Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Calgary en v.v.
 • Transfer luchthaven Calgary-Banff hotel
 • Rondreis volgens programma met verblijf in middenklasse hotels
 • Internationaal gezelschap
 • Divers excursies
 • Engelstalig informatiepakket

Highlights van deze reis:

 • Unieke 2-daagse treinreis per Rocky Mountaineer
 • Prachtige Alaska Cruise
 • Diverse maaltijden inbegrepen
 • Vancouver
 • Victoria
 • Diverse excursies inbegrepen
 • Keuze uit drie hotelcategorieen
 • Rondreis met Engelstalig dag-tot-dag programma

Bekijk hier de Reisdetails

Exclusieve reis door Alberta en British Columbia. Je ontdekt Banff National Park, Jasper, Vancouver en de Rocky Mountains. Inclusief een traject met de Rocky Mountaineer trein en een Alaska cruise!

Dag 1: Amsterdam – Calgary – Banff
Je vliegt vandaag van Amsterdam naar Calgary. Bij aankomst in Calgary word je opgehaald en kom je in je hotel in Banff aan, waar je twee nachten verblijft. Vandaag ga je de eerste indrukken opdoen van West Canada: je reist het typische ranch landschap maakt plaats voor de indrukwekkende hellingen van de Rocky Mountains. Geniet van de gemoedelijke en gezellige Banff.

Dag 2: Banff
Banff is de perfecte uitvalsbasis voor het schitterende Banff National Park. Banff National Park is onderdeel van de Rocky Mountains en was het eerste nationale park van Canada (1985). Tegenwoordig staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Geniet van het natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen, met sneeuw bedekte bergtoppen, watervallen en beboste hellingen. Vandaag kun je genieten van de prachtige natuurlijke omgeving. Maak optioneel een ritje met de gondel naar Sulphur Mountain (de vertrekpunt van de gondel bevindt zich op loopafstand van Banff Avenue). Op de top heb je een schitterend uitzicht over de Rocky Mountains.

Dag 3-4: Banff – Jasper
Je sightseeing transfer brengt je vanuit je hotel over de magnifieke Icefields Parkway, in Japer. Deze weg leidt je langs gletsjers, watervallen en besneeuwde bergtoppen. Onderweg maak je in een speciaal ‘Ice Explorer’ voertuig een rit over de Athabasca gletsjer. Het uitzicht is werkelijk schitterend. Proef de sfeer van het bergdorpje Jasper, waar je twee nachten overnacht. In Jasper kun je diverse optionele activiteiten ondernemen zoals raften of een rit met de Jasper SkyTram.

Dag 5: Jasper – Kamloops (Rocky Mountaineer)
Je wordt opgehaald in je hotel en gebracht naar het kleine treinstation van Jasper. Vandaag ga je aan boord van de beroemde Rocky Mountaineer voor een zeer bijzondere 2-daagse treinreis. Deze route heeft in de geschiedenis van Canada een belangrijke rol gespeeld doordat deze een van de eerste spoorverbindingen vormde tussen British Columbia en de rest van Canada. Tijdens deze reis doorkruis je spectaculaire berglandschappen. Je volgt de route van de Fraser rivier. Verder passeer je de Albreda gletsjer en de majestueuze Mount Robson, de hoogste piek van de Canadese Rocky Mountains, letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt van je reis. Ook steek je de zogenaamde Continental Divide over. Dit is een bergkam in Noord-Amerika die de stroomgebieden van de rivieren op het continent die uitkomen in de Grote Oceaan scheidt van de rivieren die uitkomen in de Atlantische Oceaan. De treinen rijden uitsluitend overdag, dus je hoeft niets van het voorbijtrekkende landschap te missen! De trein stopt vandaag in Kamloops. Hier word je op het station opgehaald en naar je hotel gebracht. (O,L)

Dag 6: Kamloops – Vancouver (Rocky Mountaineer)
De dag begint met een transfer vanuit je hotel naar het treinstation van Kamloops. Vandaag vervolg je de treinreis per Rocky Mountaineer richting Vancouver, waar je op eigen gelegenheid naar hotel gaat. Je verblijft twee nachten in Vancouver. Deze vriendelijke havenstad is vernoemd naar de ontdekkingsreiziger George Vancouver, die uit de Nederlandse adellijke familie Van Coevorden kwam. Vancouver is prachtig gelegen aan de voet van de Northshore Mountains en heeft zich ontwikkeld tot een metropool die beroemd is om haar levenskwaliteit. Bezoek de Capilano hangbrug, wandel door Stanley Park, of bekijk de ambachtelijke winkeltjes op Granville Island. (O,L)

Dag 7: Vancouver – Victoria v.v.
Vandaag maak je een dagexcursie naar de koloniale stad Victoria. Deze begint met een transfer vanuit je hotel. Je maakt een boottocht langs de Gulf Islands en brengt aansluitend een bezoek aan de bloemenexpositie van Butchart Gardens. Tijdens een stadstour maak je kennis met Victoria. Victoria heeft een rijk maritiem en koloniaal verleden, waarvan de overblijfselen nog duidelijk zichtbaar zijn. De meeste bezienswaardigheden zijn te vinden rond het water van de Inner Harbour en in de Old Town met cafe’s en restaurantjes. ’s Avonds word je weer terug naar je hotel gebracht.

Dag 8: Aanvang cruise
Je gaat op eigen gelegenheid naar de mooie cruiseterminal van Vancouver, waar je wordt verwelkomd door de bemanning van je cruiseschip de Celebrity Infinity, je verblijf voor de komende zeven nachten. (D)

Dag 9: Inside Passage (cruise)
De Inside Passage is de prachtige vaarroute tussen Prince Rupert en Port Hardy. Temidden van een majestueus fjordenlandschap vaar je langs de kust van British Columbia. Deze wateren zijn een goede plek om walvissen te spotten. Tijdens de cruise met de Celebrity Infinity doe je ook Icy Straight Point aan. Hier komen walvissen, orka’s en zeeotters voor. Je overnacht aan boord van je cruiseschip de Celebrity Infinity. (O,L,D)

Dag 10: Icy Strait Point (cruise)
Gelegen op slechts 34,5 km ten zuidwesten van Glacier Bay National Park, biedt Icy Strait Point bezoekers de kans om wilde dieren te zien als bultrugwalvissen, adelaars en bruine beren, of om het visserijmuseum te verkennen. Icy Strait is een van Alaska’s nieuwste cruisehavens en is de enige in Alaska die gerund wordt door de inheemse bevolking. Cruiseschepen leggen aan bij Icy Strait Point in Port Fredrick Bay. Vanuit hier is het mogelijk dat je een stukje met houten tenderbootjes aan wal wordt gebracht. Vanaf de pier zijn de stad en de bezienswaardigheden binnen 10 a 15 minuten lopend te bereiken. Je overnacht aan boord van je cruiseschip de Celebrity Infinity. (O,L,D)

Dag 11: Hubbard gletsjer (cruise)
De Hubbard gletsjer in de Yukon Territory is ruim 120 kilometer lang en 10 kilometer breed. Met deze immense afmetingen is het de grootste ijsvlakte van Noord-Amerika. Het ijs aan de voet van de gletsjer is ruim 450 jaar oud. Het grootste deel van de gletsjer bevindt zich onder water. Vanaf je cruiseschip heb een je een prachtig uitzicht op de spectaculaire ijsmassa en ijsschotsen. De Hubbard gletsjer is absoluut een van de hoogtepunten van je cruisereis! Je overnacht aan boord van je cruiseschip de Celebrity Infinity. (O,L,D)

Dag 12: Juneau (cruise)
Juneau is de enige staatshoofdstad van de USA die slechts per vliegtuig of schip is te bereiken. Het was ooit een bloeiende mijnstad. De hoofdstad van Alaska harmoniseert elegantie en robuustheid met kosmopolitische flair. Mendenhall Glacier, een ijsrivier van meer dan 2,5 km breed en meer dan 9,5 km lang, raakt Juneau’s noordzijde en maakt deel uit van het Juneau Icefield met een oppervlakte van 3900 km2. Je meert aan aan de Franklin Street pier of een van de stadspieren. Op een kleine loopafstand van het schip vind je vele winkeltjes en restaurantjes. Veel cruiseschepen hebben een shuttlebus op de pier. Je overnacht aan boord van je cruiseschip de Celebrity Infinity. (O,L,D)

Dag 13: Ketchikan (cruise)
Ketchikan is de voorvaderlijke woonplaats van de Tlingit bevolking, kervers van ’s werelds grootste collectie totempalen. De naam komt van de Lingit-zin ‘katch kanna’, wat grof vertaald ‘spreid vleugels van een donderende adelaar’ betekent; een eerbetoon aan de honderden adelaars die nestelen in de nabijgelegen bergbossen. Cruiseschepen liggen aan de pier op een kleine loopafstand van het centrum van Ketchikan, langs Front Street. Je overnacht aan boord van je cruiseschip de Celebrity Infinity. (O,L,D)

Dag 14: Inside Passage (cruise) – Vancouver
Je vaart wederom de mooie Inside Passage, maar dit maal in zuidwaartse richting. Geniet van het langzaam veranderende landschap en de geleidelijk stijgende temperatuur. Je overnacht aan boord van je cruiseschip de Celebrity Infinity. (O,L,D)

Dag 15: Vancouver – Amsterdam
Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven voor je terugvlucht naar Amsterdam. (O)

Dag 16: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Tip! De treinreis ‘Rocky Mountaineer’ kun je als upgrade boeken in de luxe GoldLeaf klasse. De GoldLeaf service biedt een aantal exclusieve extra’s op de al zeer uitgebreide SilverLeaf service, waaronder gereserveerde zitplaatsen in het panoramarijtuig.

Deze reis is ook boekbaar exclusief Alaska cruise, zie onze rondreis Mountain Rails.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs