Deze reis is inclusief:

  • Vliegreis
  • Luchthavenbelasting
  • Verblijf in een tweepersoonskamer

Highlights van deze reis:

  • Levendig Aruba
  • Veelzijdig Curaçao
  • Duikersparadijs Bonaire

Bekijk hier de Reisdetails

Aruba
Aruba is het meest westelijk gelegen eiland en ligt op circa 30 km van het Venezolaanse schiereiland Paraguana. Het eiland is slechts 184 km2 groot. Aruba is uitstekend op het toerisme ingesteld en biedt mooie witte stranden, talloze watersportmogelijkheden, vriendelijke bevolking, schitterend helder water en een gezellig nachtleven. 

Het eiland is schaars begroeid met grote cactussen, aloë’s, struikgewas en lage boomsoorten als de divi-divi. Langs de zuidwest- en westkust liggen vrijwel alle hotels en de mooiste stranden. In het noordwesten ligt de professionele golfbaan Tierra del Sol. De noord(oost)kust is ruig en kaal met grote inhammen, uit zee rijzende rotsen en de veel bezochte ruïnes van de voormalige Natural Bridge.

Curaçao
Curaçao ligt op 70 km ten noorden van Venezuela en is met 444 km2 het grootste en meest veelzijdige eiland van de ABC-eilanden. De inwoners vormen een smeltkroes van nationaliteiten. Het eiland heeft een glooiend, schaars begroeid landschap en een mooie kustlijn met in het zuid(west)en rustige, rotsachtige baaien met witte zandstrandjes, waarvan de Knipbaai het populairst is. Op het eiland ligt ook het prachtige Christoffel National Park en het levendige Sea Aquariumstrand dat vele toeristen trekt. 

Curaçao is bovendien de ideale bestemming om te duiken en snorkelen. Er zijn meer dan zestig duikplaatsen die zowel geschikt zijn voor beginners als ervaren duikers. Het eiland heeft één van de mooiste duiklocaties van het Caribische gebied. Houd er wel rekening mee dat je niet altijd vanaf de kant het water in kunt en dus van een boot afhankelijk bent om je naar de locatie te brengen waar dit wel kan.

Bonaire
Bonaire is een paradijs voor duikers en rustzoekers. Het is qua grootte het tweede eiland van de ABC-eilanden (288 km2) en heeft als terechte bijnaam ‘Diver’s Paradise’. De kuststrook rond Bonaire is beschermd natuurgebied. Er zijn meer dan 50 gemakkelijk toegankelijke duiklocaties, waaronder het onbewoonde koraaleiland Klein Bonaire. 

Ook voor natuurliefhebbers heeft Bonaire voldoende te bieden: in het noordwesten liggen Rincon, het Washington/Slagbaai National Park en het interessante Gotomeer, waar de beroemde roze flamingo’s huizen. In het zuiden is het landschap vlak met uitgestrekte zoutpannen, Pink Beach en de traditionele slavenhuisjes. In de kleine hoofdstad Kralendijk zijn winkels, terrasjes en restaurants met lokale, creoolse en visgerechten.

Deze reis is exclusief binnenlandse vluchten

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

  • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
  • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
  • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs