Deze reis is inclusief:

 • Vliegreis Amsterdam – Seattle en Denver – Amsterdam
 • Autorondreis volgens programma op basis van logies
 • Verblijf in toeristen-/middenklasse hotels
 • Uitgebreide Nederlandstalige routebeschrijving
 • Informatie
 • Kaarten
 • Wegenatlas

Highlights van deze reis:

 • Combinatie van USA en Canada
 • Olympic NP
 • Glacier NP
 • Yellowstone NP
 • Vancouver
 • Seattle

Bekijk hier de Reisdetails

Autorondreis door het noordwesten van de USA en Canada. Je bezoekt o.a. Seattle, Olympic National Park, Vancouver, Jasper, Banff en de nationale parken Glacier, Yellowstone en Rocky Mountains.

Dag 1: Amsterdam – Seattle
Je vliegt vandaag naar Seattle. Na aankomst in Seattle haal je de auto op en rijd je naar je hotel. Het welvarende Seattle is schitterend gelegen aan de Puget Sound. Bij helder weer kun je vanuit de stad de eeuwig besneeuwde toppen van Mount Baker en Mount Rainier zien. Seattle is de stad van Starbucks; het eerste Starbucks koffiehuis werd hier geopend. Vind je het leuk om een enigszins bizarre toeristische attractie te zien, bezoek je dan de ‘kauwgommuur’. Deze ligt in de Pike Place Market. In 1990 begonnen verveelde mensen die in de rij stonden te wachten voor een theater kauwgom op de muur te plakken. Sindsdien zijn er tienduizenden gekauwde stukjes kauwgom op de muur geplakt, in een verscheidenheid aan kleuren en formaten. De muur is uitgegroeid tot een heuse toeristische attractie.

Dag 2: Seattle – Olympic National Park (126 km)
Je verlaat Seattle en gaat het Olympic National Park bezichtigen. Met de ferry Edmonds-Kingston steek je Puget Sound over en vervolgt je reis richting Port Angeles en Olympic National Park. Het park ligt op het gelijknamige schiereiland en is een van de weinige gebieden in de wereld met gematigde regenwouden. De bergketen van de Olympic Mountains ligt in het midden van de peninsula. Daarnaast zijn er meren en zalmdragende rivieren. Je zult versteld staan van de prachtige natuur, vele watervallen en het overvloedige regenwoud. Je verblijft nabij Olympic National Park.

Dag 3: Olympic National Park
Vandaag kun je het Olympic National Park verder verkennen. Olympic National Park voelt als drie parken in één met regenwouden, bergen en een prachtige kuststrook. Het park ligt in de Olympic Mountains, onderdeel van de reeks bergketens nabij de kust, die samen de Coast Ranges worden genoemd. Olympic is vooral populair bij Amerikanen, er komen weinig buitenlanders.

Dag 4: Olympic National Park – Vancouver (274 km)
Na de rit richting Kingston en de ferry-overtocht Kingston-Edmonds, verlaat je de USA en rijdt in noordelijke richting. Je verblijft twee nachten in Vancouver, dat prachtig gelegen is aan de Coastal Mountains.

Dag 5: Vancouver
Vancouver heeft een prachtige ligging tussen de Coast Mountains en de Pacific Ocean. Wandel door Stanley Park (een van de grootste stadsparken ter wereld) en bezichtig de totempalen. Breng zeker een bezoek aan het historische Gastown en beleef de geuren en kleuren van Chinatown. Andere bezienswaardigheden zijn o.a. het het MacMillan Planetarium en Grouse Mountain. Een bijzonder stukje van Vancouver is Granville Island. Hier vind je straatartiesten, markthallen met leuke eettentjes en een bazaar met handgemaakte producten, veelal geproduceerd door Canadese indianenstammen.

Dag 6: Vancouver – Kamloops (351 km)
Je verlaat Vancouver en vervolgt je reis door het mooie Coastal berglandschap en langs de Thompson en Fraser River. Langs steile canyons en turbulent water bereik je uiteindelijk Kamloops, waar je een nacht verblijft.

Dag 7: Kamloops – Jasper (444 km)
Langs Wells Gray Provincial Park reis je over de Yellowhead Highway naar Mount Robson, de hoogste berg van de Rocky Mountains. Je komt uiteindelijk aan in Jasper nabij het Jasper National Park. Het is een gebied met overweldigende natuur en veel wild. Er komen grizzlyberen, zwarte beren, dikhoornschapen, edelherten, bevers, elanden, rendieren en wolven voor. Enkele tips voor activiteiten in het nationale park zijn: een boottocht op Lake Maligne, wildwater-raften, of een bezoek aan de warmwaterbronnen van Miette. In Jasper National Park kun je ook uitstekend wandelen, zoals naar Mount Edith Cavell Meadows of Whistler Mountain, waarbij je per gondel weer naar beneden reist. Je verblijft een nacht in Jasper maar wij raden je aan indien mogelijk een extra overnachting te boeken.

Dag 8: Jasper – Banff (288 km)
Een van de mooiste routes van deze rondreis brengt je vandaag over de Icefields Parkway. Wij adviseren je daarom om vandaag vroeg te vertrekken, want onderweg is ontzettend veel te zien. Bezoek de Athabasca gletsjer of de Sunwapta watervallen. Een aanrader is een spectaculaire rit over de Columbia Icefields per ‘lce Explorer’ voertuig. Je overnacht twee nachten in in het vriendelijke stadje Banff.

Dag 9: Banff National Park
Banff National Park is onderdeel van de Rocky Mountains en was het eerste nationale park van Canada (1985). Geniet van het natuurschoon van kristalheldere, blauwgroene meren, frisse bergstroompjes, dichte bossen, met sneeuw bedekte bergtoppen en Lake Louise. Verscheidene gletsjers monden uit in dit schitterende meer, daar heeft het de unieke ijsblauwe kleur aan te danken. Vanwege de kleur en de prachtige natuurlijke omgeving is Lake Louise een van de meest gefotografeerde bergmeren van Canada. Sportief kun je je bezighouden met wildwater-raften, wandelen, golfen en paardrijden.

Dag 10: Banff – Kalispell (480 km)
Je vertrekt in de richting van de Amerikaanse grens. Je overnachting vindt plaats in Kalispell nabij Glacier National Park.

Dag 11: Kalispell – Glacier National Park – Missoula (195 km)
Vandaag een relatief korte rit naar Missoula zodat je tijd hebt om eerst nog Glacier National Park te bewonderen. Het park is een paradijs voor wandelaars en mensen die aan de drukte willen ontsnappen. Er zijn in het park maar liefst 27 gletsjers te vinden. Er komen veel diersoorten voor, zoals grizzlyberen, berggeiten, dikhoornschapen en poema’s. Bekijk de omgeving vanaf de Going-to-the-Sun Road, een van de hoogtepunten van het park. Je trekt vervolgens verder Montana in. Montana staat bekend als ‘the Big Sky Country’ vanwege de eindeloze uitzichten en lage bevolkingsdichtheid. De staat werd oorspronkelijk bevolkt door indianenstammen. Zij verzetten zich hevig tegen de inname van hun land. Bekend is de slag bij Little Bighorn op 25 juni 1876.Overnachting in Missoula.

Dag 12: Missoula – Yellowstone National Park (477 km)
Je gaat in westelijke richting op weg naar de staat Wyoming. Onderweg kun je een stop maken bij het Craters of the Moon National Park, waar het aparte (maan)landschap wordt gevormd door het immer nog vulkanische gebied. Je verblijft twee nachten in Yellowstone.

Dag 13: Yellowstone National Park
Vandaag kun je Yellowstone National Park bezoeken, een absoluut hoogtepunt van deze rondreis. Het is het oudste nationale park ter wereld (1872). Het is tevens een van de mooiste parken van de Verenigde Staten, mede vanwege de vele warmwaterbronnen en geisers. De meest actieve geiser in het park is Old Faithful. Deze geiser spuit gemiddeld elke 1,5 uur een kolom van water en stoom omhoog, die wel 45 meter hoog kan zijn. Andere beroemde geisers spuiten slechts een- of tweemaal per jaar. Verder is Yellowstone National Park ook geliefd vanwege zijn vele meren en rivieren.

Dag 14: Yellowstone National Park – Sheridan (424 km)
Je verlaat het mooie Yellowstone en rijdt naar Sheridan.

Dag 15: Sheridan – Rapid City (391 km)
Vanuit Sheridan reis je naar de opvallende rotsformatie Devil’s Tower National Monument. Deze enigmatische en indrukwekkende monoliet is de eerste National Monument in de Verenigde Staten dankzij President Teddy Roosevelt in 1906. Zijn 386 meter hoge gedaante blijft de vele bezoekers steeds intrigeren en er zijn diverse wandelpaden naar en om de ‘toren’. Deze dag heeft het eindpunt in de omgeving van Rapid City, waar je overnacht.

Dag 16: Rapid City – Cheyenne (496 km)
Een korte rit brengt je bij het majestueuze Mount Rushmore, waar vier grondleggers van Amerika zijn vereeuwigd in het gesteente. Met dit monument wordt de geboorte, groei en ontwikkeling van de Verenigde Staten herdacht. Op deze lokatie is het Lincoln Borglum Museum gevestigd. Hier wordt de geschiedenis van het herdenkingsmonument aan de dag gelegd aan de hand van korte films in twee theaters. Vervolgens rijd je door naar Cheyenne, de stad van rodeo en railroad in het Oude Westen. Hier zul je tevens overnachten.

Dag 17: Cheyenne – Rocky Mountains National Park – Denver (261 km)
Tijdens deze reis ervaar je het beste van de Canadese en Amerikaanse Rocky Mountains. Eerder bezocht je al de nationale parken van Banff en Jasper en vandaag staat Rocky Mountains National Park, iets ten noorden van het gezellige Denver, op het programma. Het nationale park biedt majestueuze berggezichten, gevarieerde klimaten en landschappen, van bossen tot bergtoendra. Er leven talloze elanden, herten en bighorn sheep. Ook poema’s en zwarte beren komen hier voor. Je volgt een oude inheemse route, de magische Trail Ridge Road, zodat je de schoonheid van de Rocky Mountains zult ervaren. De indrukwekkende route reikt tot boven de 3700 meter (en is daarom in de winter gesloten vanwege sneeuwval). Je wordt omringd door adembenemende vergezichten met besneeuwde bergpieken, watervallen, meren en bergstromen. Bestemming vandaag is het gezellige Denver. Deze stad ligt aan de oostelijke voet van de Rocky Mountains. Van oorsprong is het een stad van goudzoekers. De bijnaam van de stad is ‘The Mile High City’ omdat de stad precies één mijl hoog ligt, namelijk 1609,34 m boven de zeespiegel. Het centrum van Denver met haar autovrije 16th Street Mall biedt een ruime keus aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Maak kennis met de ‘Mile High City’ op je laatste avond in de USA. De stad heeft vele smakelijke steakhouses en zelfbrouwende pubs. Op elke dag van het jaar wordt hier live-muziek gespeeld.

Dag 18: Denver – Amsterdam
Je rijdt vandaag terug naar de luchthaven, levert je auto in en vliegt terug naar Amsterdam.

Dag 19: Amsterdam
Aankomst op Schiphol.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • zekerheid van een persoonlijk advies op maat
 • binnen 24 uur (m.u.v. zon- en feestdagen) een reactie
 • geheel vrijblijvend

Blogs