het kleine plaatsje Tobermory. Hier maak je de twee uur durende overtocht naar Manitoulin Island (niet inbegrepen).
Dag 5: Manitoulin Island
Op dit eiland leven nog veel oorspronkelijke bewoners van Canada, de first nations. Je kunt er genieten van kristalheldere en azuurblauwe meren, bossen en de eindeloos lijkende kustlijn.
Dag 6: Manitoulin Island › Killarney (280 km)
Via het plaatsje Little Current verlaat je het eiland en rijd je richting Sudbury. Je passeert witte bergen, roze kusten en azuurblauwe meren, voordat je aankomt in één van de mooiste parken van Ontario, het Killarney Provincial Park.
Dag 7: Killarney
Vandaag verken je de bergachtige wildernis van het Killarney Provincial Park. Van grote afstand zie je de steile, witte rotsen van La Cloche. In het park kun je wandelen en zwemmen. Op veel plaatsen zijn kano’s en kajaks te huur.
Dag 8: Killarney › Huntsville (275 km)
Vanmorgen neem je de Trans-Canada Highway, de handelsroute van de vroegere pioniers. Aan het einde van de middag bereik je het plaatsje Huntsville, nabij het Algonquin Provincial Park.
Dag 9: Algonquin Provincial Park
In het park vind je vele ‘hiking trails’ en een kanotocht over de vele meertjes mag eigenlijk niet ontbreken bij een bezoek aan dit park. Boek je het excursiepakket bij, dan is deze excursie inbegrepen. Wellicht zie je onderweg bevers of kruist een eland je pad.
Dag 10: Huntsville › Pembroke (240 km)
Een rustige dag vandaag; je rijdt op uw gemak naar Pembroke toe.
Dag 11: Pembroke › Ottawa (150 km)
Vandaag rijd je langs de grens van Québec door kleine dorpjes naar Ottawa, de hoofdstad van Canada.
Dag 12: Ottawa › Montréal (200 km)
Je verlaat de Capital Region en rijdt in oostelijke richting langs de Ottawa River op weg naar de provincie Québec, naar Montréal. Bij het excursiepakket is in Grenville sur la Rouge een 6 uur durende raftingtocht (inclusief lunch en diner) inbegrepen.
Dag 13: Montréal
Je hebt alle tijd om door de stad te wandelen of een museum te bezoeken. Ontdek het historische centrum en het kilometerslange ondergrondse gangenstelsel.
Dag 14: Montréal › Québec City (250 km)
Je verlaat Montréal en volgt de noordelijke oever van de St. Lawrence River. Je kunt vroeg in de middag al aankomen in Québec City, de oudste en wellicht charmantste stad van Canada. Deze door muren omringde stad heeft een onmiskenbaar Europees karakter.
Dag 15: Québec City
Het oude centrum van de stad kun je uitstekend te voet verkennen, de beste manier om de historische gebouwen en de unieke cultuur in je op te nemen. Bezoek de vesting, het beroemde Place Royale en de basiliek.
Dag 16: Québec City › Tadoussac (215 km)
Breng een bezoek aan de beroemde Montmorency Falls en rij verder langs de oever van de St. Lawrence River. Aan het begin van de middag kom je aan in Tadoussac, door UNESCO tot werelderfgoed uitgeroepen. Vanuit Tadoussac heb je grote kans walvissen te zien tijdens een bootexcursie (inbegrepen bij het excursiepakket).
Dag 17: Tadoussac › St. Alexis Des Monts (410 km)
Je rijdt een prachtige tocht door het bosgebied van Québec, langs plaatsjes waar de tijd ogenschijnlijk heeft stilgestaan. In dit gebied leven meer dieren dan mensen.
Dag 18: St. Alexis Des Monts
Een ontspannen dag bij Lac-à-l’Eau-Claire. Je kunt talrijke activiteiten ondernemen, zoals wandelen, mountainbiken, kanovaren of zeilen op het meer.
Dag 19: St. Alexis Des Monts › Kingston (425 km)
Je zet koers terug naar de St. Lawrence River. Langs de rivier rijdend bereik je Kingston, de voormalige hoofdstad van het land.
Dag 20: Kingston › Toronto (270 km)
Terug in Toronto lever je de auto in op de luchthaven.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs