Bezoek de indianen

“Ik struin langs de ‘Fraser’. De rivier heeft een grote rol gespeeld in het leven van de indianen…”

Trek British Columbia in voor een verblijf bij de Xatsull First Nation-gemeenschap. De indianen ontvangen je met alle liefde in hun ‘Heritage Village’. Ontdek op eigen houtje de spirituele, culturele en traditionele manier van leven door aan een dagtocht of recreatieve activiteit deel te nemen. Breng ook zeker wat tijd door met de oudste ‘natives’. Ze zullen je boeiende verhalen vertellen, doorgegeven van generatie op generatie. Om het verblijf compleet te maken, is het mogelijk om te overnachten in een tipi of een traditioneel ‘pit house’.

Inside Passage

“Heel in de verte doemen de eerste besneeuwde bergtoppen op. Deze tocht mag van mij voor altijd duren…”

Een tocht over één van de beroemdste waterwegen ter wereld mag absoluut niet ontbreken tijdens Canada reizen. Met zijn route langs fjorden, gletsjers en een labyrint van eilandjes is de Inside Passage één van de spectaculairste bezienswaardigheden van British Columbia. Stap aan boord in Prince Rupert en je geniet vijftien uur lang van de eindeloze Pacific. Houd vooral je camera bij de hand, want met een beetje mazzel zie je voorbijsnellende walvissen, zeehonden of beren aan de waterkant.

Oog in oog met het wild

“Vol verwachting leun ik over de bootrand. De orka’s kunnen zich op elk moment laten zien…”

Met zijn zwarte beren, rondcirkelende adelaars en dartelende hertjes is Vancouver Island in West Canada één grote dierentuin. De locals leiden je graag rond en laten je de meest fascinerende plekjes van hun eiland zien. Wie het rijke waterleven van Vancouver Island wil ontdekken, heeft tal van mogelijkheden. Maak een orkatour vanuit Victoria om grote groepen orka’s te spotten. Of trek er met een deskundige kapitein per zodiac op uit om walvissen, zeeleeuwen en adelaars op te sporen. Vergeet vooral je camera niet…

Rocky Mountaineer

“Ik staar naar buiten, door de grote panoramaruit. Reden we net nog voorbij weidse bossen, nu scheren we voorbij kronkelende rivieren…”

Maak een rit met de Rocky Mountaineer en ervaar Canada op unieke wijze. De spectaculaire treinreis brengt je naar plekken in de Canadese Rocky Mountains, waar geen enkel ander voertuig weet te komen. De trein tuft in een rustig tempo door landschappen vol oneindige bossen, besneeuwde bergtoppen en imposante rotspartijen. Let vooral op de bijzondere Spiral Tunnels, die zich een weg door het gebergte cirkelen. Bang iets van het uitzicht te missen? Geen zorgen, de trein rijdt enkel overdag!

Rockies & Ranches

“Met een grote glimlach dwaal ik door een zee van bloemen. In de verte klettert het water van grote hoogten naar beneden…”

Om zo veel mogelijk van de Canadese natuurpracht mee te krijgen, kun je kiezen voor een verblijf in de ‘Rockies & Ranches’. Maak een ontspannende wandeling in de Blackcom Mountains, dobber per kano rond in de Spring Lake Ranch en geniet vooral van al het geweldige dat Canada te bieden heeft. In de Big Bar Ranch is een paardrijdtocht door de glooiende weiden een absolute must. Wie het echte Canada wil leren kennen, kan eigenlijk niet anders…

Op zoek naar een onvergetelijke vakantie naar Canada?
Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

– OF –

Bekijk onze mooiste reizen naar Canada