Bekijk meer reizen naar Canada

  

Voor een rondreis Canada hebben wij heel veel mogelijkheden. Kies één van de uiteenlopende reizen die we voor je hebben samengesteld of bepaal zelf hoe lang je op vakantie wilt. Ga je op autorondreis door Canada of maak je een camperrondreis Canada en reis in je eigen tempo het land door? Of kies voor een groepsreis in Canada met deskundige reisleiding? Kies je voor Oost-Canada of voor West-Canada? Er is zoveel mogelijk!

Rondreis Canada: rust, ruimte, natuur en steden

Een rondreis Canada per camper is ideaal, want de afstanden in dit land zijn er enorm. Hoewel Canada het op twee na grootste land ter wereld is, wonen er slechts 30.000.000 mensen. Je vindt er dan ook nog veel plekken waar je uren niemand tegen kan komen. Omdat het land naast rust ook magnifieke natuur en gezellige steden biedt, geldt Canada als één van onze meest geliefde vakantielanden buiten Europa.

British Columbia & Alberta

Waarschijnlijk is dit bij veel reizigers wel het bekendste en het meest gewilde gebied van Canada. De bekendste parken zijn hier te vinden. Het oudste park van het land, het Banff National Park is zeker de moeite van het bezoeken waard. Daarnaast staat deze regio bekend om de Glaciers Highway en de Columbian Icefields. De mensen hier zijn erg vriendelijke en je voelt je al snel thuis in het western-achtige Alberta!

Atlantic Canada

Er zijn vele kleine schilderachtige vissersplaatsen. Het zachtglooiende landschap staat in schril contrast met dat van British Columbia en Alberta. De kusten in deze streek zijn erg ruig en ook in dit deel van het land vind je prachtige nationale parken en pittoreske vissersplaatsen. De landschappen zijn nog onbedorven en je vakantie wordt ook nog eens heel speciaal door de grootmoederstijd-sfeer die in deze regio hangt …

Oost-Canada: Ontario & Quebec

Het natuurgebied Algonquin, de Laurentian Mountains en de wereldsteden Toronto, Ottawa en Montreal vormen de ingrediënten voor een fantastische rondreis Canada. In de staten Ontario en Quebec kun je rust combineren met geweldige sportieve activiteiten, zoals bijvoorbeeld, mountainbiken, golven, tennissen, roeien, paardrijden en surfen. In de gezellige avonduren kun je heerlijk eten in één van de vele restaurants die deze steden rijk zijn.

Northwest Territories

Dit gedeelte van Canada wordt niet door heel veel toeristen bezocht. Deels door de vrij hoge prijzen, deels omdat het zo onbekend is. Hoge bergen, glooiende toendra’s, uitgestrekte meren en dichtbeboste gebieden zijn kenmerkend voor dit gebied. Je kunt hier nog echt tussen de oorspronkelijke bewoners leven die gewend zijn aan rust en veel vrijheid. De plaatsen in deze regio liggen letterlijk mijlen ver uit elkaar en de mensen zijn hier heel erg op zichzelf aangewezen.

Alaska & Yukon

Het Amerikaanse Alaska en het Canadese Yukon zijn bijna aparte landen. Ze onderscheiden zich met name van de andere gebieden door de totale andere natuur die er heerst. De natuur is totaal ongerept, je begeeft je echt in eindeloos lange gebieden, zo uitgestrekt dat je er met je menselijke verstand bijna niet bij kan. Het gebied is zo groot dat er niemand is die het wel eens helemaal heeft gezien. De hoogtepunten van deze streek zijn de nationale parken Denali en Kluane. Daarnaast zijn er nog de Kenai Fjords en het Prince William sound.

Op zoek naar een onvergetelijke rondreis in Canada?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisadvies op maat voor je.