Deze reis is inclusief:

 • Vlucht
 • Overnachtingen
 • Verzorging op basis van logies
 • Overtocht per ferry Vancouver – Victoria
 • Overtocht per ferry Nanaimo – Vancouver
 • Internationale toeslag van de luchtvaartmaatschappij
 • Luchthavenbelasting

Highlights van deze reis:

 • Vancouver
 • Victoria
 • Tofino
 • Parksville
 • Whistler
 • Clearwater
 • Jasper
 • Lake Louise
 • Banff National Park
 • Calgary

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1: Amsterdam – Verken Ongerept Vancouver Island
Het is zover! Je vertrekt vanaf Schiphol voor je rechtstreekse vlucht naar Vancouver. Bij aankomst neem je de huurauto in ontvangst en rijd je naar je hotel. De rest van de dag heb je gelegenheid om deze aantrekkelijke stad te verkennen.
Vancouver is een stad vol contrasten: hoge gebouwen, koloniale huizen en prachtige parken wisselen elkaar af. Door invloeden uit de gehele wereld is het eten hier een waar genot. Van betaalbare Sushi restaurants tot chique Franse restaurants: je vindt het hier allemaal.

Dag 2: verken Ongerept Vancouver Island
Je hebt vandaag een volle dag om Vancouver in al zijn facetten te ontdekken; maak een fietstocht door het beroemde Stanley Park, breng een bezoek aan de haven met zijn aquarium en sluit de dag af in een van de vele leuke restaurants in Gastown, deze wijk is bekend om zijn stoomklok.

Dag 3: Verken Ongerept Vancouver Island
Vandaag reis je met de ferry van Vancouver naar Victoria. Tijdens de 90 minuten durende bootreis heb je geweldige uitzichten over de straat van Georgia. Een plek waar de kans groot is dat je walvissen ziet. In Victoria kun je een bezoek brengen aan het British Colombia museum of een tocht maken door de stad in een koets zodat oude tijden herleven.
Dag 4: verken Ongerept Vancouver Island
Vandaag reis je over de Island highway in noordelijke richting. Onderweg kom je langs het beschermde regenwoud van Cathedral Grove. Bewonder hier de enorme dennen die dit park zo beroemd maken. Je overnacht aan de rand van het Pacific Rim National Park.
Dag 5: verken Ongerept Vancouver Island 
Je blijft een hele dag in Tofino en heeft zo de gelegenheid om de prachtige natuur in de omgeving te verkennen. Deze loopt van rotsachtige hooglanden over in enorme bossen en verlaten zandstranden. Eén van hoogtepunten van het Pacific Rim National Park is het eenvoudig toegankelijke Long Beach, dat je zeker moet bezoeken. De kans om in deze regio wildlife te zien, is groot.
Dag 6: verken Ongerept Vancouver Island
Via het prachtige Pacific Rim National Park reis je terug naar de kust. Je overnacht in het havenstadje Parksville.

Dag 7: verken Ongerept Vancouver Island – wonderlijk Whistler
Je reist vandaag naar Whistler, één van de bekendste ski-oorden van Canada. Het dorp ligt genesteld tussen de toppen van de Whistler en de Black Comb Mountains en trekt jaarlijks zo’n twee miljoen bezoekers. Whistler heeft zowel ’s zomers als ’s winters veel te bieden. Je overnacht twee nachten in Whistler.
Dag 8: wonderlijk Whistler
Vandaag heb je een vrije dag. Je hebt de mogelijkheid om Whistler verder te ontdekken. Struin door het gezellige centrum van Whistler, geniet van prachtige uitzichten op één van de terrassen of neem deel aan een excursie. Je kunt het Peak to Peak Adventure per gondel maken naar de top van de Blackcomb Mountains.
Dag 9: wonderlijk Whistler – herten & beren in Wells Gray
Je hebt een lange reisdag voor de boeg. Je verblijft twee nachten in Clearwater, een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan het Wells Gray Provincial Park.
Dag 10: herten & beren in Wells Gray
Vandaag heb je de hele dag om het fantastische Wells Gray Provincial Park te verkennen. Je kunt een kano huren op het Clearwater-meer en het is een absolute must om te stoppen bij de Helmcken en Dawson watervallen.
Dag 11: herten & beren in Wells Gray – wild in Jasper
Het rijden door deze regio is een waar genot vanwege zijn spectaculaire landschappen. In de verte zie je de Rocky Mountains snel dichterbij komen. In de middag rijd je het Mount Robson Park binnen met daarin de hoogste berg van de Canadese Rockies met zijn 3954 meter hoogte. Vervolgens kom je in Jasper National Park waar je overnacht in het gelijknamige plaatsje Jasper.
Dag 12: wild in Jasper
Deze dag breng je volledig door in het schitterende Jasper National Park, dat met zijn 11.000 vierkante kilometer uitgestrekte valleien en ruige bergen het grootste is van alle nationale parken in de Canadese Rocky Mountains. Je kunt een kanotocht maken op het mooie Maligne meer of wandelen op één van de vele trails langs het meer.
Dag 13: wild in Jasper – wonderschoon Lake Louise & bijzonder Banff National Park
Je verlaat vandaag Jasper en reist af naar de ‘Parel van de Rockies’, Lake Louise. Onderweg kom je langs de Athabasca gletsjer waar je met de zogenaamde Ice Explorer deze imposante gletsjer kunt verkennen (optioneel).
Aan het einde van de dag kom je aan in het plaatsje Lake Louise waar je versteld zult staan van de schoonheid van het gelijknamige meer.
Dag 14: wonderschoon Lake Louise & bijzonder Banff National Park
Vertrek vroeg in de ochtend en neem de Bow Valley Parkway aangezien dan de kans op dieren vele malen groter is. Berggeiten, beren en rendieren, je kunt ze hier met een beetje geluk allemaal zien. Bezoek in de middag het leuke plaatsje Banff voordat je naar uw accommodatie in het nabijgelegen Canmore rijdt.
Dag 15: wonderschoon Lake Louise & bijzonder Banff National Park
Een volle dag om te genieten van je laatste dag in de Rocky Mountains. Neem de Gondola in Banff naar de top van Sulphur Mountain of raft op één van de wildkolkende rivieren (beide optioneel).
Dag 16: wonderschoon Lake Louise & bijzonder Banff National Park – Calgary – Amsterdam
In de ochtend reis je naar Calgary, waar je een bezoek kunt brengen aan het moderne centrum van deze stad. De economie van Calgary draait voor een groot gedeelte op de enorme olievoorraden die in de omgeving worden gewonnen. In 1988 organiseerde Calgary de Olympische Winterspelen.
Na de laatste indrukken te hebben opgedaan, rijd je naar de luchthaven waar je je huurauto inlevert voor je rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam.
Dag 17: aankomst in Amsterdam
Aankomst in Amsterdam en einde van een reis waarin je de mooiste en meest natuurlijke plekjes van Canada heeft gezien!

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs