Deze reis is inclusief:

 • Autohuur
 • Overnachtingen
 • Ferry-overtochten
 • informatiemap met kaarten

Highlights van deze reis:

 • Overnachten in natuurlodges
 • Topstad Vancouver
 • Vele kansen om wild te zien
 • Banff en Jasper N.P.
 • Spectaculaire Icefields Parkway
 • Wells Gray Provincial Park
 • Vancouver Island

Bekijk hier de Reisdetails

Dag 1 en 2: Vancouver
Je haalt je huurauto op en rijdt op eigen gelegenheid naar het hotel. Vancouver is een heerlijke stad waar veel te doen is. Maak bijvoorbeeld een wandeling door Gastown, het historische hart van de stad, maak een fietstocht door Stanley Park, breng een bezoek aan Granville Island of geniet van de oosterse sferen in het levendige Chinatown.

Dag 3: Vancouver › Kelowna (390 km)
Vandaag maken de Coast Mountains plaats voor een veeteeltgebied met talrijke ranches. Je rijdt naar Kelowna, gelegen in de Canadese wijnstreek Okanagan Valley, waar je een bezoek aan één van de vele wijnboederijen kunt brengen.

Dag 4: Kelowna › Banff N.P.  (480 km)
Je trekt door het Glacier N.P. en steekt de spectaculaire Roger’s Pass over. Je doorkruist het Yoho N.P., waar je een bezoek kunt brengen aan de Takakkaw Falls. Banff is een gezellige plaats.

Dag 5: Banff N.P.
In het Banff N.P. vind je een magnifiek berglandschap met een scala aan actieve mogelijkheden. Maak een rit of wandeling door het park en geniet van het natuurschoon en het vele wild. Breng een bezoek aan de Upper Hot Springs, Bow Watervallen of maak een boottocht over Lake Minnewanka (optioneel).

Dag 6: Banff N.P. › Lake Louise (60 km)
Via de Icefields Parkway, één van de mooiste wegen in West-Canada, rijd je naar Lake Louise, een helderblauw meer omgeven door gletsjers en bergen.

Dag 7: Lake Louise › Jasper N.P. (225 km)
Onderweg kun je stoppen bij Moraine Lake en kristalblauwe Peyto Lake. Een rit per ‘SnoCoach’ over de Columbia Glacier mag zeker niet ontbreken. Je verblijft in het schitterende Jasper N.P., een landschap van imposante bergtoppen en heldere meren.

Dag 8: Jasper N.P. › Wells Gray Provincial Park (345 km)
Een mooie rit over de Yellowhead Highway en langs de hoogste berg van de Canadese Rockies, Mount Robson. Je eindigt bij het Wells Gray Provincial Park, met vele mineraalbronnen, heldere meren en watervallen.

Dag 9: Wells Gray Provincial Park › Lac La Hache (175 km)
Geniet vandaag van de natuur in het Wells Gray Provincial Park voor je de korte rit naar het veeteeltgebied van de Cariboo aanvangt. Via een onverharde weg bereik je de Ten-ee-Ah Lodge, waar je twee nachten verblijft in een knusse houten cabin, compleet met openhaard en buitenterras.

Dag 10: Lac La Hache
Veel te doen hier! Huur een kano bij Spout Lake, ga wandelen of huur een mountainbike. Ook gaaf: paardrijden of een rondvlucht met een watervliegtuig maken.

Dag 11: Lac La Hache › Gold Bridge (320 km)
Je reist door het gebied dat aan het eind van de 19e eeuw populair was bij goudzoekers. Via een onverharde weg bereik je de Tyax Lodge. 

Dag 12: Gold Bridge
De hele dag kun je doorbrengen in de prachtige omgeving van het resort. Maak gratis gebruik van kano’s, roeiboten of huur een mountainbike. Ook kun je tijdens een begeleide wandeling op zoek gaan naar beren en wolven.

Dag 13 en 14: Gold Bridge › Whistler (235 km)
Whistler, het sportieve hart tijdens de Olympische Winterspelen van 2010, is ook zomers een levendig stadje. Hier kun je mountainbiken, wandelen en raften. Je verblijft hier twee nachten.

Dag 15: Whistler › Quadra Island (340 km)
Je steekt de Georgia Strait over naar Nanaimo op Vancouver Island. Bezoek het Strathcona Park met de hoogste waterval van Canada, de Delta Falls. Je reist naar Quadra Island waar je overnacht in de Tsa-Kwa-Luten Lodge.

Dag 16: Quadra Island
Een volle dag om te genieten van deze prachtige omgeving. Op Quadra Island kun je diverse excursies maken, zoals een walvisexcursie, kajakken of wandelen.

Dag 17: Quadra Island › Tofino (290 km)
Tofino is de uitvalsbasis voor walvis- en berenexcursies in het Pacific Rim National Park.

Dag 18: Tofino/Pacific Rim N.P.
Een volle dag om van het Pacific Rim N.P. te genieten. Maak een wandeling door het regenwoud. Of ga op zoek naar de beren tijdens een excursie.

Dag 19: Tofino › Victoria (320 km)
Breng onderweg naar Victoria een bezoek aan de Cathedral Grove, waar je een korte wandeling langs wel 70 meter hoge dennenbomen kunt maken.

Dag 20: Victoria
Het centrum is gemoedelijk en gezellig. Geniet van een traditionele ‘afternoon tea’ in het Empress Hotel of bezoek de Butchart Gardens. Je kunt ook op zoek gaan naar de orka’s tijdens een walvisexcursie (optioneel).

Dag 21: Victoria › Vancouver (80 km)
Met de ferry ga je terug naar het vasteland, waar je je huurauto inlevert.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs