Van de parelwitte stranden van Aruba tot de bruisende ritmes van Jamaica, deze blog neemt je mee op een reis door dit magische gebied. Ontdek welke eilanden tot de Caribean behoren en welke perfect zijn voor jouw volgende vakantie. Of je nu op zoek bent naar ontspanning aan het strand, een cultureel avontuur, of een mix van beide, de Caribaen hebben voor ieder wat wils. Benieuwd naar de beste reisperiode, accommodaties, en activiteiten? Lees verder en laat je inspireren voor jouw ultieme Caribische droomvakantie!

Caribische eilanden? Welke zijn dit?

Iedereen heeft er wel eens van gehoord: de tropische stranden, de swingende ritmes, en de kleurrijke cocktails van de Caribische eilanden! Maar welke eilanden horen daarbij? En welke zijn nu echt geschikt voor een vakantie?

Van de grootste en meest bekende, zoals Aruba, Bonaire, Curaçao, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Jamaica, de Bahama’s, Puerto Rico en Sint Maarten, tot de kleinere maar niet minder betoverende eilanden zoals Barbados, Grenada, Guadeloupe, Martinique, St. Lucia, Trinidad en Tobago. Elk van deze eilanden voegt zijn eigen unieke smaak toe aan de magische cocktail van Caribische charme en gastvrijheid. Maar ook de vakantielanden als Suriname, Mexico, Costa Rica, Colombia en Panama worden vaak tot het Caribisch gebied gerekend. Dus waar je ook kiest om je slippers uit te schoppen je bent verzekerd van een ervaring die je voor altijd bijblijft. Welkom in de Caribische droom!

Vakantie naar de Caribbean? Welk (ei)and moet ik kiezen?

Elk land in de Caribbean heeft zijn eigen hotspots en must-see’s. (Eil)anden vol van een rijke geschiedenis, met invloeden uit het verleden – of het nu Nederlands, Brits, Frans, Spaans of Amerikaans is.

Ieder land heeft iets unieks te bieden voor jou als vakantieganger. Denk aan de watervallen beklimmen, raften of een bezoekje aan het Bob Marley museum op Jamaica. Rondslenteren door Willemstad op Curacao langs de Historische gebouwen in vrolijke kleurtjes. Zoutpannen, flamingo’s en slavenhuisjes zijn kenmerkend voor Bonaire. Hier maken tevens de aangename temperatuur, de prachtige ondiepe lagune en gunstige passaatwind Lac Bay in het oosten van het eiland tot een ware hotspot voor wind & kitesurfers. Cuba ia een verhaal apart…..maar op straat de salsa dansen of per oldtimer door Havana rijden, toch geweldig!

De diversiteit van dit prachtige gebied wordt extra voelbaar wanneer je een cruise maakt en meerdere eilanden bezoekt tijdens één vakantie. Vandaag lig je op een van de hagelwitte stranden van Curaçao en morgen bezoek je het legendarische Bob Marley museum op Jamaica.

 

 

Beste reisperiode Caribean?

De vraag die wij vaak krijgen gaat over de beste reisperiode van het Caribisch gebied. De beste tijd om de Cariben te verkennen is van januari tot en met april. Gemiddeld is de temperatuur zo rond de 25°C. Maar ook buiten deze maanden blijft het aangenaam warm, met temperaturen die vaak rond de 30 graden of hoger liggen van mei tot en met oktober. Dankzij de verfrissende Passaatwind is het altijd comfortabel, zelfs tijdens de warmere maanden. Het regenseizoen valt tussen juni en november, waarbij korte maar hevige buien kunnen voorkomen. Gelukkig blijft de temperatuur stabiel en koelt het niet af.

Overnachten in het Caribisch gebied

Er zijn talloze vakantie- en accommodatiemogelijkheden om uit te kiezen, variërend van luxe resorts met all-inclusive opties tot intieme boetiekhotels, appartementen, volledige villa’s, bungalows en casas particulares (kleinschalige bed & breakfasts op Cuba). Of je nu de voorkeur geeft aan een groot luxe cruiseschip of liever geniet van de charme van een kleinschalig zeilschip, er is voor elk wat wils.

Van familievakantie tot jonge stellen met èn zonderkinderen.

Dit gebied is perfect voor mensen van alle leeftijden, met een brede selectie aan activiteiten om uit te kiezen. Of je nu geniet van ontspannen op het strand onder de zon, actief bezig wilt zijn, de lokale cultuur wilt verkennen, of een combinatie van dit alles, er is voor elk wat wils. We vinden de bestemming die aansluit bij de wensen van elke leeftijdsgroep, met speciale eilanden die ideaal zijn voor gezinsvakanties met kinderen van alle leeftijden. Voor de jongeren zijn er uitgaansmogelijkheden, terwijl Curacao en Bonaire een gemakkelijke optie zijn voor degenen die minder bekend zijn met het Engels.

 Het kiezen tussen al die prachtige (ei)landen is geen gemakkelijke taak. Heb je er al eens aan gedacht om een combinatie van twee of meer eilanden te overwegen? Zelfs als je geen cruise wilt maken, is het mogelijk om verschillende eilanden te combineren – het vergt wel wat maatwerk, maar het kan! Op de grotere eilanden, zoals Jamaica of Cuba, is het ook een geweldig idee om een rondreis te maken of op twee of drie verschillende locaties te verblijven tijdens één vakantie.

Benieuwd wat wij als VakantieXperts voor je kunnen betekenen in deze (maatwerk)reis? Bekijk hier ons dichtstbijzijnde reisbureau en maak een afspraak om de opties te bespreken.

Commentaar is niet beschikbaar