Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Toronto v.v.
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Overnachting in goede toeristenklasse hotels
 • Vervoer per luxe tourincar
 • stadsbezoek Quebec City Montreal en Ottawa
 • Thousand Island boottocht
 • Notre Dame Montreal
 • Bison Farm in St. Prosper

Highlights van deze reis:

 • Toronto
 • Montreal
 • Quebec City
 • Ottawa
 • Niagra Falls
 • Algonquin N.P.

Bekijk hier de Reisdetails

Europese kolonisten legden de basis voor de ‘nieuwe’ wereld met steden als Toronto, Montréal, Québec City en Ottawa. Daartussen vind je vooral overweldigende natuur. Iedere reisdag biedt opnieuw een verrassende ontdekking. Wat dacht je van het donderende geweld van watervallen, elanden spotten in uitgestrekte bossen en multiculturele wereldsteden? Franse joie de vivre vind je in de provincie Québec en Engelse charme in Ontario. Tijdens deze reis ontdek je tal van contrasten die je niet snel zult vergeten.

Dag 1: Amsterdam – Toronto – Niagara Falls
Reisafstand 128 km
Na aankomst op de luchthaven van Toronto ontmoet je je reisleider en volgt een transfer naar je hotel in Niagara Falls waar je één nacht verblijft. De middag is ter vrije besteding. Overnachting in Ramada Niagara Falls

Dag 2: Niagara Falls – Brockville
Reisafstand 466 km
In de ochtend heb je de kans om de watervallen van wel heel dichtbij mee te maken. Je kunt kiezen voor de fameuze Hornblower Niagara Cruise of Journey Behind the Falls (beide exclusief). Gewoon vanaf de kant toekijken hoe miljoenen liters water over de rand bulderen behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Via het pittoreske Niagara-on-the-Lake wordt koers gezet naar Brockville, middenin het Thousand Island gebied, waar je twee nachten verblijft. Overnachting in Days Inn Brockville.

Dag 3: Thousand Islands N.P.
Reisafstand 160 km
Vanuit Brockville ontdek je vandaag de Thousand Islands regio. Je bezoekt universiteitsstadje Kingston met de sfeervolle haven. Vanuit Rockport ga je aan boord van een schip en vaar je tussen de soms piepkleine eilandjes door. Grote luxueuze villa’s zijn er genoeg, maar wie weet spot je ook nog wel wat wilde dieren. Overnachting in Days Inn Brockville.

Dag 4 en 5: Brockville – Montréal
Reisafstand 206 km
Onderweg naar metropool Montréal kun je optioneel in Morrisburg het openluchtmuseum Upper Canada Village bezoeken. Je leert hier over het leven van begin 19e eeuw van het in klederdracht gehulde museum personeel. Op dag 5 ondek je tijdens een stadstour bruisend Montréal. Je hebt vanaf de Mont Royal prachtig uitzicht over de stad. Ook kom je langs de St. Joseph Oratory, de Notre Dame kathedraal, Old Montréal met haar historische steegjes en kleurrijke cafés en niet te vergeten de winkels van St. Catherine Street. De middag kun je geheel naar eigen keuze indelen. Overnachting in hotel Quality Inn Downtown.

Dag 6: Montréal – Orford
Reisafstand 122 km
Op naar de relatief onbekende maar unieke omgeving van Orford, genaamd de Eastern Townships. Het pittoreske boerenlandschap met authentieke dorpjes trekt aan je voorbij tijdens de route van Bromont naar Magog. Je overnacht in Orford in hotel Le Cheribourg of Manoir des Sables.

Dag 7 en 8: Orford – Québec City
Reisafstand 260 km
In de ochtend heb je nog wat vrije tijd om vervolgens het Franse ‘joie de vivre’ te ervaren in Québec City. Deze stad bereik je via plattelandswegen, dwars door het rivieren- en mijngebied van de Chaudiere-Appalaches. In Thetford kun je optioneel de Thetford Mines bezoeken. Verder naar Québec City waar je twee nachten verblijft. De tweede grote stad van deze reis staat op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Cultuur en historie staan centraal tijdens een stadsverkenning. Zo zie je op dag 8 onder andere de oude stad, of ‘Vieux Ville’, zoals de Franstaligen het noemen, het fort, de Dufferin Terraces met uitzicht over de St. Lawrence rivier en het Chateau Frontenac. In de middag kun je deze romantische stad op eigen gelegenheid verder ontdekken of deelnemen aan de optionele cruise van anderhalf uur om Québec City vanaf het water te aanschouwen. Overnachting in hotel Ambassadeur.

Dag 9 en 10: Québec City – Ottawa
Reisafstand 440 km
Een mooie tocht voert je naar de Canadese hoofdstad Ottawa, waar je twee nachten verblijft. Onderweg bezoek je bizonboerderij La Bisonnière. Hier ervaar je deze prachtige dieren van heel dichtbij. Op dag 10 ontdek je hoofdstad Ottawa. Een stadsrondrit neemt je mee langs hoogtepunten als de Parlementsgebouwen, de National Art Gallery, het Rideau kanaal en de Byward Market. Bezoek in de middag op eigen gelegenheid de openbare tuinen of leer alles over Canada’s historie in het Canadian Museum of History tijdens een optionele excursie. Overnachting in hotel Capital Hill.

Dag 11: Ottawa – Algonquin P.P. – Huntsville
 Reisafstand 345 km
Onderweg van Ottawa naar Huntsville word je verrast door heldere meren, snelstromende rivieren en uitgestrekte bossen. Op de route ligt het Algonquin Provincial Park, bekend om haar overweldigende natuur. Dit park is beschermd natuurgebied, ter grootte van Nederland. Het zuiden van het park is vooral leefgebied van elanden maar ook beren, wolven en bevers komen hier voor. Uiteindelijk bereik je Huntsville waar je overnacht in hotel Motel 6.

Dag 12 en 13: Huntsville – Toronto
Reisafstand 235 km
Vandaag door de Muskoka streek en via Lake Simcoe naar metropool Toronto. Bij aankomst in Toronto volgt een stadstour langs alle hoogtepunten van deze wereldstad. Natuurlijk zie je met eigen ogen de 553 meters hoge CN Tower en Rogers Centre. Maar ook de populaire bezienswaardigheden als de trendy winkels van Yorkville en het kasteel Casa Loma staan op het programma. Op dag 13 heb je de gehele dag ter vrije besteding. Optioneel kun je Toronto van bovenaf bewonderen in de CN Tower, het Science Centre bezoeken of de stad vanaf het water aanschouwen tijdens een één uur durende boottocht door de haven en langs de Toronto Islands. Overnachting in hotel Comfort Downtown.

Dag 14: Toronto – Amsterdam
In de loop van de dag verlaat je Toronto voor je terugvlucht naar Nederland.

Dag 15: Amsterdam
Aankomst op de luchthaven Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs