Deze reis is inclusief:

 • Vluchten
 • Transfers luchthaven – hotel v.v.
 • Vervoer per (mini) bus en boot
 • Excursies met entree
 • 8 nachten verblijf in Suriname
 • 6 nachten verblijf op Curaçao
 • Maaltijden o.b.v. logies en ontbijt + soms lunch

Highlights van deze reis:

 • Cultuur en natuur in Suriname
 • Paramaribo en Commewijnegebied
 • Chogogo Beach Resort

Bekijk hier de Reisdetails

Van heel dichtbij kennis maken met de unieke leefwijzen van verschillende Marrongroepen en de ongekende diversiteit van Suriname! Zelfs 2 nachten te gast in de lokale leefgemeenschap in Jaw Jaw aan de Surinamerivier. Wandelen in het ‘bos’ en logeren in het ongerepte Ralleighvallen/Voltzberg natuurreservaat. Genieten van bruisende stroomversnellingen en vaartochten in het adembenemende Amazone regenwoud. En tot slot op de fiets naar oude plantages in het Commewijne district.
Paramaribo – Nieuw Nickerie
We zetten koers naar het westen van het land. Hier liggen de westelijke districten Saramacca, Coronie en Nickerie met elk hun eigen unieke karakter. De rit gaat over de Kwattaweg en vervolgens de Oost-Westverbinding die dwars door het land Guyana en Frans Guyana verbindt. Langs deze route zien we, afhankelijk van het seizoen, veel stalletjes met allerlei soorten groenten, fruit, vis en andere lekkernijen. Even proeven? Er zal beslist een aantal keren gestopt worden. Een van deze stops is in het district Saramacca. 
Groningen is de hoofdplaats van dit bananendistrict en de kleinste plaats met de meeste monumenten. Aan de Nederlandse invloed valt hier niet te ontkomen. Hier liggen interessante verhalen te wachten. Tenslotte eindigen we in Nickerie. De kokospalmen maken hier gaandeweg plaats voor een uitgestrekt polderlandschap waar de rijsthalmen en bananenbomen overheersen. Een citytour en bezoek aan de Hindoetempel en de Zeedijk staan op het programma. Deze dijk is wellicht de beste plek in Suriname om prachtige foto’s te schieten van de ondergaande zon.
 
Bigi Pan Natuurreservaat 
Het hoogtepunt van deze rit naar het westen beleef je tijdens de vaartocht met een houten bootje door de grootste lagune van het land, natuurreservaat Bigi Pan. Dit gebied bestaat uit een immens groot moeras met een bijzondere en rijke flora en fauna. Het staat bekend als broedplaats van maar liefst 122 soorten vogels, waaronder de rode ibis. Een mooie en bijzondere tocht waarvoor je geen vogelkenner hoeft te zijn om ervan te kunnen genieten. Voor vogelaars heeft deze tocht uiteraard net ietsje meer.
Commewijne District
Dit gebied staat bekend om de vele oude plantages. Vandaag gaat de rit in oostelijke richting over de hoogste brug van Suriname, de Jules Wijdenbosch brug, naar het woongebied van de Javaanse en Hindoestaanse boeren. De komende twee nachten zijn we te gast in hotel De Plantage in Tamanredjo waar er alles aan gedaan wordt om het je naar de zin te maken. De afstand vanuit Paramaribo is niet groot waardoor er tijd is om heerlijk te relaxen of rond te struinen in de grote tuin. Onze tip is om een boottocht te maken met bezoek aan Frederiksdorp, plantage Rust & Werk en Fort Nieuw Amsterdam (exclusief)
Tijd voor een begeleide boswandeling. Grote kans dat je ze in alle vroegte al gehoord hebt. Met een lokale kenner kun je ze misschien nu ook spotten: doodshoofdaapjes, kapucijneraapjes, brulapen en tal van andere diersoorten. Een relax-dag om te luisteren naar de muziek van vogels en te genieten van een drankje bij het zwembad of op je terras.
Curaçao
De barman lacht je toe als je een plekje in de schaduw opzoekt. In deze tropische zon ziet het zwembad er wel héél aanlokkelijk uit. Zo meteen maar eens een duik nemen. En dan meteen beslissen bij welk restaurant je je slippers in het zand zet vanavond: Zest, Zanzibar of Tinto. Zo fijn dat het Jan Thiel strand zo dichtbij is. Of blijf lekker op het resort en kom een hapje of een drankje doen.

Meer informatie of een reisadvies op maat?
Bovenstaande reisbeschrijving is een voorbeeld van een bestaande reis. Laat ons jouw reiswensen weten, dan maken wij een reisvoorstel op maat voor je.

Jouw voordelen:

 • Binnen 24 uur een reactie (m.u.v. zon- en feestdagen)
 • Gegarandeerd persoonlijk advies van een Xpert
 • Dit advies is kosteloos en vrijblijvend!

Blogs