Highlights Caribbean: Aruba

Je neemt voorzichtig een slokje van je cocktail. De kinderen draven over het zand, op weg naar het water…

‘One happy island’, die bijnaam draagt Aruba, het kleinste ABC-eiland. Ondanks dat Aruba het kleinste eiland is, is het zeker wel één van de highlights van de Caribbean. De kilometerslange zandstranden aan de kust en het helderblauwe water van de Caribische zee geven het eiland een paradijselijke indruk. Vooral het hartelijke en gastvriendelijke karakter van de Arubanen verovert het hart van iedere vakantieganger. Centraal op het eiland ligt de hoofdstad Oranjestad, waar je naar hartenlust langs de karakteristieke oude huizen en een kade met terrasjes kunt struinen. Wie graag een balletje slaat, kan terecht op de professionele golfbaan Tierra del Sol, gelegen in het noordwesten van Aruba.

De Caribische eilanden kun je ook goed combineren, bijvoorbeeld met een combinatiereis Aruba en Panama! Maar natuurlijk zijn er nog meer mooie combinatiereizen te vinden in onze Caribbean reizen!

Bonaire

De warme zon schittert op je armen. Begrijpelijk dat ze dit het zonnigste stukje Nederland op aarde noemen…

Met honderden kilometers aan koraalrif, meer dan vijftig duiklocaties en een flora en fauna die vrijwel nergens anders te vinden is, doet Bonaire zijn bijnaam Diver’s Paradise volledig eer aan. Verblijf je liever op het droge? Ook op natuurgebied heeft Bonaire genoeg te bieden. Bezoek de roze flamingo’s bij het Gotomeer of trek naar het zuiden en bekijk de uitgestrekte zoutpannen. Wil je Bonaire graag combineren met de andere ABC-eilanden? Een combinatiereis Aruba, Bonaire en Curaçao is dan vast iets voor jou!

Willemstad, Curaçao

Je slentert over de ‘swinging old lady’ van Willemstad. Op weg naar de batidobar, voor zo’n overheerlijk drankje…

Eén van de highlights van de Caribbean is toch wel Willemstad op Curaçao, bekend om zijn Nederlandse trekjes en pastelkleurige handelsgebouwen. Je vindt er de karakteristieke en drijvende pontjesbrug, die de stadsdelen Punda en Otbrabanda met elkaar verbindt. Om de meer dan 750 historische bouwwerken kun je simpelweg niet heen. Deze hoofdstad van Curaçao wordt niet voor niets het ‘Amsterdam van het westelijk halfrond’ genoemd. Aan de De Ruyterkade tref je de Mercado Flotante van Willemstad. Proef op deze drijvende markt van de exotische fruitsoorten, ding af bij de Venezolaanse handelslieden en geniet vooral van de laidback sfeer die er in de lucht hangt. Belastingvrij shoppen doe je in de winkelstraten van Punda en Otrabanda.

Benieuwd naar meer mooie eilanden in de Caribbean en wat er te beleven valt? Bekijk dan onze tips voor de Caribbean!

Meer informatie over jouw reis naar de Caribbean of een vrijblijvend reisadvies op maat?
Laat ons een reisadvies op maat voor je maken.