Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Calgary
 • Vancouver-Amsterdam
 • autorondreis volgens programma op basis van logies met verblijf in toeristen-/middenklasse
 • tweedaagse Hop-on Hop-off Trolley ticket Vancouver
 • uitgebreide Nederlandstalige route informatie en kaarten
 • kinderrugzak met spelletjes of speelgoed
 • wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • Op zoek naar beren
 • orka’s en dinosaurussen
 • Banff en Jasper National Park
 • Vancouver
 • Victoria
 • Korte rij-afstanden

Bekijk hier de Reisdetails

Met het gezin of als koppel op zoek naar beren, orka’s en dinosaurussen. Rustig reistempo. Inclusief Calgary, Banff en Jasper National Park, Vancouver en Victoria.

Dag 1: Amsterdam – Calgary
Vandaag vlieg je naar Calgary, waar je zult overnachten. Je haalt je huurauto op en rijdt naar je hotel. De multiculturele stad Calgary is de grootste stad van de provincie Alberta. Leuke attracties hier zijn de Calgary Zoo en het Heritage Park Historical Village, een openluchtmuseum met gebouwen en stoomtreinen uit begin 20e eeuw. Ook interessant zijn Canada’s Sports Hall of Fame, Chinatown en de vele moderne winkelcentra.

Dag 2: Calgary – Lethbridge (212 km)
Je kunt een aantal bezienswaardigheden van Calgary bekijken alvorens koers te zetten naar Lethbridge. Onderweg passeer je nabij de plaats Fort McLeod het UNESCO Werelderfgoed Head Smashed In Buffalo Jump. Een buffalo jump is een rotsformatie die de indianen traditioneel gebruikten tijdens de bizonjacht; de bizons werden in de richting van het klif gedreven, waren genoodzaakt te springen en braken dan hun poten. De Blackfoot indianen doodden hier hun buffels, die werden gebruikt voor voedsel, kleding en gereedschap. Overnachting in Lethbridge.

Dag 3: Lethbridge – Brooks (156 km)
In het prairielandschap van Alberta ligt de stad Brooks. Ooit was dit het leefgebied van Blackfoot en Crown indianen. Brooks is een praktische tussenstop op weg naar Drumheller. Overnachting in Brooks.

Dag 4: Brooks – Drumheller (141 km)
Drumheller is de ‘Dinosaurushoofdstad van de Wereld’. Hier vind je een replica van ’s werelds grootste dinosaurus, die zo’n 26 meter hoog is. In het nabijgelegen Midland Provincial Park ligt het Royal Tyrrell Museum of Palaeontology. Hier vind je de grootste collectie van dinosaurusfossielen in Canada. In dit park kun je kanovaren en mooie wandelingen maken. Overnachting in Drumheller.

Dag 5: Drumheller – Banff (256 km)
Vandaag rijd je naar Banff, in de Rocky Mountains. Banff National Park was het eerste nationale park van Canada (1985). Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het nationale park biedt prachtig natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen en met sneeuw bedekte bergtoppen. Een fotogenieke blikvanger is Lake Louise. Verscheidene gletsjers monden uit in dit unieke, ijsblauwe meer. Daar heeft het de kleur aan te danken. In het meer zie je de weerspiegeling van de Columbia gletsjer. Twee overnachtingen in Banff.

Dag 6: Banff National Park
Je hebt de hele dag tijd om Banff National Park te ontdekken. Je kunt bijvoorbeeld per kabelbaan de top van Sulphur Mountain bereiken. Hier geniet je van een prachtig uitzicht. Sportief kun je je in deze regio bezighouden met wildwater-raften, wandelen, golfen en paardrijden. Ook erg leuk is om – onder begeleiding van een gids – op zoek te gaan naar beren. In Banff komen grizzlyberen en zwarte beren voor. Wij reserveren ook graag de excursie Discover Banff and its Wildlife voor u, waarbij je uitgebreid kennismaakt met het nationale park en de dieren die er leven. Meer informatie hierover kun je opvragen bij je reisxpert.

Dag 7: Banff – Jasper (289 km)
Vandaag rijd je in noordelijke richting van Banff naar Jasper. De rit over de Icefields Parkway naar Jasper is een van de mooiste van deze reis. Daarom raden wij je aan om vandaag vroeg te vertrekken, dan heb je optimaal de tijd om van de prachtige route te genieten. Onderweg is ontzettend veel te zien. Wij raden je zeker aan om de spectaculaire rit over de Columbia Icefields per ‘lce Explorer’ voertuig te maken. Je kinderen zullen dit zeker als een van de hoogtepunten van de reis ervaren. Het ijs ligt voor een deel in het noordwesten van Banff National Park en deels in het zuidelijke eind van het Jasper National Park en voedt acht belangrijke gletsjers. Je verblijft twee nachten in Jasper, zodat je voldoende tijd hebt om het magnifieke Jasper National Park te verkennen.

Dag 8: Jasper National Park
Jasper is een gebied met overweldigende natuur en veel wild. In Jasper National Park leven vele beren, dus de kans dat je beren spot is groot. Je zult ook regelmatig bordjes tegenkomen met het opschrift ‘You are in Bear Country’. Naast grizzly’s en zwarte beren komen in het nationale park ook dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, rendieren en wolven voor. Enkele tips voor activiteiten in het nationale park zijn: een boottocht op Lake Maligne, wildwater-raften, of een bezoek aan de warmwaterbronnen van Miette. Ook een idee is om het nabijgelegen Yoho National Park te bezoeken, dat grenst aan Banff National Park. Een bezienswaardige plek is hier de Kicking Horse rivier en de 254 meter hoge watervallen Takakkaw Falls en Twin Falls.

Dag 9-10: Jasper – Clearwater (339 km)
De Yellowhead Highway leidt je naar Mount Robson, de hoogste top in de Rocky Mountains. Een rit door de Cariboo Mountains brengt je in Clearwater, waar je twee nachten verblijft. De volgende dag kun je geheel doorbrengen in het Wells Gray Provincial Park en genieten van de vele buitenactiviteiten die het park biedt, zoals paardrijden, kanoën en wandelen. Het is een park met grote diversiteit: diepe riviervalleien, hoge bergen met gletsjers, bergweiden en uitgestrekte oerbossen. Er komen zwarte beren en grizzly’s, wolven, lynxen, herten, elanden, berggeiten en diverse andere wilde diersoorten voor. De wandelroutes in Wells Gray Provincial Park zijn spectaculair, mede vanwege de vele watervallen. Het park heeft dan ook de bijnaam ‘Waterfalls Park’.

Dag 11: Clearwater – Harrison Hot Springs (349 km)
Harrison Hot Springs ligt in de landschappelijk aantrekkelijke Fraser vallei. Het ligt aan een groot gletsjermeer en wordt omgeven door bergen. Het is een aantrekkelijk gebied om te wandelen, fietsen, kanovaren, een boottocht op het meer te maken of lekker te ontspannen in de warmwaterbronnen. Overnachting in Harrison Hot Springs.

Dag 12-13: Harrison Hot Springs – Victoria (221 km + ferry)
Je rijdt verder door British Columbia en neemt vervolgens de veerboot naar Vancouver Island. Je eindbestemming voor vandaag is Victoria, de hoofdstad van British Columbia. Deze mooie stad met een typisch koloniale sfeer ligt in het uiterste zuidoosten van Vancouver Island en heeft een maritiem verleden. Je verblijft hier twee nachten, zodat jevoldoende tijd hebt om de stad en omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Beacon Hill Park en het gezellige centrum. Of Butchart Gardens, een van de grootste bloemenexposities ter wereld. Victoria is ook de ideale plek voor een whale watching excursie. Vooral in de zomer komen orka’s hier in grote aantallen voor. De beste tijd om de dieren te observeren is de periode mei tot en met september. Familiegroepen orka’s zijn dan tussen de vele eilanden voor de kust op zoek naar vis. Ook grijze walvissen, bultruggen en dolfijnen worden regelmatig in dit gebied waargenomen. Wij reserveren graag een whale watching excursie voor je gezin. Meer informatie kun je opvragen bij je reisxpert.

Dag 14-15: Victoria – Vancouver (70 km + ferry)
Vandaag maak je per ferry de oversteek van Victoria op Vancouver Island naar de stad Vancouver. Hier verblijf je twee nachten. Deze stad is zeer aantrekkelijk voor reizigers vanwege het brede culturele aanbod in combinatie met het omliggende natuurschoon. Bezienswaardigheden zijn o.a. het Stanley Park (een van de grootste stadsparken ter wereld), Gastown, Chinatown, het MacMillan Planetarium en Grouse Mountain. Een heel bijzonder stukje van Vancouver is Granville Island. Hier vind je straatartiesten, markthallen met leuke eettentjes en een bazaar met handgemaakte producten, veelal geproduceerd door Canadese indianenstammen. Hier slaag je zeker voor een typisch Canadees souvenir! Je hebt twee dagen de tijd om de stad te ontdekken.

Dag 16: Vancouver – Amsterdam
Je levert je huurauto in en vliegt terug naar Amsterdam

Dag 17: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs