Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam Toronto v.v.
 • Autorondreis volgens programma op basis van logies
 • Verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • Stadstour Toronto
 • Uitgebreide Nederlandstalige route informatie
 • Kaarten
 • Wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • Natuur steden en indianen
 • Niagara watervallen
 • Reistempo afgestemd op kinderen

Bekijk hier de Reisdetails

Rondreis door Oost-Canada, ideaal voor gezinnen. Het rustige reistempo is afgestemd op kinderen. Natuur, steden, indianen en de Niagara Falls. Optioneel: zwemmen met ijsberen!

Dag 1: Amsterdam – Toronto
Je vliegt naar Toronto. Na aankomst haal je de auto op en rijd je naar je hotel, waar je twee nachten verblijft.

Dag 2: Toronto
Geniet van alle bezienswaardigheden die Toronto te bieden heeft. De stad ligt aan de oever van Lake Ontario, een van de vijf Grote Meren, en wordt omringd door parken, kreken en rivieren. Deze grootste stad van Canada is een bruisende mengeling van culturen uit alle windstreken. Ontdek de hypermoderne skyline met creaties van internationale toparchitecten, zoals de beroemde 553 meter hoge CN-Tower, de op een na hoogste vrijstaande toren ter wereld. Ervaar de gemoedelijke sfeer en de smakelijke keukens van de verschillende etnische wijken, zoals Chinatown of Little Italy.

Dag 3: Toronto – Parry Sound (245 km)
Vandaag rijd je in noordelijke richting en passeer je onderweg charmante dorpjes wanneer je door het afwisselende landschap van de Muskoka regio rijdt. De schoonheid van dit gebied zal je verrassen. Geniet van de prachtige natuur bestaande uit vele bossen, meren en heuvels tijdens een ontspannen wandeling. Dag 4 Parry Sound – Huntsville (80 km) Vandaag een korte rit naar Huntsville waar je twee nachten verblijft. Op dag 5 heb je daardoor de gehele dag de tijd om het mooie Algonquin Provincial Park te bezoeken.

Dag 5: Huntsville – Algonquin Provincial Park en v.v.
Algonquin een van de populairste parken in de provincie. In het zuiden van het park loopt Highway 60, een goede plek om elanden te spotten. Daarnaast komen er ook wolven, herten en beren voor. Maak een kanotocht op een van de vele meren of ga wandelen op een van de wandelpaden.

Dag 6: Huntsville – North Bay (126 km)
Je reist verder door schitterend natuurgebied naar North Bay. Je hebt de tijd om het Heritage Railway & Carousel Museum te bezoeken of een boottocht te maken.

Dag 7-8: North Bay – Cochrane (375 km)
Cochrane is van oudsher een treinstadje. Je hebt een dag ter vrije besteding. Optioneel -maar een absolute must- is het om deze dag door te brengen in het Cochrane Polar Bear Habitat & Heritage Village. In dit observatie centrum krijg je de kans om met ijsberen te zwemmen! Er bevindt zich een glazen wand tussen jou en de ijsbeer maar je zult versteld staan van het effect.

Dag 9: Cochrane – Timmins (106 km)
Vandaag verlaat je Cochrane en maak je een reis door de achterlanden van Ontario. Timmins is een paradijs voor outdoor liefhebbers. Er is een verscheidenheid aan flora en fauna die je kunt ontdekken per kayak of tijdens een hike of wildlife tour. Bezoek Cedar Meadows Wildlife Park of een van de musea die in het teken staan van de pioniers van weleer en first nations people.

Dag 10: Timmins – Sudbury (295 km)
Sudbury ligt op een hoogte van zo’n 347 meter boven zeeniveau in een gebied met vele meren. De grootste hiervan zijn Lake Wanapitei en Lake Ramsey. De stad biedt diverse interessante musea en is een prima uitvalsbasis voor buitenactiviteiten. Je overnacht in Sudbury.

Dag 11-12: Sudbury – Manitoulin Island (125 km)
Je verlaat Sudbury en rijdt Manitoulin Island op. Manitoulin Island is ’s werelds grootste zoetwatereiland. Het beschikt over vijf authentieke indianenreservaten van wel 9500 jaar oud. In augustus worden hier door de indianen feesten en traditionele bijeenkomsten gehouden. Het is een goede plek om je te verdiepen in het leven van de oorspronkelijke bewoners van deze streek. Ook kun je hier mooie wandelingen en fietstochten maken en een bezoek brengen aan enkele galerieën, waar in de kunstwerken veel invloeden van de indianen zijn terug te vinden. Je verblijft twee nachten op Manitoulin Island.

Dag 13: Manitoulin Island – Blue Mountain (ferry + 273 km)
Vandaag ga je aan boord voor een twee uur durende ferry-overtocht naar het vasteland. Je vaart van South Baymouth naar Tobermory, vanwaar je verder rijdt richting Blue Mountain. In dit skigebied kun je ’s zomers aan vele activiteiten deelnemen. Zo kun je hier fietsen, golfen, bergbeklimmen, boottochtjes en ritjes per kabelbaan maken en genieten van waterpret in het Aquatic Centre. Je verblijft hier twee nachten. De volgende dag kun je de Blue Mountain bekijken of een bezoek brengen aan het Collingwood Museum of het Shipbuilders Park.

Dag 14-15: Blue Mountain – Niagara Falls (240 km)
Je bestemming van vandaag is zeker niet de minste, de Niagara Falls behoren tot de bekendste watervallen ter wereld. Ze vormen de natuurlijke grens tussen de USA en Canada. De breedte van de watervallen en de hoeveelheid water die naar beneden stort, zijn indrukwekkend. Een spectaculaire boottocht bij Niagara Falls is een echte aanrader. Terwijl  je met deze boot de watervallen tot zeer dichtbij nadert, beschermen speciale regenponcho’s je gezin tegen de ‘mist’ van de watervallen. Je overnacht in een hotel nabij de watervallen. Vergeet onderweg geen stop te maken in het pittoreske stadje Niagara-on-the-Lake, bekend vanwege haar 19e eeuwse karakter.

Dag 16: Niagara Falls – Toronto (140 km)
Je keert terug naar Toronto, voor je laatste overnachting. Maak een korte ferry-overtocht naar de Toronto Islands voor een gezellige picknick, of bezoek Easton Centre voor je laatste souvenirs en kledingaankopen.

Dag 17: Toronto – Amsterdam
Vandaag lever je de huurauto in en vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 18: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs