Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Montreal
 • Vliegreis Toronto – Amsterdam
 • 21 dagen autohuur
 • 21 overnachtingen volgens een economy of comfort rondreis
 • Nederlandstalige Travelkit
 • Thousand Island Cruise

Highlights van deze reis:

 • Prince Edward Island
 • Nova Scotia
 • Quebec City
 • Walvissen spotten vanuit Riviere-du-Loup
 • Cobot Trail
 • Bay of Fundy
 • Montreal

Bekijk hier de Reisdetails

Oost-Canada met zijn steden van wereldformaat die bruisen van cultuur en historie. De regio van festivals, gevarieerde menukaarten, geprezen wijnen en vriendelijke bevolking. Deze complete rondreis biedt het allemaal! En dat is nog niet alles. Zo bezoek je het maritieme Halifax en de prachtige afwisselende kusten van Nova Scotia. Je beleeft ‘joie de vivre’ in New Brunswick, Franse flair in Québec en de vriendelijke charme van Ontario. In drie weken zie je het beste dat het oosten van Canada te bieden heeft.

Dag 1 en 2: Amsterdam – Montréal
Na aankomst in Montréal haal je jehuurauto op en rijd je naar je hotel. Je kunt de eerste dag gelijk deze wereldstad induiken of even rustig bijkomen van de vlucht in je hotel. Ook de tweede dag heb je nog de tijd om de highlights te bezoeken waar je de dag ervoor niet aan toegekomen bent. Zo is er voor de cultuurliefhebbers het Place d’Arts of het Centre d’Histoire en voor de natuurliefhebber is een wandeling op Mont Royal een aangename manier om de dag door te brengen. Economy versie: twee overnachtingen Travelodge Centre/Days Inn Downtown in Montréal. Comfort versie: twee overnachtingen Les Suites Labelle/Lord Berri in Montréal.

Dag 3: Montréal – Rivière-du-Loup
Reisafstand 430 km
Vandaag rijd je aan de zuidelijke oever van de St. Laurent rivier via schilderachtige dorpjes en vlak langs Québec City. Wees gerust, later deze rondreis krijg je nog voldoende tijd om de hoofdstad van het Franse gedeelte te bezoeken. Een van de pittoreske dorpjes is Saint-Jean-Port-Joli, met vele houtsnijwerkers en goede eetgelegenheden. De rit eindigt vandaag in Rivière-du-Loup waar je de nacht verblijft. Economy versie en Comfort versie: overnachting Best Western Plus Levesque/Universel in Riviére-du-loup.

Dag 4: Rivière-du-Loup – Bathurst
Reisafstand 365 km
De oever van de St. Laurent loopt vandaag langzaam over in de kliffen van Gaspé Peninsula. Dit betekent dat je bijna New Brunswick in rijdt, de enige provincie in Canada die officieel tweetalig is. New Brunswick vormt samen met Nova Scotia en Prince Edward Island de ‘Maritimes’, een regio met onbedorven landschappen. Je overnacht in Bathurst. Economy versie en Comfort versie: overnachting Lakeview Inn in Bathurst.

Dag 5: Bathurst – Moncton
Reisafstand 225 km
Met een relatief korte route trek je vandaag dieper de provincie New Brunswick in. Een leuk uitstapje vandaag is om oostwaarts naar Miscou Island te rijden. Een oud visserseilandje aan de golf van St. Laurent met heiden en duinen, perfect voor een relaxte wandeling. Kijk tijdens de wandeling wel uit voor het GouGou monster die hier volgens de legende rond dwaalt. Economy versie: overnachting Coast Inn/Amsterdam Inn in Moncton. Comfort versie: overnachting Travelodge in Moncton.

Dag 6 en 7: Moncton – Charlottetown
Reisafstand 165 km V
andaag bereik je via de dertien kilometer lange Confederation Bridge de hoofdstad van de provincie Prince Edward Island, Charlottetown. Als je van bontrode kliffen, zandduinen en groene velden houdt is het leuk om op dag zeven de kleinste provincie van Canada te verkennen. Economy versie en Comfort versie: twee overnachtingen Best Western Charlottetown in Charlottetown.

Dag 8 en 9: Charlottetown – Baddeck
Reisafstand 310 km
Per ferry ga je verder naar Cape Breton Island (excl.). Dit schiereiland doet sterk denken aan de Schotse hooglanden. Bezoek er bijvoorbeeld het huis van Alexander Graham Bell. Baddeck is het begin van de Cabot Trail, wat te boek staat als een van Canada’s mooiste routes. Een slingerende weg neemt je mee langs woeste kusten richting Cape Breton National Park. Economy versie en Comfort versie: twee overnachtingen in Ceilidh Country Lodge/Inverary Resort in Baddeck.

Dag 10 en 11: Baddeck – Halifax
Reisafstand 350 km
Na een afwisselende rit bereik je Halifax. Je hebt ruim de tijd om de stad te verkennen. Halifax is een kleurrijke stad en ligt aan een van ’s werelds grootste natuurlijke havens. Tegen een ultramoderne skyline prijken de historische gebouwen aan de drukke havenkade. Hier hebben in slechtere tijden duizenden immigranten voet aan wal gezet, op zoek naar een beter bestaan. Ontdek hier de trendy cafés, gezellige volksmuziek, musea en de citadel. Economy versie en Comfort versie: twee overnachtingen Atlantica/Hampton Inn in Halifax.

Dag 12: Halifax – Saint John
Reisafstand 415 km
Vandaag vroeg op want er staat een flinke rit en een speciaal hoogtepunt op het programma. Ga mee naar de bijzondere rotsformatie van de Hopewell Rocks in The Rocks Provincial Park aan de baai van Fundy. Deze baai kent het grootste getijdenverschil ter wereld. Dit zorgt ervoor dat de Hopewell Rocks iedere zes uur onder water verdwijnen. Bij eb is er een prachtige wandelroute waar je pal naast de rotsen loopt. Je overnacht in Saint John, een van Canada’s oudste steden. Economy versie: overnachting in Howard Johnson Fort Howe in Saint John. Comfort versie: overnachting in Delta Brunswick/Howard Johnson Fort Howe in Saint John.

Dag 13: Saint John – Fredericton
Reisafstand 115 km
Je kunt vandaag rechtstreeks naar Fredericton rijden en daar een dagje rustig aan doen. Ga lekker winkelen of een terrasje pakken in de hoofdstad van New Brunswick. Wil je de natuur in dan raden wij je aan om vanuit Saint John een stukje terug te rijden en het Fundy National Park te bezoeken. De kans is groot dat je daar op dag twaalf niet aan toe bent gekomen en het staat buiten kijf dat je dit een keer gezien moet hebben. Een schitterend park waar steile klippen en heldere riviertjes het landschap bepalen. Vanuit het park kun je noordwestwaarts rijden en kom je ook in Fredericton. Economy versie: overnachting in Ramada/Riverside Resort in Frederiction. Comfort versie: overnachting in het Amsterdam Inn/Riverside Resort in Frederiction.

Dag 14: Fredericton – Edmundston
Reisafstand 270 km
Net buiten Fredericton kun je vanmorgen King’s Landing bezoeken, een historische nederzetting waar je je in de 19e eeuw waant. Er zijn rondleidingen, theater voorstellingen en meer dan 170 mensen in kostuum die leven als hun voorouders. Je volgt de grens met de Amerikaanse staat Maine naar eindpunt van vandaag, Edmundston. Economy versie en Comfort versie: overnachting Best Western Plus Edmundston Hotel/Auberge Les Jardins Inn.

Dag 15 en 16: Edmundston – Québec City
Reisafstand 320 km
Het Franse avontuur op Canadese bodem vervolg je het beste met een bezoek aan een restaurant of bar op de Grande Allée in het centrum van Québec City. Wandel de volgende dag door de historische benedenstad, pak een terrasje en bezoek vervolgens de bovenstad, de stadswallen, stadspoorten, de citadel en het park de Champs-de-Bataille. De blikvanger van de stad is het imponerende Château Frontenac. Dit gebouw lijkt een kasteel maar is in werkelijkheid een hotel. Economy versie: twee overnachtingen in Howard Johnson/Ambassadeur in Québec City. Comfort versie: twee overnachtingen Universel Ste. Foy/Ambassadeur in Québec City.

Dag 17 en 18: Quebéc City – Ottawa
Reisafstand 440 km K
oningin Victoria werd in 1857 gevraagd een hoofdstad voor Canada te kiezen. De Franstaligen gingen voor Québec, de Engelstaligen vooor Toronto. Als compromis is de keuze uiteindelijk gevallen op het kleine houthakkersdorpje Ottawa. De charmante stad is het dorpse imago nooit helemaal kwijtgeraakt. Maak een wandeling langs het Rideau Canal en breng een bezoek aan de Canadese Parlementsgebouwen op Parliament Hill. Economy versie: twee overnachtingen in het Crowne Plaza Gatineau/Hotel Universel Ste. Foy/Ambassadeur in Ottawa. Comfort versie: twee overnachtingen in het Best Western Plus Gatineau/Four Points by Sheraton in Ottawa.

Dag 19, 20 en 21: Ottawa – Toronto
Reisafstand 450 km
Drie dagen voor Toronto? Jazeker! Er is zoveel te beleven in en om deze wereldstad dat je op de derde dag echt nog niet uitgekeken bent. Zo mag een bezoek aan de CN Tower niet ontbreken en om te shoppen is het Eaton Centre de ‘place to be’. Een hapje eten doe je in het Distillery District of Little Italy. Wat je minstens één keer in je even gezien moet hebben zijn de Niagara Falls. Deze liggen op anderhalf uur rijden van Toronto. De Niagara regio is ook perfect voor de wijnliefhebber met vele wijnboerderijen die je graag informeren over het ingewikkelde proces van wijnproductie. Economy versie: drie overnachtingen in Bond Place/Comfort Downtown in Toronto. Comfort versie: drie overnachtingen in Comfort Downtown/Holiday Inn Toronto Downtown

Dag 22 – Toronto – Amsterdam
Vandaag rijd je naar de luchthaven voor de terugreis naar Amsterdam.

Dag 23 – Amsterdam
Terugkomst in Nederland.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs